Bolu Belediyesi ve Bolu Hayvan Koruma Derneği (BOLHAYKO) işbirliği ile ‘Can Dostlar Festivali’ düzenlendi. Kedi ve köpekleri ile festivale katılan hayvanseverler, konser ve farklı etkinlikler ile eğlenceli anlar yaşadı. 

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, “Türkiye’de ilk defa zabıta eli ile hayvanlarımızı katleden insanlara ceza kesme yöntemine gideceğiz” dedi. 

Haber: Ömer Çetinaslan

Bolu Belediyesi ve Bolu Hayvan Koruma Derneği (BOLHAYKO) işbirliği ile ‘Can Dostlar Festivali’ gerçekleştirildi. Hayvanseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalde amatör gruplar tarafından konser verildi.

Kent meydanında gerçekleşen festivale, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Mansur Şen, Rasim Özdemir ve İsa Özcan, BOLHAYKO Derneği Başkanı Melek Ünal, Bolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Cihan Tutal ve hayvanseverler katıldı.

Festivalde konuşan Bolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Cihan Tutal, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, etkinliklerin akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirtti.

“LÜTFEN ÇOCUKLARINIZI BİLİNÇLENDİRİN”

Daha sonra BOLHAYKO Derneği Başkanı Melek Ünal, çocukların hayvan sevgisi konusunda küçük yaşta bilinçlendirilmeleri gerektiğini söyledi. Ünal, “BOLHAYKO olarak, yıl içinde birçok etkinlik düzenlemeye çalışıyoruz. Hayvanlar konusunda söylemek istediğim en önemli şey; lütfen çocuklarınızı bilinçlendirin. Ağaç gerçekten yaşken eğiliyor. Merhametli çocuklar yetiştirmek çok önemli. Sayın Belediye Başkanımıza ve Hayvan Hastanesi yetkililerine desteklerini esirgemedikleri için çok teşekkür ediyorum. Son olarak, sokakta yaralı bir hayvan gördüğünüzde lütfen tereddüt etmeden Hayvan Hastanesi’ni arayın” diye konuştu.

Festivalde son olarak konuşan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, sözlerine, CHP’nin Abant programı dolayısıyla festivale katılamayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın selamlarını ileterek başladı.

“HAYVANLARI ÇOK SEVEN BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR”

Özdemir, Hayvan dostu belediyecilik anlayışı adına gerekeni yaptıklarını ifade ederek, “Biz, göreve gelir gelmez hayvanlarla ilgili çok önemli kararlar aldık. Hayvan dostu bir belediyecilik anlamında gerekenin yapılmasını istedik. Hayvanseverler, Bolu anlamında çok şanslılar çünkü gerçekten hayvanları seven bir belediye başkanı ve daha çok seven bir belediye başkanı eşi var. Sayın Meral Özcan da burada, kendisinin 2 tane köpeği var. Gelir gelmez ilk olarak hem Hayvan Hastanesi hem de Hayvan Barınağı ile ilgili çalışma yapmaya başladı. Kendisi gerçekten hayvanlarla ilgili sorunları biliyor ve bu konuda belediye olarak bize çok önemli katkılar veriyor” dedi.

HAYVANLAR İÇİN HESAP NUMARASI OLUŞTURULDU

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, sokak hayvanları için belediye bütçesinde bir hesap numarası oluşturulduğunu söyleyerek, “yapılacak olan yardımlar, eminim o dilsiz meleklere ulaşacaktır” dedi. Özdemir, “Biz inanıyoruz ki, hayvan hakları ile ilgili Türkiye’nin en başarılı belediyelerinden bir tanesi olacağız. Gelir gelmez attığımız adımlardan bir tanesi de bunu gösterdi; Hayvan Hakları Komisyonu kurduk. Türkiye’de ender görülen komisyonlardan bir tanesi. Bu organizasyonu bu komisyon yaptı. Öncelikle komisyon başkanı Cihan Tutal olmak üzere diğer meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. Komisyonun ilk yaptığı işlerden biri, belediye bütçesi içerisinde bir hesap numarası oluşturmak oldu. Hayvanseverler ve hayvan dostlarından bu hesap numarasına ciddi anlamda bir katkı bekliyorum. Burada yapacağınız her türlü katkı, eminim o dilsiz meleklere ulaşacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE İLK: ZABITALAR CEZA KESECEK

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, geçtiğimiz günlerde Bolu’da yaşanan kedilerin katledilmesiyle ilgili olayı hatırlatarak, Belediye meclisinde alınan bir karar ile Türkiye’de ilk defa ‘zabıta eli ile ceza kesme’ yönteminin uygulanacağını duyurdu. Özdemir, “Geçtiğimiz günlerde Bolu’da talihsiz bir olay oldu. Kedilerimiz katlediliyor. Biz, bu konu ile ilgili yeterince ceza kesilmediğini düşünerek ‘Bolu Belediyesi olarak en ağır şekilde neler yapabiliriz?’ diye bir çalışma yaptık ve Bolu Belediye Meclisi’ne bir karar getirdik. Önümüzdeki hafta itibariyle komisyondan çıkacak. Türkiye’de ilk defa zabıta eli ile hayvanlarımızı katleden insanlara ceza kesme yöntemine gideceğiz. Bu konu ile ilgili belediye başkanımız, ciddi anlamda risk aldı; ‘Sonucu ne olursa olsun, ister yasal olsun ister olmasın, biz bu konuyu buradan geçireceğiz ve hayvanlarımızın katledilmesini önleyeceğiz’ şeklinde karar alınmasını istedi” ifadelerini kullandı.

“KÖPEK KÖYÜ İÇİN YER TESPİTİ YAPILDI”

Özdemir son olarak, Bolu’da kurulacak olan ‘Köpek Köyü’ projesi için yer tespitinin yapıldığı müjdesini verdi:

Bizim hem Hayvan Hastanemiz hem de barınağımız var. Bu konu ile ilgili yaptırımlarımız devam ediyor. Bizim vaatlerimizden bir tanesi, Köpek Köyü kurmaktı. Köpeklerimizin doğal ortamda hayatlarını sürdürebilmeleri anlamında bir proje. Ciddi anlamda bir yer tespiti yaptık. İnşallah 5 yılın sonunda bitireceğiz ve hayvansever dostlarımız da orada o köpekleri besleyebilecekler.

 

Editör: TE Bilisim