Beypiliç Boluspor bu sezon ligde oynadığı 27 maçta 32 puanın 21’ini deplasman maçlarında elde etti. Dış sahada oynadığı 14 maçın 6’sını kazanan kırmızı beyazlılar, 3’de beraberlik alarak 9 maçta 21 puan toplamayı başardı. 11 puan ise evinde oynadığı maçlardan topladı.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

2020-2021 Spor Toto 1. Lig sezonuna Ankara Keçiörengücü mağlubiyeti ile başlayan Boluspor, sonraki haftalarda da istenileni veremedi. İç saha maçlarında 13 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik alan kırmızı beyazlı ekip, 8 gol attı. 8’de mağlubiyet alarak kalesinde 13 gol gördü. İç sahada çıktığı maçların sadece 5’inden de 11 puan toplayabildi.

Boluspor’un 2020-2021 sezonu iç saha maçları ise şöyle;

BEYPİLİÇ BOLUSPOR 0-1 ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ

BEYPİLİÇ BOLUSPOR 1-2 ALTINORDU

BEYPİLİÇ BOLUSPOR 1-2 TUZLASPOR

BEYPİLİÇ BOLUSPOR 0-0 MENEMENSPOR

BEYPİLİÇ BOLUSPOR 2-0 ANKARASPOR

BEYPİLİÇ BOLUSPOR 1-0 ALTAY

BEYPİLİÇ BOLUSPOR 0-1 BANDIRMASPOR

BEYPİLİÇ BOLUSPOR 0-2 İSTANBULSPOR

BEYPİLİÇ BOLUSPOR 1-2 ADANA DEMİRSPOR

BEYPİLİÇ BOLUSPOR 0-1 GİRESUNSPOR

BEYPİLİÇ BOLUSPOR 0-0 BALIKESİRSPOR

BEYPİLİÇ BOLUSPOR 2-1 BURSASPOR

BEYPİLİÇ BOLUSPOR 0-1 AKHİSARSPOR

 

BOLUSPOR’UN DEPLASMAN BAŞARISI

Beypiliç Boluspor, deplasmanda daha başarılı tablo çizdi. Dış saha da oynadığı 14 maçın 9’unda puanlar toplayan kırmızı beyazlı ekip, bu maçların 6’sından 3 puan çıkarırken 3 maçtan da 1 puan çıkardı. Deplasman maçlarında 21 puanı 20 gol atarak hanesine yazdırmayı başaran Boluspor, Giresun, Bursa, Samsun, Ankara ve İzmir’de puanlar kaybederken kalesinde 17 gol gördü.

Boluspor’un 2020-2021 sezonu dış saha maçları ise şöyle;

ADANA DEMİRSPOR 1-1 BEYPİLİÇ BOLUSPOR

GİRESUNSPOR 2-1 BEYPİLİÇ BOLUSPOR

BALIKESİRSPOR 0-0 BEYPİLİÇ BOLUSPOR

BURSASPOR 4-2 BEYPİLİÇ BOLUSPOR

AKHİSARSPOR 2-2 BEYPİLİÇ BOLUSPOR

ÜMRANİYESPOR 0-2 BEYPİLİÇ BOLUSPOR

SAMSUNSPOR 1-0 BEYPİLİÇ BOLUSPOR

ADANASPOR 2-3 BEYPİLİÇ BOLUSPOR

ESKİŞEHİRSPOR 0-2 BEYPİLİÇ BOLUSPOR

ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ 2-0 BEYPİLİÇ BOLUSPOR

ALTINORDU 2-1 BEYPİLİÇ BOLUSPOR

TUZLASPOR 0-1 BEYPİLİÇ BOLUSPOR

MENEMENSPOR 0-3 BEYPİLİÇ BOLUSPOR

ANKARASPOR 1-2 BEYPİLİÇ BOLUSPOR

 

9 MAÇTA GOL ATAMADI

Beypiliç Boluspor bu sezon oynadığı 27 maçın 9’unda gol atamazken, kalan 18 maçta skor yapmayı başardı.

Boluspor’un hiç gol atamadığı haftalarda ise şöyle;

1’nci hafta Ankara Keçiörengücü,

6’ncı hafta Balıkesirspor,

7’nci hafta Menemenspor,

15’nci hafta Samsunspor,

16’ncı hafta İstanbulspor,

21’nci hafta Giresunspor,

23’üncü hafta Balıkesirspor,

26’nci hafta Akhisarspor

BOLUSPOR LİGE KÖTÜ BAŞLADI

Geride kalan maçlarda gol ve goller bulan Boluspor, Bu sezon ligde oynadığı 27 maçta attığı 28 golün ilk golünü, 2’nci haftada Mertan Caner Öztürk’ün deplasmanda Adana Demirspor ağlarına gönderdiği topla buldu. Karşılaşma 1-1 karşılıklı goller ile berabere sonuçlandı.

 

KIRMIZI BEYAZLILAR ÖNE GEÇME ŞANSINI DEĞERLENDİREMEDİ

3’ncü haftada kırmızı beyazlılar, evinde oynadığı Altınordu maçında ise 2-1 mağlup oldu. 14’üncü dakikada Tugay Kaçar’ın golüyle beraberliği yakalasa da 87’de Altınordu forması giyen Burak İnce’nin golüyle karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

 

BEYPİLİÇ BOLUSPOR SKOR AVANTAJINI KORUYAMADI

4’üncü haftada Giresun deplasmanına giden Beypiliç Boluspor, 35’nci dakikada öne geçti. Giresunspor 67’de Ibrahima Balde ile skoru eşitledi. Bir türlü gol atamayan Boluspor, Giresun cephesinden 90+4’de Uzodimma’nın golüyle öne geçtiği maçta geriye düşerek karşılamadan 2-1 mağlup ayrıldı.

 

KABUS DEVAM EDİYOR

5’nci haftada Tuzlaspor’u konuk eden Boluspor, geçtiğimiz 3 haftada olduğu gibi yine 1 gol atabildi. 40’ncı dakikada Marlinho ile önce geçmeyi başarsa da geçtiğimiz hafta yaşadığı kâbusu bir kez daha yaşadı. 78’de Onur Ayık’ın sahneye çıkmasıyla beraberliği yakalayan Tuzlaspor, galibiyet golünü 90’da Aias Aosman attı. Kırmızı beyazlılar bu sonuçlarla birlikte 5 haftada yalnızca 1 puan topladı.

 

SESSİZ GEÇEN 2 HAFTANIN ARDINDAN BOL GOLLÜ BURSA DEPLASMANI

6’ncı haftada Balıkesirspor ile ve 7’nci haftada Menemenspor ile berabere kalan kırmızı beyazlılar 8’nci haftada ise Bursaspor deplasmanında 4-2 mağlup oldu. Kıran kırana geçen mücadele de, 8’nci dakikada Muhammet Bayır’ın golü ile öne geçse de 21’inci dakikada cevap Bursaspor’un formda golcüsü Ali Akman’dan geldi. Bu golle birlikte üst üste goller bulan Bursaspor, 38’de Burak Kapacak ile öne geçerken 3’ncü golü tekrar Ali Akman attı. 77’nci dakikada kırmızı beyazlılar farkı Melih Okutan ile 1’e indirse de son sözü Bursaspor’dan Batuhan Kör 86’da söyledi. Bu gollerle birlikte karşılaşma 4-2 sonuçlanırken, Boluspor 8 hafta sonunda hiç galibiyet alamayarak Bursaspor deplasmanından döndü.

 

1 PUAN PENALTILARLA GELDİ

9’uncu hafta maçına da Akhisarspor deplasmanına giden kırmızı beyazlılar, 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. 28’de Taha Yalçıner’in golüyle öne geçen Akhisarspor’a cevap 32’nci dakikada penaltıdan Bekir Yılmaz ile geldi. 3 dakika sevinebilen Boluspor, 35’nci dakikada İrfan Hadzic golüyle tekrardan geriye düştü. İki takımında gol arayışları olsa da, 83’üncü dakikada bir penaltı daha kazanan Boluspor, bu şansı ilk golde olduğu gibi Bekir Yılmaz’la değerlendirdi. Akhisar deplasmanından 1 puan kurtaran Boluspor, 10’uncu haftayı da boş geçmedi.

 

SEZONUN İLK GALİBİYETİ

Ankaraspor’u konuk eden kırmızı beyazlılar ligin ilk galibiyetini kötü sezon geçiren Ankara ekibi karşısında elde etti. 3 puanı son dakikalarda 87’de Muhammed Gümüşkaya, 90+5’de Muhammet Arslantaş ile hanesine yazdırdı.

 

ADANA’DA 3 PUAN

Ligin 11’inci haftasında Covid-19 nedeni ile ertelenen Adanaspor maçını 12,13,14 ve 15’inci haftaların ardından oynayan Boluspor, bir galibiyet de Adana ekibi karşısında aldı. Çekişmeli geçen mücadelede ilk gol Boluspor’dan geldi. Karşılaşmanın 6’ncı dakikasında Adanaspor kalecisi Goran Karacic topu kendi ağlarına gönderdi. Adanaspor maçın 17’nci dakikasında ise Atalay ile skoru eşitledi. Ardından ilk yarının sonlarına doğru Gökhan Sazdağı skoru 2-1’e getiren golü kaydetti. Maçın ikinci yarısında 52’nci dakika bu kez Burak Bekaroğlu kendi kalesine gol attı. Karşılaşmada son sözü Boluspor’dan Hamza gür 81’de söyledi. Bu gollerle birlikte kırmızı beyazlılar 3-2 kazanarak 3 puanı deplasmanda almayı başardı.

GALİBİYET SERİSİ SÜRÜYOR

12’nci haftada Altay’ı evinde konuk eden Beypiliç Boluspor, tek golle 3 puanı hanesine yazdırdı. Gökhan Sazdağı’nın 77’nci dakikada golüyle gülen kırmızı beyazlılar 12’nci hafta itibarıyla puanını 13’e yükseltti. 12’nci hafta karşılaşmasını deplasmanda oynayan Boluspor, bu maçı da boş geçmeyerek 3 puan topladı. Kötü başlayan haftaların ardından 10’uncu haftadan sonra gelen üst üste galibiyetler seriye dönüştü. Ümraniyespor ile yapılan maçta da son dakikalarda gelen Tugay Kaçar ve Mihajlovic ile güldü. 13 hafta sonra puanını 16’ya çıkarttı.

GALİBİYET SERİSİ SONA ERDİ

13’üncü haftanın ardından puanını 16’ya çıkaran kırmızı beyazlılar 14’üncü haftada Bandırma engeline takıldı. Bandırmaspor’a tek golle kaybeden Beypiliç Boluspor, puanını 19’a çıkarma hayallerini suya düştü.

SAMSUN’DAN ELİ BOŞ DÖNDÜK

15’nci haftada da Samsun engeline takılan Boluspor, 3 puanı Samsunspor’a hediye etti. Tek golle kazanan Karadeniz ekibi 3 puanı hanesine yazdırdı.

GOL SIKINTISI YAŞADIK

Son 2 haftada 6 puan kaybeden Boluspor, bu süre içerisinde gol atmakta da zorlandı. 16’ncı haftada gol atamayarak evinde İstanbulspor’a 2-0 kaybetti. Üst üste 3’üncü mağlubiyetini aldı. 9 puan kaybeden kırmızı beyazlı ekip 16 puanda takılı kaldı.

ESKİŞEHİRSPOR GALİBİYETİ MORAL OLDU

Boluspor’da tehlike çanları çalmaya başlarken 17’nci haftada Eskişehirspor deplasmanında yüzler güldü. 3 haftadan sonra ilk defa gol atıp puan alan kırmızı beyazlılar, 62’nci dakikasında Fethi Özer’in golüyle öne geçerken, 73’de Hamza Gür ile son sözü söyledi. Puanını 3 haftanın ardından 19’a yükselten Boluspor, iç sahada gelen puan kayıplarından sonra deplasmanda da kazanan taraf oldu.

BOLUSPOR İKİNCİ YARIYA KÖTÜ BAŞLADI

Kırmızı beyazlılar ikinci yarının ilk maçında Keçiörengücü’nü konuk etti. Kırmızı beyazlılar Ankara ekibine 2-0 mağlup oldu. 19’uncu haftayı da evinde oynayan kırmızı beyazlıların iç saha fobisi devam etti. Adana Demirspor’a 2-1 mağlup oldu. Konuk ekibin gollerini 41’de Emircan Altıntaş, 82’de Hasan Kılıç kaydetti. Boluspor’un golünü ise 90+3’de genç oyuncu Arda Köksal attı. 20’nci haftada da Altınordu’ya kaybeden Boluspor 20 dakikada kalesinde 2 gol gördü. Boluspor’un golünü ise Mustafa Çeçenoğlu kaydetti. Karşılaşmanın ilk yarısı 2-1 biterken, maçın geri kalan süresinde gol sesi çıkmayınca kırmızı beyazlılar deplasmanda 3 puanı kaybetti. 21’nci haftada Giresunspor’a da 1-0 kaybeden Boluspor, 4 haftadır puan alamadı. En son 17’nci haftada 3 puanı hanesine yazdıran kırmızı beyazlılar, Giresunspor ile oynadıkları müsabakayı evinde de kazanamayarak 19 puanda kaldı.

BOLUSPOR, TUZLA’DA HAYATA DÖNDÜ

22’nci haftada, 5 hafta ardından kazanan Boluspor, Tuzlaspor deplasmanında tek golle 3 puan aldı. 25’nci dakikada Tuzlaspor’dan Muhammet Gönülaçar’ın kırmızı kart görmesiyle avantajı yakalayan kırmızı beyazlılar, Aykut Demir’in 59’da attığı golle kazandı.

GOL SESİ ÇIKMADI

23’ncü haftada Balıkesirspor’u evinde konuk etti. Golsüz geçen karşılaşmada iki takımda 1 puanla yetindi. 22’nci haftada aldığı 3 puanla birlikte 23’üncü haftanın sonunda 23 puana çıktı.

3 PUAN 3 GOLLE GELDİ

24’üncü haftada Beypiliç Boluspor, Menemenspor’u gol yağmuruna tuttu. 17’de Hamza Gür gol atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Menemenspor’da 45’de Yusuf Talum, kırmızı kart ile oyundan atıldı. İkinci yarıya hızlı başlayan kırmızı beyazlılar, 49’uncu dakikada 2’nci golü Gökhan Sazdağı ile buldu. 5 dakika geçmeden 3’üncü golü de bulan Boluspor, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

KASONGO RÜZGARI

25’nci hafta maçına 26 puanla çıkarak galibiyet serisini sürdüren Boluspor, Bursaspor’u da yenerek puanını 29’a çıkarmayı başardı. Karşılaşmadan Kabongo Kasongo’nun golleriyle 2-1 galip ayrıldı. Gol perdesini 49’da Kasongo ile açan Boluspor, 74’de Emin Bayram’ın kendi ağlarına yolladığı topla skor eşitlense de 75’de Kabongo Kasongo Kırmızı beyazlı ekibin kurtarıcısı oldu.

AKHİSAR’DAN GEÇİT YOK

26’ncı haftada Akhisar çelmesi yiyen Boluspor’un galibiyet serisi son buldu. Tek golle 3 puanı evinde götürdü.

ANKARA’DAN 3 PUANLA DÖNÜYORUZ

29 puanla 27’nci haftaya giren Boluspor ise Ankaraspor deplasmanında 3 puanı almayı başardı. Üst üste gelen galibiyetler ile büyük sıçrayış yakalayan kırmızı beyazlılar, 14’üncü dakikada geçen hafta 2 gol kaydeden Kabongo Kasongo ile öne geçti. 29’da Ankaraspor, Markus Pederson ile skoru eşitlese yeterli olmadı. 90+1’de topu kendi kalesine gönderen Gökhan Akkan skoru 2-1’e getirerek Boluspor 3 puanla evine döndü.

Editör: TE Bilisim