Bolu Belediyesinde görevli greyder şoförü Ekrem Öztürk, karla kaplı yollarda yaptıkları çalışmaları anlatarak, “Biz bir yolu açtığımızda döndüğümüzde aynı yolun kapandığını görüyoruz. Biz çalışırken pek mola vermiyoruz” dedi.

Haber: Servet Gökçek

Bolu kent merkezi yoğun kar yağışının etkisinde. Bolu Belediyesi de karla mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü’nün koordinesinde yaklaşık 59 araç ve çok sayıda personelle çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, karla kaplı yolları greyder ve kar küreme araçlarıyla temizleniyor.

“AÇTIĞIMIZ YOLLAR HEMEN KAPANIYOR”

Bolu Belediyesinde kar kürüme personeli Ekrem Öztürk, yoğun kar şartları altında aralıksız çalıştıklarını belirterek, “Bolu Belediyesinde çalışıyorum. Vardiya sistemi 3 vardiya olarak çalışıyoruz. Vardiyamızda ilk karda 4-12 olarak başladık. Yağın karın hızlı gelmesiyle gece 12’de bitirmemiz gereken vardiyayı, sabah 4’te bitirmek zorunda kaldık. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 1 saat aynı yerde kar kürümeye devam ediyoruz. Bir yola 1 saatte bir tekrar gelmek zorunda kalıyoruz. Yeri geliyor 20 dakika da bir geliyoruz. Biz bir yolu açtığımızda döndüğümüzde aynı yolun kapandığını görüyoruz. O yola tekrar girmek zorunda kalıyoruz. Çift araçla gidiyoruz. Yeri geliyor tek makine ile devam ediyoruz” dedi.

“ÇALIŞIRKEN MOLA VERMİYORUZ”

Öztürk, kar kürürken mola vermeden devam ettiklerini aktararak, “Araçta çalışırken, kar temizliği yaparken özellikle araçların, park halindeki araçların yolda olması bizi çok yoğun etkiliyor. Temizlik yaparken araçlara değdirme ihtimalimiz çok yüksek, araçları yeri geliyor karın yüksek olduğundan göremiyoruz. Göremediğimiz zaman maddi zararlar verebiliyoruz. Biz çalışırken pek mola vermiyoruz. Yoğun bir kar olduğu için bir taraftan açarken, kar diğer taraftan kapatıyor. O yüzden çay molası ve ihtiyaç molası vermiyoruz. Çok acil bir ihtiyaçta 5 dakika mola veriyoruz. Onun dışında mola vermiyoruz. Yemek molamız bizim 1 saat. Fakat yine mola vermiyoruz. Yemeklerimizi araç içerisinde yiyip kar temizlemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN VE BAŞKAN YARDIMCIMIZ GEREKEN YARDIMI YAPIYOR”

Öztürk, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’in her zaman yanlarında olduğunu söyleyerek, “Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’dan Allah razı olsun. Bize gereken yardımı ve ilgiyi gösteriyor. Gerektiği yerde dinlendirmesini de biliyoruz. Yani yedek operatörümüz geliyor. Çok yoğun olduğu zaman bizi dinlendiriyor. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’de bizlerle çok yakından ilgileniyor. Bir ihtiyacımız olduğunda telefonla ulaşıp gerekli yardımı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim