Ankara-Bolu Otoyolu’nda bir TIR ve otomobil buzlanan yolda kaydı. TIR kayganlaşan yolda hakimiyetini kaybederken son anda durabildi. Bu esnada canlı yayın yapan TRT Haber muhabiri ve ekibi büyük tehlike atlatarak kazadan son anda kurtuldu.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkisiyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yolun ulaşıma kapanmaması için kontrol noktası oluşturulurken, ekipler tarafından yapılan kontrollerde, ağır tonajlı tırların İstanbul ve Ankara istikametlerine gidişlerine izin verilmiyor.

Sürücüler yolda ikaz lambalarını kullanarak, yavaş hızda ilerleyerek önlem almaya çalışsa da  araçlarının hakimiyetini kaybedebilen sürücüler buzlanan yolda araçlarının kaymasıyla büyük tehlike yaşıyor.

Ankara-Bolu Otoyolu’nda da etkisini sürdüren kar yağışı ve buzlanmanın etkisiyle bir TIR ve otomobil hakimiyetlerini kaybederek yolda kaydı. TIR’ın son anda durabilmesiyle büyük bir kazanın önüne geçildi. Kısa bir süre tek şeritten devam eden trafik, sürücünün TIR dorsesini düzeltmesiyle normal akışına döndü.

KAZADAN SON ANDA KURTULDULAR

Bu esnada bölgedeki son durumu aktaran TRT Haber ekibinin canlı yayın esnasında buzlanan yolda TIR ve otomobilin kontrolünü kaybederek kayması kameralar yansıdı. Tırın son anda durmasıyla olası bir kazanın önüne geçildi, muhabir ve ekibi büyük tehlike atlattı.

 

Editör: TE Bilisim