Bolu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ile personele yüzde 104,6 zam yapılırken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ülkenin şartlarında arkadaşlarımla birlikte Sendika yöneticileriyle birlikte verilebilecek en iyi artışlardan bir tanesini verelim. Bolu’daki emekçi kardeşlerimiz rahat etsin istedik” dedi.

Haber: CANSU GÜRZ

Bolu Başkanı Tanju Özcan ve Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul arasında maaş protokolü imzalandı. Bolu’yu Seviyorum A.Ş. bünyesinde çalışan personeli kapsayan protokol ile büro çalışanı için en düşük 12 bin 290 lira, beden işçisi için en düşük 12 bin 603, tahakkuk tahsilat satın alma en düşük 12 bin 718, zabıta ise en düşük 14 bin 40 lira maaş belirlendi.

Protokole katılanlar arasında; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, belediye başkan yardımcıları, il protokolü ve belediye personeli yer aldı.

DAVULLU ZURNALI KUTLAMA

2023 yılın için yapılan zam oranı yüzde 104,6 oldu. Sözleşmenin imzalanmasının ardından salondaki belediye personeli, yeni sözleşmeyi davul zurna eşliğinde oynayarak kutladı. Bolu Belediye Başkanı Özcan ve Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Yurdakul da sahnenin önüne inerek işçilerle birlikte kutlama yaptı.

“NE KADAR VERSEK EMEKÇİNİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ”

Bütün bütçe şartlarını zorlayarak bir karara vardıklarını açıklayan Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Az önce Genel Başkanımızla görüştük. Ne kadar versek emekçinin hakkını ödeyemeyiz. Ülkenin şartlarında arkadaşlarımla birlikte Sendika yöneticileriyle birlikte verilebilecek en iyi artışlardan bir tanesini verelim. Bolu’daki emekçi kardeşlerimiz rahat etsin istedik. Bütün bütçe şartlarını zorlayarak. Bunu İlhami başkanla birlikte kısa basın açıklamamızda duyurmuştuk. Bence alın terinizin hakkı tam olarak ödenmez. Hakkınız tam olarak ödenmez. Ama elimizden geleni yaptık. Genel Başkanımız sendikacılıkta tecrübeli. Bizde siyasette baya tecrübe sahibi olduk. Zaten şuradan anlayabilirsiniz. Bu anlaşma güzel bir anlaşma olmasaydı Genel Başkanımız Ankara’dan buraya gelip böyle bir anlaşmada bulunmazdı” dedi.

“ENFLASYON NE İLAN EDİLMİŞ BİR 5 PUAN DA ONUN ÜZERİNE VERECEĞİZ”

Belediye Başkanı Özcan, “Asıl buradaki bomba önümüzdeki yıl. Şimdi biz 2019 yılında davulla zurnayla kadrolu işçilerimizle birlikte imzamızı attık. Ondan sonra ne oldu. Asgari ücrete 2 defa artış gelince enflasyon bu kadar yüksek çıkınca bir anda kadrolu işçilerin maaşları çok düşük kalıverdi. Şimdi biz sizleri korumak adına şunları yaptık. Biz 2024’ün ocak ayında, bu 2023 yılının Temmuz’un dışında 2024’ün ocak ayında enflasyon ne ilan edilmiş, artı 5 puan vereceğiz. Yetmedi temmuz ayında enflasyon ne ilan edilmiş bir 5 puan da onun üzerine vereceğiz. Bundan sonrada bu artmaya devam edecek. Hükümet asgari ücrete yaklaşık %55 zam yaptı. Biz bu asgari ücretin üzerine %20 zam yapmak suretiyle zaten bu oranı %84,5 çıkardık. Temmuz ayında da %10’luk zamla birlikte de toplam zammımız 2023 için %104,6 ya ulaştı. Dolayısıyla biz kazancımızı, gelirimizi paylaşmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz. Sizleri enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz” diye konuştu.

“BİZ BU ÜCRETLERİ BOLU HALKININ PARASIYLA VERİYORUZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan verilen maaşların halkın parasıyla ödendiğini hatırlatarak, “Size ne versek hakkınızı ödeyemeyiz. Bakın biz bu ücretleri Bolu halkının parasıyla veriyoruz. Bolu halkının emlak vergisiyle, Bolu halkının su parasıyla, çevre temizlik vergisiyle katı atık vergisiyle o yüzden sizlerde daha çok çalışarak ne olur şunu söylettirin Bolululara. Helal olsun belediye çalışanlarına, helal olsun aldıklarına. Sonuna kadar hakkımı helal ediyorum desinler” ifadelerini kullandı.

BU ARKADAŞLARIMIZIN İKRAMİYE HAKKI”

Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Yurdakul, Tanju Özcan’ın ikramiyenin parçalar halinde maaşla birlikte verilmesine karşı çıkarak, “Başkanım, ikramiye arkadaşlarımızın ayrı ek bir umudu, bir hayali. Onunla da hayal kuruyorlar. Ortaokula, liseye giden çocuğumuz, evladımız bir şey istediğinde ‘ikramiye zamanı geldiğinde söz sana alacağım’ diyenler var arkadaşlarımızın içinde. Gelin şöyle yapalım: durmalı ikramiye ama ikramiyeyi bölmeyin, ikramiye maaşın içinde maaşla birlikte erir gider. Bu arkadaşlarımızın ikramiye hakkı, tediye 52 gündür. Yasal hakkı böyle,52 gündür. Bu 52 günü bugün değilse bile bir dahaki sözleşmede bölmeyeceğim. Tek kalemde ilk yıl ilk haftasında ödeyeceğim deyin, harika olur” şeklinde ifade etti.

Editör: TE Bilisim