Bolu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, vatandaşları kendilerini İŞKUR kurumsal kimliğini kullanarak para isteğinde bulunan dolandırıcılara karşı uyardı.

Haber: Aslı Akış

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, son dönemlerde vatandaşları telefonla arayan bazı kişilerin, İŞKUR kurumsal kimliğini ve ilimizde faaliyet gösteren bir kısım firmaların adını kullanarak; İŞKUR’dan aradığını, yurt dışına işçi götürmek üzere aracılık faaliyeti yürüttüğünü iddia ederek para isteği tespit ettiklerini duyurdu. İş kurumu vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

“FİRMALARIN ADINI KULLANIYORLAR”

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, işkur’un adının kullanılarak para istenildiğine dikkat çekerek; “Son zamanlarda alınan ihbar ve şikâyetlerden: vatandaşlarımızı telefonla arayan bazı kişilerin İŞKUR kurumsal kimliğini ve ilimizde faaliyet gösteren bir kısım firmaların adını kullanarak; İŞKUR’dan aradığını, yurt dışına işçi götürmek üzere aracılık faaliyeti yürüttüğünü iddia ederek para isteği tespit edilmiştir. Bu şahısların Kurumumuzla hiçbir ilgisi ve bağlantısı bulunmamaktadır.

“KURUMUMUZ PARA TALEBİNDE BULUNMAZ”   

Ayrıca Kurumumuz yurtiçinde yada yurtdışında işe yerleştirme işlemleri için vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret talep etmemektedir.  Vatandaşlarımızın bu maksatla yapılan telefon aramalarına hiçbir şekilde itibar etmemelerini ve kesinlikle herhangi bir ödeme yapmamalarını önemle rica ederiz” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim