Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Güzel Sanatlar Bölümü’nde düzenlenen Cam Günleri etkinlikleri başladı.

Haber: Ebru Buket Dönmez  - Oğuzhan Eke

Alanında uzman araştırma görevlileri ve cam sanatçılarının katıldığı Cam Günleri etkinliği, BAİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde öğrencilerin ve meraklıların katılımıyla başladı. 3 gün boyunca devam edecek etkinliğin detayları hakkında Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Melahat Altundağ detaylı bilgi verdi.

“KEYİFLİ BİR ETKİNLİK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Etkinliğin içeriğine ilişkin konuşan Öğretim Üyesi Altundağ, “Etkinliğimiz 3 gün devam edecek, Cam Günleri kapsamında. Bugün ilk günümüz etkinlik kapsamında. 2 gün daha var ve Cuma günü de yine camla ilgili bir konferansımız gerçekleşecek. Bu konferans kapsamında, ‘Camın sanatsal anlamda nasıl daha artistik şekilde kullanılabilir’ bununla ilgili bir konferansımız olacak. Yarın sabahtan bir sanatçımızın etkinliği, öğleden sonra da başka bir sanatçımızın etkinliği gerçekleşecek. 3 gün süren keyifli bir etkinlik olacağını düşünüyorum” dedi.

“BOLU HALKINA AÇIK BİR ETKİNLİK”

Bolulu vatandaşların da etkinliğe katılabileceğini aktaran Altundağ,  “Bu etkinliğe biz herkesin katılmasını bekliyoruz, öncellikli olarak öğrencilerimizin bu alanda bilgi sahibi olmasını sağlamak ama bunun dışında cama ilgili olan, Bolu’da meraklı olan herkese, Bolu halkına açık bir etkinlik. Gelmek isteyen, ilgisi olanlar varsa bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Prof. Mustafa Ağatekin’in 10 Aralık Cuma günü düzenleyeceği, “Sanatsal Malzeme olarak Camın İfade Olanakları” konferansıyla sona erecek.

Editör: TE Bilisim