Kar yağışının ardından devam eden dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz etkilerken, şehir merkezindeki ev ve işyerlerinin çatı saçaklarında boyları 3 metreye ulaşan buz sarkıtları görenleri şaşkına çeviriyor.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Yaklaşık 1 hafta süren kar yağışıyla birlikte soğuk hava da etkisini göstermeye devam ediyor. Hava sıcaklığının geceleri eksilere düşmesiyle çatılarda buz sarkıtları oluştu.

Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana etkili olan soğuk ve karlı hava günlük yaşamı etkilemeye devam ediyor. Hava sıcaklığı “Sibirya gibi” dedirten derecelere düşüş gösterirken buzlanma ve don önemli bir problem oluşturuyor.

Yoğun kar yağışının etkisini yitirdi, karlar yavaş yavaş erimeye başladı. Karda düşmelerden başka bir tehlike daha ortaya çıktı, buz sarkıtları.

Kaygan zeminler kazalara adeta davetiye çıkarırken,  çatılarda ve direklerdeki buz sarkıtları birçok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Zaman zaman eriyerek yere düşen sarkıtlar o esnada altından geçen vatandaşlar için büyük tehlike arz ediyor.

UZMANLAR UYARDI

Sarkıtlar park etmiş araçlar için de tehlike oluştururken uzmanlar, yolda yürürken binaların çatılarının da kontrol edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca çatılardaki buz sarkıtlarının da önlem alınarak temizlemesi gerektiğinin altını çiziyor.

Editör: TE Bilisim