Bolu Belediyesi olağanüstü meclis toplantısı yapılan oturum gerçekleştirdi. Toplantıda, Necati Yılmaz ve Murat Sarper Şen tarafından kurulan Bolu’yu Seviyorum İnşaat A.Ş., Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağanüstü Toplantısı’nda oy birliği sağlanarak  Bolu Belediyesi’ne  hibe edildi. Başkan Özcan Bolu Belediyesine hibe edilen Bolu’yu Seviyorum İnşaat A.Ş’nin belediyenin işe alımları ve işçi çalıştırmaları ile ilgileneceğini kaydetti.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Haziran Ayı Toplantıları’nda gündeme gelen Necati Yılmaz ve Murat Sarper Şen tarafından kurulan Bolu’yu Seviyorum İnşaat A.Ş.’nin hibe edilmesi konusu meclis üyeleri arasında tartışmaya neden olmuştu. Başkan Tanju Özcan ve meclis üyeleri maddenin oylamasını erteleyerek, bir sonraki meclis toplantısına bırakmıştı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafında yeni bir yürütmenin devreye girmesi üzerine Bolu Belediye Meclisi, Bolu’yu Seviyorum İnşaat A.Ş.’nin belediyeye hibe edilmesi için olağanüstü toplanma kararı aldı. Bolu Belediye Meclis Salonu’nda, Başkan Özcan yönetiminde meclis üyeleri toplanarak şirketin hibesi için karar aldı.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNDEN İTİRAZ

Bolu Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban, söz alarak şirketin hibe edilmesi konusundaki görüşlerini bildirdi. Balaban, bir hafta sonra gerçekleşecek olan meclis toplantısında bu kararı rahatça alabilecekken, olağanüstü bir toplantıyla ve acele bir şekilde yapmaya gerek olmadığını ifade etti.

“HERHANGİ BİR İHALEYE GİRMEYECEK”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Burak Balaban’ın sözlerine karşılık yaptığı açıklama; “Öncelikle bu şirketi siz de kursaydınız hibe etmek isteseydiniz memnuniyetle kabul ederdik. Kişiler belediyemize katkı yapmış oluyor. Bu şirket personel çalıştırmak dışında başka bir vasfa sahip olmayacak. Kurucular şunlarmış, bunlarmış bundan dolayı herhangi bir kaygınız olmanız. Bu şirket ihalelere girmeyecek. Olağanüstü toplanma nedenimiz ise bu şirketin bütün haklarını ve bildirmesi için 30 Haziran tarihi esas alınmış. Dolayısı ile bizim meclis toplantımız 30 Haziran’dan sonra olacağı için 1 aylık daha gecikme olacaktı. Biz de böyle yaptık. Prensip olarak sizler de personel şirketinin ayrılmasına itiraz etmiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

MADDE OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından “Bolu’yu Seviyorum İnşaat A.Ş.”nin, Bolu Belediyesi’ne hibe edilmesi konusu meclis üyelerinin oylarına sunuldu ve gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.  AK Partili Meclis Üyeleri gündem maddesine olumsuz yönde oy kullandı.

Editör: TE Bilisim