Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın geçtiğimiz yıllarda yaptığı girişimler sonucu onaylanarak ihalesi yapılan L tipi ve açık cezaevi projesinde ilk kazmanın bayramdan sonra vurulacağı açıklandı.

Geçtiğimiz yıllarda Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın yaptığı girişimler ile 2017 yılı başında onaylanan L tipi ve açık cezaevi  projesinin ihalesi yapıldı. İhaleyi kazanan Arıtürk İnşaat Firması yetkilileri Belediye Başkanı Allar’ı makamında ziyaret ederek projenin hayata geçirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundular. Yapılan görüşmede Kurban Bayram’ı sonrasında yer tesliminin yapılarak inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde başlatılması kararlaştırıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Allar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gerede sevdalısı insanların sayesinde bu projeler İlçeye kazandırıldı. Bazı vatandaşlarımızda tedirginlik oluşturuyor. Ancak endişe edecek, tedirgin olacak hiçbir şey yok. Biz konuya ilçe ekonomisine büyük bir kazanım olarak bakıyoruz. İnşallah yapılacak L tipi ve açık cezaevi ile ilçemiz ekonomisi giderek canlanacak” dedi.

 

Editör: TE Bilisim