Canip Baysal Ortaokulu’nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı yapıldı. Fuarda, Canip Baysal Ortaokulu öğrencilerinin yaptıkları projeler sergilendi.

Haber: Ömer Çetinaslan

TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’, Canip Baysal Ortaokulu’nda yapıldı. Bilim Fuarı’na Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından fuara katılanlar, öğrencilerin yaptıkları projeleri inceledi. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, öğrencilerden yaptıkları projeler hakkında bilgiler aldı.

Fuarda, öğrencilerin yaptıkları resimler, Yedigöller ve Akkayalar ekosistemini yansıtan maketler, elektronik projeler, oyunlar ve özel eğitim öğrencilerinin yaptığı ‘Çanakkale Destanı’ köşesi yer aldı.

Fuarda ayrıca, yalnızca İngilizce konuşulan ve Bolu’nun yöresel yemeklerinin yöresel kıyafetlerle sunulduğu bir mutfak dikkat çekti.

“AMACIMIZ; ARAŞTIRAN SORGULAYAN GENÇLER YETİŞTİRMEK”

Bilim Fuarı Proje Sorumlusu ve Canip Baysal Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Çetin Kayadelen, fuar hakkında bilgiler verdi. Kayadelen, “Canip Baysal Ortaokulu olarak, TÜBİTAK’ın desteğiyle ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nı bugün okulumuzda gerçekleştiriyoruz. Amacımız; araştıran, sorgulayan gençler yetiştirmek. Bu anlamda da TÜBİTAK’ın da katkılarıyla gerekli çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Başta okul müdürümüz olmak üzere, öğretmen arkadaşlarımıza, bizi destekleyen velilere ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim