Bolu’da öğrenim gören öğrenciler yararına her yıl geleneksel olarak düzenlenen Büyük Bolu Kermesi, Karaçayır Parkında başladı.

Kermesin vazgeçilmezi olan ve bir hayırsever tarafından bağışlanan deve yine ilgi odağı oldu. Kermes yararına düzenlenen açık artırmada ise Arif Sözkesen tarafından bağışlanan koç 4 bin 300 TL’ye Kanada Toronto’da faaliyet gösteren bir kursa satıldı.

 MEHMET FATİH YALINIZ

Karaçayır Parkında kurulan kermes, 17 – 30 Haziran tarihleri arasında sabah saat 10.00 ile akşam saat 22.00 arasında açık olacak.

Deve döneri, et döneri, tavuk döneri, adana kebabı, yiyecek ürünleri, ev yemekleri, börekler, el emeği göz nuru çeyiz malzemeleri ve tekstil ürünlerinin yer aldığı kermesten elde edilecek gelir, Bolu’da öğrenim gören öğrenciler yararına kullanılacak.

Kermes hakkında bilgiler veren ve tüm Bolu Halkını kermese davet eden, Kermes Görevlisi Ersin Erdoğan, “Kermesimize değer veren, kıymet veren tüm kardeşlerimize, buraya gelen herkese, burayı tahsis eden resmi kurumlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kermesimiz bugün itibarıyla açılmış olup, 31 Haziran’a kadar devam edecek. Her gün sabah 10.00 ile akşam 22.00 arasında kermesimiz devam edecek. 31 Haziran saat 22.00’a kadar bütün Bolu Halkı’nı, burada hayır sahibi olan herkesi buraya davet ediyoruz. Burada yenilen, içilen, giyilen, alınan her şey hayır üzerinedir. Yiyen de kazanır yediren de kazanır. Ayrıca sevabı vardır. Kermesimizde, deve dönerimiz, et dönerimiz, tavuk dönerimiz, adana kebabımız, yiyecek ürünlerimiz, hanımlarımızın hazırladıkları ev yemekleri, bütün hususiyetler, börekler, en güzel lezzetler sizleri beklemektedir. El emeği göz nuru olan çeyiz malzemelerimiz burada satışa sunulmaktadır. Burada her şey hayır içindir. Getiren hayır için getirmekte, satan hayır için satmaktadır. Bolu Halkı’nı kermesimize bekliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim