Bugün, Çanakkale’de şehit düşen binlerce askerimizi minnet, gurur ve rahmetle anıyoruz. Vatanın her karış toprağını aziz ve bölünmez sayan ve bu uğurda gözünü dahi kırpmayıp “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum!” diyen o büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarımızı bir kez daha dile getiriyoruz.

Ülke tarihimizde hem savunmasıyla hem de saldırısıyla asla unutulmayacak büyük bir fedakarlık, sabır, inanç ve zafer göstergesi olan Çanakkale Savaşı, ruhunu bugüne kadar korumuş, günümüzde bile daha dünmüş gibi bahsedilen bir mücadelenin adıdır. Düşman askerlerinin yurdumuzu dört bir yandan sardığı milli mücadele yıllarında Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının canlarını hiçe sayarak sadece vatan savunmasını düşünüp uğruna her şeylerini heba ettikleri bir kahramanlık destanıdır. Tarihe unutulmaz bir damga vurmuş; inancın nasıl güçlü bir kale olduğunu gösteren, az rastlanır bir mücadelenin zaferidir.

Anadan, yardan, evlattan geçip vatan diye diye can verenlerin kanıyla yazdığı bir destandır Çanakkale. Hakk’ın batılı, birliğin ayrılığı yendiği zor bir imtihandır Çanakkale. Yüz binlerce Türk askeri bu mücadelede şehit olsa da askerimiz üstün cesareti ve karşı konulamaz vatan aşkıyla savaşı kazanmıştı. Bugün bu toprakların bereketinden yaralanabiliyorsak bu, şehitlerimizden dökülen kanlardandır. Bugün özgürlüğün ve bağımsızlığın tadını doyasıya çıkarıyorsak, ölümü göze alanlardandır.

Çanakkale azmin, fedakarlığın, onurun zaferidir.

Bağımsızlık için, vurulan prangaları parçalayış hikâyesidir Çanakkale. Vatan için canını feda etmiş yüz binlеrе saygı, sevgi ve minnet ile…