TBMM Genel Kurulunda, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Borazanlar Mahallesi’ne yapılacak cami hakkında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı eleştirmesine, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verdi. Tartışmaya sosyal medya üzerinden dâhil olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Sindiremiyorlar… Hizmetlerimizi… O Cami yapılacak. Haddinizi bilin!!!” dedi

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Borazanlar Mahallesi’ne yapılacak cami için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektup, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gündeme geldi, konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında gerginlik yaşandı. Yeni haftada konuya AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü de dâhil oldu.

“CAMİ KARŞISINA MEYHANE RUHSATI VEREN ŞAHSIN SAMİMİYETİNİ TAKDİRE ARZ EDİYORUZ”

Genel Kurulda yaptığı konuşmada inşaatı devam eden caminin karşısındaki alkollü mekân üzerinden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı eleştiren Milletvekili Küpçü, “Dün Cumhuriyet Halk Partisi adına, anayasa mahkemesine Kuran-ı Kerim’i kapatma davasına konu eden bir şahsın, o caminin karşısına meyhane ruhsatı veren bir Belediye Başkanı’nın samimiyetini yüce meclisimizin takdirine arz ediyoruz” dedi.

“MİLLİ İRADE, TANJU’YU SEÇTİ, HADDİNİ BİL”

Küpçü’nün açıklamasına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cahit Özkan’da olduğu gibi sert bir açıklama yaprak yanıt verdi.  Özel, “Diyorsunuz ki bir sürü suçlama var, ‘biz sandığa girdik çıktık aklandık’. Bir sürü rezalet var, ‘Milli irade bizi seçti’. Kardeşim Tanju’ya laf edeceksen önce, Bolu’da ki son milli irade, Tanju’yu seçti, haddini bil” ifadelerini kullandı.

"BU VİDEODA ACİZLİK, BU VİDEODA İŞ BİLMEZLİK, BU VİDEODA KÖTÜ NİYET VAR”

Tartışmaya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medyada yaptığı paylaşımla dâhil oldu. Milletvekili Küpçü’nün konuşmasını video olarak yayınlayan Başkan Özcan, “Hala sindiremiyorlar…  Hizmetlerimizi, çalışmalarımızı… Milli iradeyi.  O Cami yapılacak. Nokta. Lütfen izleyin; bu videoda acizlik, bu videoda iş bilmezlik, bu videoda kötü niyet var… Grup Başkanvekilimiz Sayın Özgür Özel’in de dediği gibi… Haddinizi bilin !!!” notunu düştü.

 

Editör: TE Bilisim