Bolu Valisi Erkan Kılıç, İl Genel Meclisi’nin Kasım Ayı toplantısına katılarak meclis üyeleri ile bir araya geldi. Kılıç; “İl Genel Meclisimiz; içme suyu, yol, alt yapı çalışmaları başta olmak üzere vatandaş memnuniyetini önceleyen birçok hizmete imza atmaktadır. Toplantıda alacağınız kararların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclisinin Kasım Ayı toplantısına katılmak üzere il özel idare binasına gelişinde Bolu Valisi Erkan Kılıç’ı İl Genel Meclisi Yaşar Yüceer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli ve meclis üyelerinde karşıladı.

İl genel meclisi toplantı salonunda meclis üyeleri ile tek tek selamlaşan Vali Kılıç, İl Özel İdarelerinin köklü bir geçmişi olan Osmanlı’dan itibaren kurulmuş ve halen anayasamızda yer alan belediyeler, köylerle birlikte yerel yönetim kuruluşu olduğundan bahsetti.

“BOLU’NUN GELECEĞİ VE BOLU’YLA ALAKALI HER TÜRLÜ KONUYU BİRLİKTE KARAR ALIYORUZ”

Vali Kılıç’a ziyaretten ötürü duydukları memnuniyeti dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, uyumlu bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Yüceer; “Bugüne kadar aldığımız, alınan tüm kararlar dolayı öncelikle tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Uyumlu güzel bir çalışmamız var. Aldığımız kararlar şeffaf ve 5302 sayılı yasa çerçevesinde birlikte değerlendirerek Bolu’nun geleceği ve Bolu’yla alakalı her türlü konuyu birlikte karar alıyoruz. Bu anlamda sizlere de teşekkür ediyoruz. Bolu’ya yaptığınız hizmetlerden dolayı. Birlikte uyumlu bir çalışmamız var. Sayın Valim hoş geldiniz” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer’in konuşmasının akabinde Vali Kılıç, özel idarenin önemli bir kurum ve hizmetlere imza attığına işaret ederek, Bolu ile ilgili projelerde birlikte çalışmalar yapacaklarını aktardı.

“ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLERE SÜREKLİ İMZA ATMAKTA OLAN BİR YAPI”

Kılıç, özel idarelerin tarihi geçmişi ile hizmetlerine vurgu yaparak; “Ülkemizde de yerele hizmet verme anlamında çok önemli görevler üstlenmekte. Geçmiş beri gelen çok önemli hizmetlere sürekli imza atmakta olan bir yapı. Bizimde yönetim yapım içinde vatandaşa hizmet verme noktasında en yakın birimlerden birisi. Yıllarca ülkemizde özellikle kırsal kesimler başta olmak üzere, ülkemizin her köşesinde de çok değerli hizmetleri olan bir kurum. Bolu’da da aynı şekilde 1923’te biliyorsunuz Bolu il oldu. O tarihten itibaren de bu hizmetleri ilimizde başta kırsal kesimde içme suyundan, yol yapımından, eğitimden, sağlıktan, kültürden, tarımdan ve aklımıza gelebilecek yerel düzeyde ne kadar hizmet verilecekse, verilebiliyorsa bu alanlarda hizmet veren bir birim” şeklinde konuştu.

“ÖZEL İDARELER DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZLARINDAN BİRİ”

İl özel idarelerini demokrasinin okulu ve olmazsa olması şeklinde niteleyen Vali Kılıç, “Demokrasinin de olmazsa olmazlarından birisi İl Özel İdareleri. Bir yerde demokrasinin aslında okulu oluyor belediyeler gibi İl Özel İdareleri. Özellikle yerel düzeyde yapılan bu çalışmalar demokrasi anlamında da ülkenin, demokrasinin gelişmesine de son derece katkıda bulunuyor. Çünkü bu yapıyla beraber halkın seçmiş olduğu kişilerin burada hizmet verme imkânına sahip olarak halk ne istiyorsa o doğrultuda burada kararlar alınarak bunlar uygulanıyor. Sahada da ülkemizin her köşesinde Bolu’da da İl Özel İdaresinin yapmış olduğu tesisleri, binaları, faaliyetleri, çalışmaları her yerde görmek mümkün. Dolayısıyla çok önemli, geçmişi olan bir kurum” dedi.

“DESTEK BİZİM İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ”

Vali Kılıç, bütçe çalışmalarının görüşüleceğini anımsatarak, özel idarenin destek noktasında önemli görevine işaret etti. Kılıç; “Şuanda İl Özel İdaresi çalışmalara devam ediyor ve önümüzdeki yılın bütçe çalışmaları görüşülecek. Onunla ilgili olarak bu ay içerisinde de bir karar verilecek. Bir yerde bizim, valiliğin, ilin hangi alanda hangi hizmetlerin verileceği, bununla ilgili olarak hangi kaynakların aktarılacağı noktasında da önemli bir karar merci. Demokrasiyi özümsemiş ve kişilerin, kurumların, yöneticilerin bunları bir kere idrak etmesi gerekir. Buna göre de hareket etmesi gerekiyor. Bizlerde sizlerin daha önce olduğu gibi bugünde gelecekte de vereceği desteklere her zaman hem ihtiyacımız var hem de vermiş olduğunuz destek bizim için son derece önemli. Bunu da biz her zaman değerli olarak görüyoruz” diye konuştu.

“BOLU’YU DÜŞÜNEN BİR HİZMET ANLAYIŞI İÇİNDE ÇALIŞIYORSUNUZ”

Konuşmasının devamında meclis üyelerine hitap eden Kılıç, “2022 yılı daha bitmedi ama bu yıl ve önceki yıllarda yapılan çalışmalara baktım. Gerçekten güzel çalışmalar yapıldı. Özellikle köylerimizde, içme suyu olmak üzere yol alt yapı çalışmaları, eğitim ve diğer alanlarda güzel çalışmalar yapıldı.  İnanıyorum ki önümüzdeki yılda da 286 milyon TL civarında bir bütçemiz olacak. Bu bütçemizle beraber de güzel çalışmalar yapacağız. Şimdiye kadar vermiş olduğunuz Valiliğimize ve Bolu’ya vermiş olduğunuz hizmetten dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum. Uyumlu gayet Bolu’yu düşünen, Bolu’daki vatandaşları düşünen verimli, vatandaş memnuniyetini ön plana alan bir hizmet anlayışı içerisinde İl Özel İdaremiz çalışıyor. Bu son derece bizim içinde memnuniyet verici. Bizler de Valilik olarak çalışma prensibi anlamında proje esaslı çalışmayı hep esas aldık. Bu toplantıdan önce de İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu projeleri gözden geçirdik. Tarım Müdürlüğü’nün daha önce projelerini, Milli Eğitimin ve Sağlığın projelerini gözden geçirdik. Projelerinizi aşağı yukarı belirledik. Şimdi bu projeler üzerinden de çalışmamız gerekiyor ve bu projelere sizlerin vereceği katkılar bizim içinde son derece önemli” ifadelerini kullandı.

“BİR PLAN, HEDEF VE PROJEMİZ OLMALI”

Vali Erkan Kılıç, il genel meclisi üyelerinin gayret içerisinde yaptığı çalışmalardan ötürü de teşekkür ederek;  “Arkadaşlarla gayret içerisinde çalışıyoruz. Bolu’yla ilgili olarak hangi projeleri yürütmemiz gerekiyor? Ne yapabiliriz? Ona göre planlı ve programlı çalışmamız gerekiyor. Bir kere çalışma, eylem planı olmayan projeleri, projesi olmayan bir yönetim anlayışı çağımızda olması mümkün değil. Böyle bir hizmet anlayışı da olmaz. Eğer önünüzde böyle bir plan, bir hedef, bir proje olmazsa günü birlik yaşıyorsunuz anlamı bundan çıkar. Sağlıklı bir yönetim anlayışı da olmaz. Önemli başarıları da yakalaman mümkün olmaz. Önce ne yapacağımızı bilmemiz gerekiyor. Doğru projeleri ortaya koymamız gerekiyor. Bu nokta son derece önemli. Arkadaşlarla da çalışırken bunun üzerinde biz odaklanıyoruz. Projenin olmadığı takdirde bir yerden ne ilave bir kaynak alabilirsin ne de bulunduğun yerde doğru bir şekilde kaynakları yönlendirerek kamu hizmeti üretmen mümkün değil. Diğer türlü günü birlik çalışırsın. İşte günü kurtarırsın. Buda bizi hiçbir yere götürmez. Onun için sizlerin vereceği bu projelere destekler önemli. Biz ulusal bazda Ankara düzeyinde de sizlerle beraber de bu projelere ne kadar kaynak getirebiliriz, bunları nasıl yürütebiliriz, bu nokta da beraber çalışacağız. Sizlere tekrar teşekkür ediyoruz. Çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Vali kılıç, konuşmasından sonra meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıdan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim