Bolu İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, lise birincilerini ödüllendirdiği geleneksel “İzzet Baysal Vakfı Başarı Ödülleri” törenine mesaj gönderdi. Baysal; “Her lise birincisini ayrı ayrı tebrik ediyor; birinciliklerinizin bundan sonra da devam etmesini diliyorum” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, liseyi birinci sırada bitiren öğrencilere yazılı olarak mesaj iletti.  Korona virüs pandemisi nedeniyle programa katılamayan Bolu İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, zor şartlarda uzaktan eğitimle lise birincisi olan öğrencilere seslenerek vakfın kurucusu merhum İzzet Baysal’dan örnekler verdi. Törenin gerçek mimarının amcası İzzet Baysal olduğuna işaret etti.

“SİZ BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ MESAJLA KUTLAMAK İSTEDİM”

Pandemi nedeniyle düzenlenen programa katılamadığını belirten Başkan Baysal, 49 lise öğrencinin takdirnamesini imzalamaktan duyduğu mutluluğu anlattı. Baysal; “Vakfımızın kurucusu İzzet Baysal’ı rahmet ve minnetle anıyorum. Orman yangınlarında, sel felaketlerinde, 17 Temmuz 1999 depreminde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Ruhları şad mekânları cennet olsun.  Bugün, şu anda Vakfımız her sene ödül ve takdirname vermeyi adet edindiği ilimizin değerli 49 Lisesinin en başarılı 49 öğrencisi ile bir arada bulunmanın mutluluğu yaşanıyor. Takdirnamenizi imzalayan İzzet Baysal Vakıf Başkanı olarak, şu anda aranızda bulunmamı çok arzu etmeme rağmen devam eden pandemi şartları nedeni ile bu imkândan mahrum olmanın üzüntüsü içindeyim. Buna rağmen siz başarılı öğrencileri en azından kısa bir mesajla kutlamak istedim” dedi.

“SIKINTILI SAATLER GEÇİRDİNİZ”

Pandeminin eğitime etkisine değinen Baysal, “Koronovirüs salgını nedeni ile sizler de bu sene, ülkenin diğer liseleri gibi zor şartlar altında, çoğu zaman öğretmensiz, dışarıdan eğitimle sıkıntılı saatler geçirdiniz. Bu zor şartlarda olmanıza rağmen, aynı şartlar altındaki sınıf arkadaşlarınıza fark attınız ve lise son sınıfınızı birincilikle bitirdiniz.  Bu neticenin ileride sizi daha da ileriye taşıyacağına eminim. Vakfımız Lise okul birincilerine neden bir ödül düşünmüştür; size kısaca onu anlatmak isterim” diye konuştu.

“TAKDİR ETMENİN FAYDASINI FİİLEN YAŞAMIŞ BİRİYDİ”

İzzet Baysal’dan örnek vererek, öğrencileri neden takdir ettiklerini vurgulayan İzzet Baysal, “Vakfımızın kurucusu İzzet Baysal ülkemizin ilk özel teşebbüs sanayicilerinden biridir. 45 yıllık fabrikasında, 700'e yakın çalışan işçisinin Toplu Sözleşme ile tespit edilen sabit ücretleri dışında, günlük 8 saatlik çalışma saatleri içinde, aynı işten daha fazla üretene ayrıca parasal bir prim vermiştir. Böylece artan üretimden hem işveren olarak kendisi hem katlanan üretimden ülke, hem de 8 saatte eline daha fazla geçen işçi kazanmıştır. Özetle daha fazla çalışanı takdir etmenin faydasını fiilen yaşamış biriydi. Vakıf kurulduğu zaman bu ödül sisteminin Eğitim alanındaki öğrencilere de uygulanmanın onları daha fazla çalışmaya teşvik edeceğini düşünmüş ve bugün siz Lise Öğrencileri arkadaşlarınız arasında birinci seçilmişseniz, emin olunuz ki bu, derslerinize ve görevlerinize onlardan daha çok çalışmanız neticesinde, yani kendi şahsi gayretlerinizle olmuştur” ifadelerini kullandı.

“BİRİNCİLİKLERİNİZİN DEVAMINI DİLERİM”

Liseyi birincilikle bitiren öğrencileri tebrik eden Baysal, “Bugün alacağınız Takdir Belgesi bunun tevsikidir.  Bu nedenle her Lise birincisini ayrı ayrı tebrik ediyor; birinciliklerinizin bundan sonra da devam etmesini dilerken sizi bu noktaya taşıyan ailenizi ve öğretmenlerinizi de tebrik ediyorum. Ödülünüzü benim adıma sizlere, İzzet Baysal Vakfını yöneten değerli Bolulu halk üyelerimiz takdim edeceklerdir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim