Bolu’da, hızı 40 kilometreye kadar çıkan rüzgâr, kent genelinde fırtına etkisi yaptı. Rüzgâr, bazı ev ve iş yerlerinin çatılarını uçururken, sinyalizasyon direkleri, ağaçlar ve trafik lambaları yerinden söküldü.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu’da şiddetli rüzgâr ve fırtına etkili oluyor. Kent merkezinde hızı 40 kilometreye kadar çıkan rüzgâr, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Şiddetli rüzgâr nedeniyle ağaçlar yollara devrilirken, Sümer Mahallesi'nde bulunan Bolu Seyit Avşar Yurt Müdürlüğü binası uçtu. Çatıdan uçan parçaların düştüğü Bolu-Mudurnu kara yolu kısa süreliğine ulaşıma kapatıldı.

Çatıdan düşen parçaların kaldırılmasının ardından yol yeniden ulaşıma açıldı. Yurt binası ve çevresinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için önlem alındı. Yurt binasını ziyaret eden Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan ve Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Duman, bölgede incelemelerde bulundu.

“YAKLAŞIK 30 ŞİKAYET GELDİ”

Konu ile ilgili bilgi veren Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, “Lodostan dolayı İtfaiye Müdürlüğümüze yaklaşık 30 şikâyet geldi. Çatı uçmaları ve ağaç devrilmeleri şikayetleri ile ilgili itfaiye personelimiz, zabıtamız ve temizlik işleri personelimiz yoğun tempoda çalışıyor” diye konuştu.

TRAFİK IŞIKLARI YERLERİNDEN SÖKÜLDÜ

D-100 Karayolu’nun Komando Tugayı önünde bulunan trafik ışıkları, şiddetli rüzgâr nedeniyle yerlerinden söküldü. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri, bağlı olduğu direkte sallanarak tehlike arz eden trafik ışıkları için çalışma başlattı.

Merkeze bağlı Mesciler Köyü’nde, bir ağaç otomobilin üzerine devrildi.

Seben-Kıbrıscık yoluna devrilen ağaçlar nedeniyle, yol bir süre ulaşıma kapandı. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmanın ardından yol, yeniden ulaşıma açıldı.

GÖLCÜK ZİYARETE KAPATILDI

Öte yandan Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı, olumsuz hava koşulları nedeniyle ziyarete kapatıldı.

Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sorumluluk sahasındaki tabiat parkının kuvvetli rüzgâr nedeniyle ziyaretçilerin can ve mal güvenliği açısından ziyarete kapatıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim