AK Parti'nin 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları programları kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve farklı illerden milletvekilleri ile AK Parti yöneticileri ve üyeleri Bolu'ya geldi. Basın toplantısında AK Parti Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, AK Parti İl Başkanı Suat Güner, belediye başkanları, yöneticiler ve üyeler yer aldı

Hampton By Hilton Otel'de, Bakan Kasapoğlu'nun katılımında gerçekleşen basın toplantısında Bolu'da yapılacak çalışmalar anlatıldı.

“TAM 12 BİN 656 YURT YATAĞI VAR”

Kasapoğlu, Bolu'daki yurtların toplam yatak kapasitesini hakkında, “2002 yılında Bolu’da sadece bin 596 yurt yatağı varken bugün tam 12 bin 656 yurt yatağı var. Bur bir eser siyasetinin en somut örneğidir. Başkalarının spekülasyonla, yanlış bilgiyle, algıyla yapmaya çalıştığını; üreterek, doğruyu gerçeği ortaya koyarak, mutluluğa ortak olmaktır. Bu yıl hiçbir şekilde yurt fiyatlarını arttırmadık. Beslenme yardımını 25 liradan 60 liraya, aylık bin 800 lira beslenme desteğimiz var” dedi.

“EN KISA ZAMANDA HAREKETE GEÇECEĞİZ”

Kasapoğlu, Bolu için yeni projeleri görüştüklerini belirterek, “Bolu ve ilçelerine dair, yeni projelerimizi konuştuk ve hamdolsun bunda da atacağımız adımları somut ulaştırdık gerek il merkezimizde, kampüsün en merkezi yerinde gerekse ilçelerimizde bu ihtiyaca göre planlamalarımızı da hamdolsun not ettik ve inşallah bununla ilgili de en kısa zamanda harekete geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

“GENÇLİK MERKEZİ OLMAYAN İLÇEMİZ KALMAYACAK”

Spor tesisleri hakkında da bilgi veren Kasapoğlu, Aladağ Kamp Merkezinde yenilenme olacağını açıklayarak, "Bolu’muzda, şunun müjdesini veriyorum, inşallah 1 yıl içerisinde gençlik merkezi olmayan ilçemiz de kalmayacak. Bir yandan yurtlar diğer yandan gençlik merkezleri ve bu noktada Bolu’da gençlik kampımız var ve bu gençlik kampı noktasında da yeni bir modernizasyon çalışmasına Aladağ’da girdik inşallah onu da en kısa sürede tamamlayıp hem Bolu’muzun hem Türkiye’nin tüm illerindeki gençlerin evlatlarının hizmetine sunacağız” diye konuştu.

“BOLU'DA 50’NİN ÜSTÜNDE SPOR TESİSİ VAR”

Yaşamkent Mahallesi'nde yeni spor tesisini de müjdeleyen Bakan Kasapoğlu, “Bir takım yeni projelerimiz var. Bunlardan bir tanesini müjdeleyeceğim.  Yaşamkent Mahallesi’nde spor kompleksi; futboluyla, voleyboluyla, tenisiyle ve salonuyla, gençlik merkeziyle birlikte orada mükemmel bir alanı Bolu’muza kazandırıyoruz. Bolu, spor şehri. Burada hem doğa sporları hem salon sporlarına yönelik ciddi çalışmalar var, hem de kış sporları açısından, örneğin Kartalkaya, önemli bir destinasyon. Dünya çapında bir destinasyon. Buraya yönelik çalışmayı bakanlık olarak kurumlarla iş birliğiyle yeni proje olarak ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim