Bolu Hayvanları Koruma Derneği (BOLHAYKO) soğuk havalarla birlikte sokak hayvanları konusunda Boluluları daha duyarlı davranmaya davet etti.

BOLHAYKO tarafından yapılan açıklamada, yiyecek ve su bulamayan hayvanların bir de soğuk havalarda ısınma problemine dikkat çekildi. Açıklamada; “Havaların soğuması ile birlikte insanları sokak hayvanları konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yiyecek ve su bulma konusunda oldukça zorlanan sokak hayvanları bir de soğuk hava eklenince soğuktan korunmak için arabaların içine girerek ısınmaya çalışıyor. Araç sahiplerinden ricamız, araçlarını çalıştırmadan içine ve etrafına bakmaları. Kış aylarının sert geçtiği Bolu’da, biz insana emanet edilen bu Can’lara sahip çıkmak insanlık görevidir. Hz. Osman’ın ‘’Müslüman ülkede kuşlar acından öldü demesinler, dağlara yem serpin’’ demesi gibi bizlerde sokak hayvanlarını gerek besleyerek ve gerekse soğuk havalarda sığınacakları ısınabilecekleri ortamlar oluşturarak onların yaşamlarını kolaylaştırmalıyız.

Yaşadığımız dünyanın, güzelliklere, paylaşımlara, merhamete ve sevgiye ihtiyacı olduğunu unutmamak ve birlikte dünyamızı paylaştığımız Can Dostlarımıza sahip çıkmak temennisiyle.” İfadelerine yer verildi.

 

Editör: TE Bilisim