Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanlığı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu. Aşure dağıtımında Muharrem ayının kardeşlik ve barış duygularının pekiştiği bir ay olduğu mesajları verildi.

Haber: Aslı Akış

Pazar yerinde yapılan aşure dağıtımına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Mansur Şen ve Rasim Özdemir, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP kadın kolları, gençlik kolları ve partililer katıldı.

Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin arttığı Muharrem ayında CHP Bolu İl Başkanlığı tarafından 2 bin kişilik aşure dağıtımı yapıldı. Pazar yerinde kurulan stantta vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen ve CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu’nun aşure ikramına partililer ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 

“ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK”

Aşure dağıtımında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, muharrem ayının tüm İslam alemine hayırlı olmasını ifade ederek; “Cumhuriyet Halk Parti’mizin Aşure dağıtımına iştirak ettik. Daha önce İyi Parti de bir aşure ikramında bulunmuştu. Belediye olarak, Muharrem Ayı’nın başında biz de böyle bir etkinlik düzenlemiştik. Tabi, bunlar bir vesile. Muharrem Ayı’mız tüm İslam âlemine yeniden kutlu olsun. Bundan sonra da bu etkinlikler devam edecek. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı’mıza bu güzel buluşmayı gerçekleştirdiği için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“DAĞITILAN AŞURE BİRLİK VE BERABERLİK GETİRSİN”

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, dağıtılan aşurenin tüm İslam alemine birlik ve beraberlik getirmesi temennisinde bulunarak; “Dağıtılan bu aşure tüm İslam alemine güzellikler, birlik ve beraberlikler getirsin. İnsanlarımıza hizmet etmek, daima güler yüzle onlara hitap etmek, onları mutlu kılma asıl maksadımız ve hedefimiz. Belediyelerin görevi insanları mutlu edip, bulundukları yaşadıkları çevrelerde yaşam tarzlarını düzeltip, yaşam seviyelerini yükseltmek ve güzellikleri onlara aktarmak. Siyasi partilerin görevi de aynı diye düşünüyorum. Siyasi partiler insanlar olmadan olmuyor, insan olunca da insanların güzelleşmesi, eğitilmesi ve yaşam seviyelerinin yükseltilmesi gerekiyor. Aşure dağıtımında öyle istiyorum ki; tüm İslam alemi ve ülkemiz bu kargaşadan ve dar çerçeveden kurtulsun ve dar tünelden çıkıp selamete uğrasın” dedi.

 

“MUHARREM AYI, KUTSAL AYLARDAN BİRİ”

İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, muharrem ayının kutsal aylardan olduğuna dikkat çekerek; “Halkımızın Muharrem Ayı, kutsal aylardan biri. Bir kısım vatandaşımız bu ayı, oruç tutarak geçiriyor, Allah ibadetlerini kabul etsin. Bolu’daki siyasetçi ve yöneticiler olarak bizler, dostluğu, kardeşliği pekiştirmek için farklı zamanlarda Aşure dağıtımı etkinliği yaptık. Amaç; birlik, beraberlik ve hoş bir ortam yaratmak. Gerginlikten uzaklaşıp, aydınlık günlere hep beraber ulaşmak istiyoruz. Öyle olduğunu da görüyoruz, çok seviniyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim