Bolu'da, FETÖ/PDY’nin çatı yapılanması davasında tutuklu yargılanan ve örgütün il imamı olduğu ileri sürülen öğretmen Şevket Kahraman, "Bolu yaşanılacak bir şehir, yaşam standartları iyi bir şehir. Kendi isteğimle Bolu’nun cazip olması nedeniyle buraya geldim. İl imamlığını reddediyorum" dedi.

FETÖ/PDY'nin Bolu'daki çatı yapılanması davasında 58'i tutuklu, 26'sı firari 145 sanığın Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Belediye Nikah Salonu'ndaki duruşmada, 'Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak' suçundan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan öğretmen Şevket Kahraman, savunmasında suçlamaları reddetti. Bolu'da örgütün dershanesinde rehber öğretmen olarak görev yapan, darbe girişimi ardından Kırklareli'de yakalanan Kahraman, "Suçlamalar hukuksuzdur. Demokrasiye inanıyorum. Milletin iradesine vurulan vesayete karşıyım. Bütün darbeleri, muhtıraları iliklerime kadar yaşadım. 15 Temmuz’u lanetliyorum. Ben bu darbe girişiminin mağduruyum. Terör, darbe gibi kelimelerle anılmaktan, terör örgütü yöneticisi olarak yargılanmaktan utanç duyuyorum" dedi.

Sanık Şevket Kahraman, örgütün eğitim kurumlarında çalışmasıyla ilgili, "Çalıştığım eğitim kurumları zamanında herkes tarafından takdir edilen kurumlardır. Bu okullarda çalışmak o dönemlerde bir ayrıcalıktı" dedi. Kendisinden önceki il imamı firari sanık Cuma Kartal'ın yerine Bolu'ya atandığı suçlamasını da kabul etmeyen Kahraman, "Bolu yaşanılacak bir şehir, yaşam standartları iyi bir şehir. Kendi isteğimle Bolu’nun cazip olması nedeniyle buraya geldim. Beni kimse buraya görevlendirmedi. Bu iddianın nedeni tamamen Cuma Kartal’ın Bolu’dan ayrılması ile benim buraya gelme tarihlerinin yakın olmasıdır. İl imamlığı suçlamasını reddediyorum" diye konuştu.

Öğretmen Şevket Kahraman, sık yurt dışına çıkması hatırlatılması üzerine de "Ben Balkan muhaciriyim. Gitmiş olduğum ülkelerle kültürel bağlarım söz konusudur. Bu ülkelere eğitim faaliyetleri için gittim. Çalıştığım kurumun oradaki okullarına gittim. Bu bir suç değildir. Ben oralarda örgütsel faaliyetlerde bulunmadım" dedi.

Telefonunda Fettullah Gülen’e ait videolar bulunmasıyla ilgili soru üzerine de Şevket Kahraman, "Ben Fettullah Gülen’in vaazlarını, şiirlerini dinlemiş olabilirim. Bunu reddetmiyorum. Bu o dönemlerde suç değildi. Ancak benim telefonumun incelenmesinde hukuksuzluklar vardır. Bu nedenle telefonumda ve elektronik akıllı cihazlarımda bulunan her türlü delili reddediyorum" dedi.

 

Editör: TE Bilisim