Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Kurban Bayramı öncesinde Bolu halkına kurban kesimi konusunda çevreye karşı duyarlı olmalarını istedi. Başkan Yılmaz, ayrıca her gün bin 500 kişiye yemek çıkartılan aşevine de kurban bağışı beklediklerini söyledi.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kurban keserken tüm vatandaşların çevreye karşı duyarlı olmalarını dile getirerek “Kurban Bayramı İslam âleminin en önemli bayramlarından bir tanesi. Fakirin, fukaranın düşünüldüğü kucaklaşmanın olduğu bir bayram. Tabi Türkiye’mizde ki tüm belediyelerimiz kurban kesilecek yerlerin hazırlanmasını düzgün sağlıklı hijyenik şartlar içerisinde kurban kesimi sağlanmasını yönelik çalışmaları yürütüyorlar. Ama insanlarımız da bazen hayvanı bulduğu yerde kesip orada hijyenik şartlarda uymadan görüntü kirliliği oluşturacak şekilde ve bizimde Müslümanlarında görüntüsünü dünyaya farklı şekilde yanlış şekilde gösterecek şekilde kurban kesildiğine şahit oluyoruz. Ben bütün vatandaşlarımızdan kurban keserken de etrafa çevreye duyarlı davranmaları konusunda belediyelerin gösterdikleri yerlerde ve özel şirketlerin yaptığı alanlarda kurban kesilmesini özellikle istirham ediyorum. Yanlış görüntüler ve hijyenik şartlara uymayan kurban kesimlerinden artık Müslümanlar inançları gereği artık kurtulmak zorundalardır diye düşünüyorum. Bu konuda bütün belediyeler çalışmalarını yaptılar bitirdiler. Oralarda kesilmesi hem sağlık açısından önemli hijyenik şartlar açısından önemli ve de kendini kesen kasaplar çok yanlış görüntüler görüyoruz. Hayvanlar yarı kesiliyor ya ayaklanıyor zarar veriyor kendisine çevreye zarar veriyor. Bunlardan da kurtulmuş oluruz. Artık Türkiye’de modern dünyada sağlıklı yerini alma durumunda bu konudaki bütün insanlarımızın duyarlılık göstermesini rica ediyorum. Kurban bağışları konusunda da şu an herkesin kurban bağışı vakıflar birçok sosyal kurumlar kurban bağışlarını talep ediyorlar. Biz de Bolu olarak Bolu Belediyesinin hayır çarşısına kurban bağışlarını rica ediyoruz. Çünkü niye? Her gün en az 1500 kişilik aş çıkıyor burada fakir fukara için. Böyle bir sağlıklı yapıya destek vermelerini rica ediyoruz zaten veriyorlar biraz daha hassasiyet göstermelerini Bolu halkından rica ediyoruz.” dedi.

“YÜREĞİMİZ SIZLIYOR”

Arakan’da işkence görüp katledilen Müslümanlar hakkında da açıklamalarda bulunan Alaaddin Yılmaz; “Tabii şu an İslam alemi bayramı bayram gibi kutlamaya hazırlanırken İslam aleminde olan olaylar dolayısı ile de yüreğimizin sızladığını belirtiyoruz. İşte yakın çevremizde Irak ve Suriye de olan olaylar ve Türkiye’de de birçok şehitlerimiz olması dolayısıyla bayramları bayram gibi yaşayabilme şansına erişemediğimiz bayramlar yaşıyoruz. Rabbimden niyazım inşallah bayramları bayram gibi yaşayalım. Tabi Myanmar’da son zamanlarda geçmişte olan zulümler biraz böyle kesilmişti yeniden başlamış olması oradaki Müslüman kardeşlerimizin eziyet içinde olması ve Myanmar Devleti tarafından tabi Müslümanların sayısı az olması nedeniyle eziyet ve işkence görmeleri hatta çok ciddi anlamda şehit vermeleri dolayısıyla onlarında yaradandan ricam niyazım oradaki insanlarında kurtuluşuna destek olsun bu bayram diyorum. Bütün Müslüman âleminin aklı başına gelmesine vesile olsun diyorum. Adam gibi Müslümanca ve Müslümanlığı dünyada hissettirecek şekilde bayram yapacağımız günlerin gelmesini rabbimden niyaz ediyorum ve herkesin kurban bayramını kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim