Spor Toto 1.ligin 8.haftasını Giresunspor beraberliği ile tamamlayan kırmızı beyazlılar, milli takım arasına buruk girdi. Öne geçtiği maçta skoru koruyamayan Boluspor, 1 puana razı oldu. Milli takım arasının ardından Balıkesirspor’un konuğu olacak olan Boluspor’da başkan Necip Çarıkcı açıklamalarda bulundu.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Lige deyim yerindeyse fırtına gibi başlayan oynadığı 8 karşılaşmada 6 galibiyet ve aldığı 2 beraberlikle 20 puanla 2.sırada yer alan Boluspor’da yeni hedef Balıkesirspor.

Boluspor, Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı, sezon sonunda Boluspor’u şampiyon yapmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade ederek; “Berabere kalacağız, maçlar kaybedeceğiz. Önemli olan bunu lig sonunda iyi tamamlamamız. Hem takımıma hem teknik heyetime bu konuda güveniyorum. Bizler elimizden ne geliyorsa bu takımı şampiyon yapmak içinde sonuna kadar takımla beraberiz” dedi.

“İYİ GÜNLER BOLUSPOR’U BEKLİYOR”

Çarıkcı sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz hafta Bolu’da oynadığımız maçta Altay ile berabere kalmıştık. Bu haftada rakibimiz Giresunspor’a karşı 3 puan almak için sahaya çıktık. 90 dakika boyunca iyi futbol oynamamıza rağmen 3 puan alamadık. Bazı maçlarda şans faktörünün de yanınızda olması gerekiyor. Özellikle genç futbolcu kardeşlerimiz, iki oyuncumuzun oynadığı oyun bizleri memnun etti. Artık bu hafta bu maçı unuttuk. Balıkesir maçımız var. Burada da herhalde iki tane futbolcumuz sakat, bir tanesi cezalı. Bu ara boşluğunda da büyük ihtimalle bunlar yetişmeyecek. Ama Balıkesir maçında 3 puan almak istiyoruz. Keşke bu hafta 3 puan alsaydık, puan farkı 6’ya çıkacaktı. Ama fark 4’te kaldı. Bu maçlar biraz sabır istiyor. Taraftarlarımız Bolu’daki bütün Boluspor’u sevenler bu maraton çok uzun bir maraton. Berabere kalacağız, maçlar kaybedeceğiz. Önemli olan bunu lig sonunda iyi tamamlamamız. Hem takımıma hem teknik heyetime bu konuda güveniyorum. Bizler elimizden ne geliyorsa bu takımı şampiyon yapmak içinde sonuna kadar takımla beraberiz. Bu haftayı geçtik, artık 10 gün sonraki Balıkesir maçına da taraftarımızı davet ediyoruz. Keşke bu ilk maçta taraftarımızla birlikte 3 puanı alsaydık. Onlara bu 3 puanı hediye etseydik olmadı. Balıkesir maçından sonra derbi maçımız var. Gençlerbirliği Bolu’ya gelecek. O maç bizim için önemli maç. İyi günler Boluspor’u bekliyor.

“30 PUAN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ GİBİ DURUYOR”

İlk yarıda oynayacakları 9 maç kaldığını ve hedeflerinin 30 puan üstü toplamak olduğunun altını çizen Çarıkcı; “Özellikle Gençlerbirliği, Boluspor, Adana Demirspor bu yarışta gözüküyor. Ama bu lig maratonu uzun olduğu içinde lig maçlarının ne olacağı belli olmuyor. Onun için bu lig çok zor bir lig. Şuanda bir puan aralığı vermek doğru olmaz. Oynanmamış 9 maçımız kaldı. Bunun iki tanesi Eskişehirspor ve Karabükspor ile. Rakibimiz Adana Demirspor bu takımlarla maç oynadı. Tabi onlarda gençlerle mücadele ediyor. Bütün niyetim devre arasına kadar çok puan kaybetmeden, en fazla puanı alıp devre arasına girmek istiyoruz. İkinci devremiz biraz daha rahat geçsin. Onun içinde ilk devre sonuna kadar da biraz daha disiplinli biraz daha özverili bir şekilde puanları toplamak istiyoruz. İlk yarının sonuna kadar topladığımız puan 30’un üzerine çıkacak gibi duruyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim