BOLUSPOR SÜPER LİGE ÇIKTIĞI ZAMAN KALECİ SIKINTIMIZ KALMAYACAK”

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Boluspor, Fenerbahçe’den Ertuğrul Taşkıran ile 1 yıl Melih Okutan ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninde, Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı ve kaleci Ertuğrul Taşkıran basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Çarıkcı; “Hep diyoruz ama bizim Bakanımız yok ama Oktay Bey sağ olsun destek oluyor. Esnafımız destek oluyor. Reklam çalışmasından geldik. Yönetim kurulumuz, esnafımız bize yeteriz” dedi.

HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ 

“BOLUSPOR’UN NE UEFA’YA NE FIFA’YA NE DE FEDERASYONA BORCU YOKTUR”

Boluspor’un borcunun olmadığını ve kamuoyunda polemik konusu olan oyuncuların transfer bedellerinin karşılayabilecek güçte olduklarını belirten Çarıkcı; “Aslında bizim ilk transferlerimiz Melih Okutan’dı. Melih’e 4–5 tane süper lig ekibi talip oldu. Verilen bu rakam Ertuğrul ve Melih’e verilen bonservis takamıdır. Boluspor yatırım yapan bir kulüptür. Bizde Melih ve Ertuğrul’a yatırım yaptık. Burada en büyük destek sahibi yarı yarıya oranda Oktay Ercan’dır. Kalan rakamı da biz yönetim kurulumuz kendi aramızda bu bütçeyi karşılayacak güçteyiz. Boluspor’un ne UEFA’ya ne FIFA’ya ne de Federasyona borcu yoktur. Belki en borçsuz kulüp bizizdir. Sponsorlarımızda sağ olsun desteklediler” şeklinde konuştu.

“BOLUSPOR SÜPER LİGE ÇIKTIĞI ZAMAN KALECİ SIKINTIMIZ KALMAYACAK”

Çarıkcı, Ertuğrul Taşkıran’ın Boluspor’a imza atmadan çeşitli oyuncularında fikrini aldığını sözlerini ekleyerek; “Ben Ertuğrul’a Boluspor’da tanıdığın futbolcu var mı dedim. ‘Başkanım Furkan’ı tanıyorum’ dedi. ‘Boluspor ile kötü ayrılan ve iyi ayrılanların hepsine sordum’ dedi. Kemal Tokak’a sormuş. Mukavelesini fesih etmiştik. Biz Kemal Tokak takım bulamadığı için 6 ay bizde kaldı. Kemal kardeşimizi U21’de maça çıkardık. Kemal, maç kondisyonuna kavuştu ve Erzurumspor’a transfer oldu. Kadir Bekmezci’ye soruyor, Santos’a soruyor. Boluspor iyi bir kulüp, Boluspor borç dengesi olan bir takım. O anlamda biz yatırım yaptık. İnşallah geleceğin Rıdvan Dilmen’leri olurlar. Boluspor süper lige çıktığı zaman kaleci sıkıntımız kalmayacak. Sonuçta proje takımıyız” dedi.

“HEP DİYORUZ AMA BİZİM BAKANIMIZ YOK AMA OKTAY BEY SAĞ OLSUN DESTEK OLUYOR. ESNAFIMIZ DESTEK OLUYOR”

Yaptıklarını transferlerin Türkiye ses getirdiğini ve transferlerde emeği geçenlere teşekkür eden Çarıkcı sözlerini şöyle tamamladı: “Başkan Yardımcımız Oktay Ercan var, Allah başımızdan eksik etmesin. Hep diyoruz ama bizim Bakanımız yok ama Oktay Bey sağ olsun destek oluyor. Esnafımız destek oluyor. Reklam çalışmasından geldik. Yönetim kurulumuz, esnafımız bize yeteriz. Bu transferlerde emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ne mutlu ki, bu transferler ses getirdi. Türkiye’nin her yerinden beni arıyorlar. İnşallah Ertuğrul’da, Melih’te bize değer katacak.”

“KİMİN NE KONUŞTUĞU BİZİ ÇOK İLGİLENDİRMİYOR”

Boluspor’un yeni transferi Ertuğrul Taşkıran ise, kamuoyunda çıkan dedikodulara değinerek; “İlk kamp dönemi içinde de bu sezonu oynayarak geçirmem gerektiğiyle alakalı düşüncelerim vardı. Bu konuda da kulüp yöneticilerimize gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Bu doğrultuda da son İsviçre kampının ardından böyle bir durum vardı. Sonuçta Boluspor’un da hedefleri var. Birçok şey konuşuldu, konuşulacak. İsteyen istediğini söyleyebilir. Biz buraya geldik. Hedefleri olan bir kulübe geldik. İstenerek geldik. O yüzden de var gücümüzle elimizden geleni yapacağız. Kimin ne konuştuğu bizi çok ilgilendirmiyor açıkçası” dedi.

“REKABETİN OLDUĞU YERDE KULÜP KAZANÇLI ÇIKACAK”

Taşkıran, geçtiğimiz yıllarda Gökhan Değirmenci rekabete girdiğini de hatırlatarak şunları dile getirdi: “Biz Gökhan ile beraber oynadık 3-4 sene önce. Sonrasında farklı takımlara gittik. Rekabetin olduğu yerde kulüp kazançlı çıkacak. Boluspor için, Gökhan, ben, diğer arkadaşlarımda elinden geleni yapacak. Burada güzel aile ortamı olduğu söyleniyor. Kiminle konuştuysam aynı geri dönüşü aldım. O yüzden bizde o ortamın içerisinde hem rekabet olacak hem arkadaşlık hem de kazanç olacak.”

“BENİ BURADA DA DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEKLER”

27 yaşındaki tecrübeli file bekçisi, Fenerbahçe’nin kendisi için ikinci ailesi olduğunun altını çizerek sözlerini şöyle noktaladı: “Orada gözlerimi açtım, orada büyüdüm. Ne öğrendiysem orada öğrendim. O yüzden de taraftarların benden her zaman desteği, beklentisi oldu. Bu tabiî ki, beni mutlu ediyor. Beni burada da desteklemeye devam edecekler. Sonuçta Fenerbahçe Kulübü ile Boluspor Kulübü arasında gördüğüm kadarıyla güzel bir dostluk ilişkisi var devam edecektir. İnşallah bu sene hedefleri gerçekleştiririz, mutlu oluruz. Onlarda bizi desteklesinler, yalnız bırakmasınlar. Hem Fenerbahçe taraftarları hem de Boluspor camiası, taraftarları, Bolu halkı. Burada bir proje var, inanmışlık var. Bu doğrultuda geldik, inşallah katkı sağlarız.”

Editör: TE Bilisim