Bugün; sabrın, fedakârlığın, sevgi ve hoşgörünün timsali annelerimizin günü... Varlığımızı borçlu olduğumuz merhamet ve özveri kaynağımız değerli annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun...

Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan ve bu yıl 14 Mayıs'a denk gelen "Anneler Günü"nde senenin her günü baş tacı olan annelere olan sevgi daha anlamlı hissettirilecek. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in ifadesiyle; "Cennet annelerin ayaklarının altındadır.' Onların hakkı ödenmez...

Anneler Günü dolayısıyla yayımlanan kutlama mesajlarında da annelerin değeri üzerinde duruldu.

“EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ”

Bolu Valisi Aydın Baruş, yayımladığı Anneler günü mesajında; “Dünyanın neresinde, hangi kültürden, hangi inanıştan, hangi ırktan olursa olsun annelerin yüreği aynı erdemli duygularla çarpar. Anne demek şefkat demektir, anne demek merhamet demektir, anne demek sabır ve metanet demektir, hülasa anne demek dünyadaki tüm güzellikleri tek kelimeyle ifade etmek demektir.

Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, şefkat dolu yürekleri ile bizlere her zaman yol gösterici olmuşlardır. Bizlere, karşılıksız sevginin en güzel örneklerini sergilemişlerdir. Bunun içindir ki anne sevgisi, en büyük ve en kıymetli sevgilerden biridir.

Anne sevgisini alan bir çocuk tüm kötülüklerden uzak durarak çevresiyle barışık bir hayat sürer. Bu nedenle annelerimize eğitimden sağlığa her alanda ne kadar iyi imkanlar sağlarsak, o kadar güçlü nesiller yetiştirebiliriz. Çocukların hayatla aralarındaki en güçlü bağ anneleridir. Bizler için tüm zorluklara göğüs geren, bizlere iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu, güzel ahlakı öğreten, geleceğimiz için gecesini gündüzüne katan annelerimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Onlara layık birer evlat olmak, onları mutlu etmek de evlat olarak bizlerin en büyük vazifesidir. Onları sadece anneler gününde anmak asla kafi değildir. Bir ömür boyunca, of bile demeden, annelerimize olan sevgi ve saygı göstermek onların evlatları olarak hepimizin üzerine düşen sorumluluktur.

Hayattaki en değerli varlıkları olan evlatlarını bu vatanın kutsal topraklarına emanet eden şehit annelerimiz başta olmak üzere, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü tebrik ediyorum. Tüm annelerimize aile fertleriyle birlikte sevinç, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

"ANNELERİMİZ TOPLUMUMUZUN BAŞ TACI"

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Anneler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Ercoşkun, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İnsanlığa rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in 'Cennet annelerin ayakları altındadır' mealindeki Hadis-i Şerif'i ile evlatların annelerine karşı göstermeleri gereken saygıya işaret edilmiştir. İnsanlığa apaçık bildirilen bu Hadis-i Şerif'ten yola çıkarak, annelerimiz olarak gördüğümüz şehit annelerimiz başta olmak üzere, tüm annelerin saygıyla mübarek ellerinden öpüyor, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum. İnancımız gereği sadece bir gün değil, annelerimizin her daim baş tacı edilmesi gerektiğine inanarak, annelerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

“DÜNYADAKİ EN KIYMETLİ HAZİNEMİZ CENNET KOKAN ANNELERİMİZDİR”

Dünyanın en yüce varlıklarının Allah’ın sevgi ve övgüsünü kazanan anneler olduğunu ifade eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bizleri dünyaya getiren, esirgemeden sundukları sevgi ve emekleri ile yeni nesilleri yetiştiren en kıymetlilerimiz annelerimize ne kadar teşekkür etsek, ne kadar hizmet etsek haklarını ödeyemeyiz. Sevginin öğretmeni anneler insanlığın yegane eğiticisidir. Dünya üzerindeki en yüce varlık olan annelerimiz Allah’ın sevgi ve övgüsünü kazanmış; daha yeryüzündeyken cennetle müjdelenmişlerdir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) annelerin fedakârlığını, ‘cennet anaların ayaklarının altındadır’ hadisi ile ifade eder.

Dünyadaki en kıymetli hazinemiz cennet kokan annelerimizdir. Binbir emek ve özveriyle yetiştirdikleri evlatları vatan için toprağa düşen şehit annelerimiz başta olmak üzere tüm annelerin, bu güzel ve anlamlı gününü kutlar; sağlık ve mutluluk dilerim.”

“BİR ANNE DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR!”

MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil Anneler günü nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Her Mayıs ayının ikinci haftasına tekabül eden Pazar gününde Anneler Günü’nü kutluyor, annelerimizi hürmet ve duayla anıyoruz. Bizi dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, yedirip içiren annelerimiz güzelliğin, kadirşinaslığın, vefanın taçsız sultanlarıdır. Anne; ilk nefes, ilk bakış, ilk sıcaklık, ilk dokunuş, ilk sevgi, ilk feragat, ilk umut, ilk sahipleniştir. Anne; sallanan beşikteki göz nuru, kundağa düşen sevgi sağanağı, ömür boyunca üzerimizden eksik olmayan dua sancağıdır. Anne; küçücük bedenlere hayat perdesi açılırken şefkat, nezaket ve merhametiyle rehberlik yapan Cennetin bedenleşmiş halidir. Her anne sabrın sembolü, her anne fedakârlığın simgesi, her anne hoşgörünün gül yüzlü sedasıdır. Annelerimizin değerini bilelim, onlara saygıda kusur etmeyelim, onları şu fani dünyadaki misafirliğimiz süresince asla kırmayalım.

Böylesine müstesna bir günün arifesinde Gazi M. Kemal Atatürk'ün annesine dil uzatan şeref yoksunu alçakları şiddetle kınarken elleri öpülesi başta Zübeyde annemiz olmak üzere tüm şehit annelerini saygıyla selamlıyorum. Kaynaşma, birleşmeye, kucaklaşmaya en çok ihtiyacımız duyulan şu günlerde, en kutsallarımıza dil uzatarak aramıza fitne sokmaya çalışan hainlere geçit vermeyeceğiz.

Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan sağlık, afiyet ve mutluluk diliyor, saygılarımı sunuyorum. Hayattayken çocuk acısına katlanmak zorunda kalarak içi yangın yerine dönmüş annelerimizin hissiyatlarını ve özlemlerini paylaşıyorum.”

“Annelerimiz bir gün değil her gün hatırlanmalı”

 

 

Ülkü Ocakları Bolu İl  Başkanı İsmail Akgül,anneler gününde yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Annelik her türlü güzellemenin üzerinde yer alan çok müstesna bir kavramdır. Annelik duygusunu kelimelerle tarif etmek bu duygunun hakkıyla ifade edilmesinde yetersiz kalmaktadır. Aile kurumunun temel direği olan annelerimiz, bizler için her şeyden önemli ve öncelikli bir mevkie sahiptir. Evlatları için her türlü fedakârlığı yapan, kendi yaşantısını evladına göre düzenleyen, cefakârlığın ve vefakârlığın abidesi olan annelerimizi; aile kurumunun temelinden sarsılmaya başladığı, kadına yönelik şiddetin günden güne arttığı şu günlerde bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anmak zorundayız. Annelik sadece doğum ve bakım işlerinden ibaret bir kurum değil, aynı zamanda hayata ve insanlığa dair ilk bilgilerin alındığı kutsal bir okul işlevini de bünyesinde bulundurmaktadır.

Yüce Kitabımız “ Anne ve babalarınıza of bile demeyin” ayetiyle aile kurumunun önemine işaret etmiştir. Peygamber Efendimiz anneliğin kutsaliyetini “Cennet annelerin ayakları altındadır.” Hadisi ile ifade etmiştir. Türk kültüründe annelik her zaman anlamını ve önemini koruyan bir mertebe olarak devam ede gelmiştir. Ancak son günlerde yaşanan bir takım hadiseler toplum olarak hepimizin canını sıkmakta, yüreğini sızlatmaktadır. Bazı kişilik yoksunu caniler tarafından kaçırılıp, öldürülen çocuklar en başta annelerinin yüreklerinde dinmez bir sızı bırakmışlardır. Hemen her gün yaşanan kadın cinayetleri, annelik kurumunun bağlarını zedelemektedir. Bu hadiselerin önüne geçmek ve aile kurumumuzu korumak için gerekli eğitsel, sosyal, psikolojik ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır.

Hayatımızı borçlu olduğumuz annelerimiz sadece bir gün değil her gün hatırlanmalı, her zaman hayırla ve şükranla yâd edilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyoruz. Tüm annelerimizin mübarek ellerinden öpüyor, hayırlı ve sağlıklı nice yıllara erişmelerini temenni ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim