Borazanlar Mahallesi’nde hizmet verecek Aile Sağlığı Merkezi açılış yapıldı.

Haber: Aslı Akış

Borazanlar Mahallesi'nde Sağlık İl Müdürlüğü karşısında hizmet verecek olan Aile Sağlığı Merkezi açılışına; Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Bolu İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Taner Laçin, İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hülya Ensari, İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Erdal Dilekçi, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Gürdal, AK Parti Bolu Milletvekili adayı Metin Vural, Aile hekimleri ve davetliler katıldı.

“BİZİM YAPTIĞIMIZ BİR ŞEY YOK SİSTEM DEĞİŞTİ”

Açılışta bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; ASM’den hizmet alanlar için önemli olduğunu belirterek; “Şu an belki sağlık çalışanlarının çok zorlukları vardır iç bünyede bilemem ancak hastaneleri her ziyaret edişimizde bütün sağlıktan hizmet alanlar yani hastalar Allah razı olsun diyor. Aslında bizim yaptığımız bir şey yok sistem değişti. Tıp fakültesini dolaştım hiç şikâyet eden hasta yok. Bu işin bu kadar değişiminin olabileceğine 15 yıl önce inanmamız mümkün değildi. Şu an çok farklı bir konuma geldi vatandaşın istekleri de arttı. Dün sağlık hizmeti alırken belki araçla bile gitmekte zorlanacağı yerleri hoş görürken vatandaş şu an yanında istiyor. Artık vatandaşımız hizmeti belki en iyi aldığı kurumlarımızdan bir tanesi sağlık kurumlarımız. Avrupa ile yaptığımız görüşmelerde Avrupa’dan daha iyi noktaya geldiğimizi ama 15 yıl önce bunun hayal bile olmadığını görüyoruz. Bu konuda gayret gösteren herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

“TÜRKİYE SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ AŞAMALAR KAYDETTİ”

Daha sonra konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, yeni açılan ASM’nin hayırlara vesile olmasını diledi. Baruş; “Türkiye son yıllarda göğsümüzü kabartacak gelişmelere tanıklık etti. Sağlık alanında vatandaşlarımıza verilen gerek hizmet kalitesinde gerekse sağlık kuruluşlarının ve sağlık personelinin nitelikli hale getirilmesinde çok önemli aşamalar kaydetti. Bu sağlık hizmetlerinin en önemlilerinden birisi de birinci basamak sağlık hizmetleridir. İlimizde birinci basamak sağlık hizmetleri 9 tane toplum sağlığı merkezi, 33 aile hekimliği merkezimizde, 100 tanede de aile hekimliği birimimizde veriliyor. Dolayısıyla ilimizin nüfusunu da 300 bin civarında olduğu düşünülürse aile hekimi başına düşen insan sayımız 3 bin civarında. Birçok ilde iyi durumdayız. Sağlık bakanlığımızın tespit ettiği politikalara göre bu sayının daha da düşürülmesi yönünde çalışılıyor. Aile hekimlerimiz ne kadar hasta ile muhatap olursa o kadar kaliteli hizmet vereceklerdir.

“BOLU 1’İNCİ SIRADA”

Bolu sağlık hizmetleri bakımından iyi olan Türkiye’nin çok daha iyi olan illerinden birisi. 2015 yılında TÜİK tarafından yapılan sağlık hizmetlerinden memnuniyet araştırmasında 2’inci il durumundayız. Hasta başına düşen yatak sayısı bakımından Bolu 1’inci sırada. Biz bununla gurur duyuyoruz. İnşallah ilimize yeni sağlık müesseseleri kazandırma yönünde il sağlık müdürümüzde gayret gösteriyor. En son olarak 112 acil istasyonu Taşkesti ve Gökçesu’da yapımları devam ediyor. Bu sayede 16 olan acil sağlık istasyonu sayısı daha da artacak. Borazanlar Aile Sağlığı Merkezinde çalışacak 3 aile hekimimiz var. Burada önemli olan vatandaşa verdiğimiz sağlık hizmetinde vatandaşımıza olan yaklaşım tarzımızdır.” şeklinde konuştu.

Son olarak yaklaşan Ramazan bayramını tebrik ederek; “Sağlık selamet içinde bayram geçirmeyi nasip etsin” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Aydın Baruş, Belediye başkanı Alaaddin Yılmaz ve beraberindekiler Borazanlar Aile Sağlı Merkezinin açılışını yaptı.

Editör: TE Bilisim