81 ilde uygulanmaya başlanan ve Bolu’da da Karayolları Genel Müdürlüğü ağında bulunan yollardaki trafik ışıklarında değişiklik yapıldı.

Uygulama kapsamında, fasılalı yanan yeşil ışık kaldırıldı. Bundan böyle, D-100 Karayolundaki trafik ışıklarında yeşil ışık sarı ışığa sonrasında kırmızı ışığa dönecek. 

HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

Son günlerde kavşakları kullanan sürücülerin de dikkatini çeken uygulama ile trafik kazalarının azaltılması hedefleniyor. Ancak Bolu’da çoğu sürücü bu uygulamadan haberdar değil. Avrupa Birliği uyum çerçevesinde yapılan bir anlaşma sonrasında pilot illerde denemeleri yapılan uygulama geçtiğimiz haftalarda tüm yurtta başladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü ağında bulunan yollarda yapılan uygulamada fasılalı yanan yeşil ışık kaldırıldı. Yerine, ışıklar yeşilden direkt olarak önce sarıya, sonra kırmızıya dönüşüyor. Belediye sınırları içerisinde bulunan ışıklı kavşaklarda ise fasılalı yeşil ışık uygulanmaya devam ediyor.

Yeni uygulamaya sürücülerin kısa sürede adapte olması beklenirken, bundan sonra kavşaklara yaklaşan sürücülerin yeşil ışığı yakalamak için hız artırmak yerine, trafik ışıkları sarıya döndüğünde hızını azaltması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim