CHP Genel Merkezi, tüm Parti Meclisi üyeleri ve milletvekillerini belediye başkan adayı belirleme çalışmalarına katılmak üzere 44 ilde görevlendirdi. 44 ilden biri olan Bolu’ya ise Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ve CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçim öncesi belediye başkan adaylarını belirlemek için sahaya çıktı. Bir Parti Meclisi üyesi ve iki milletvekilinden oluşan üçerli gruplar halinde 200’e yakın CHP’li, 44 ilde en doğru adayı bulmak için görüşmeler yapacak. 3 gün sürecek çalışma kapsamında heyetler çarşı pazarda dolaşıp seçmenin de nabzını tutacak. Bu kapsamda ilimize Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ve CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut geldi.

Gün boyu çeşitli sivil toplum kuruluşları ile görüşmelerde bulunan heyete İl Başkanı Kazım Karsu ve Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu da eşlik etti. CHP’li heyet bir ziyaret de Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ne gerçekleştirdi. Burada BGC başkanı Bülent Velioğlu ve gazetecilerle görüşen CHP’li heyet yerel seçimler öncesi fikir alışverişinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve aynı zamanda Bolu denetçisi olan CHP İstanbul Milletvekili Gülizar Emecan yaptığı açıklamada CHP belediyelerinin sayısını artırmak ve seçimi kazanmak adına bu çalışmayı yürüttüklerini söyledi. Emecan; “Parti Meclis Üyesi ve milletvekilleri olarak şuanda 44 ilde, üçlü heyetler halinde bu çalışmayı yapıyoruz. Bende iki milletvekili arkadaşımla beraber Bolu’dayım. Yerel seçimlerle ilgili Boluluların nabzını tutuyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’de iddiası olan ana muhalefet partisi, sosyal, demokrat belediyecilik anlamında iddiası olan bir parti. Biz de belediyelerimizin sayısını artırmak ve kazanmak adına il ve ilçelerimizde bu çalışmayı yürütüyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına, muhtarlarımıza çeşitli ziyaretler yapmaya başladık. Devam edeceğiz, daha sonra halkımıza, esnafımıza da gideceğiz. Amacımız, biz Bolu’da seçimleri kiminle alabiliriz? Onun için en doğru adayları bulmaya çalışıyoruz. Belli aday adaylarımız var, aday adaylığı başvurusu yapmamış isimler var” şeklinde konuştu.

 “ADAYI GENEL MERKEZ DEĞİL, BOLU HALKI BELİRLEYECEK”

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, seçimden sonra Bolu halkının sosyal belediyecilik ile tanışacağını söyledi. Yıldız, Bolu’nun büyümesi gerektiğini ifade ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi, sosyal belediyecilik anlamında nam salmış bir parti. İzmir, Aydın, İstanbul örneğin. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyecilik yaptığı bütün il ve ilçelerde insanların mutluluğu daha fazla. Bunun sebebi, çevreye olan duyarlılığımız, altyapı maliyetlerinin daha düşük olması ve şeffaf olması.

Bolu’ya sayın genel başkanımızın talimatı ile geldik. Hem Bolu örgütüne hem de Bolu halkına sorarak aday belirlemek istiyoruz. 3 gün boyunca buradayız. Halkla görüşeceğiz, CHP’nin adayını genel merkez değil, Bolu halkı belirleyecek.” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI ESNAFIN GELİRİNİ YÜKSELTMEK ZORUNDA”

Bolululara inandığını belirten Yıldız “Bolululara inanıyorum, önümüzdeki dönem Cumhuriyet Halk Partisi ile beraber sosyal belediyeciliği görecekler. Bolu’yu beraber büyütmek istiyoruz. Belediye başkanının görevi sadece altyapı ya da üstyapı yapmak değildir. Belediye başkanı aynı zamanda esnafın gelirini de yükseltmek zorunda. Üzülerek söylüyorum, Bolu, çok geri kalmış bir bölge. İnşallah 2019 yerel seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi ile beraber esnafın yüzü gülecek” ifadelerini kullandı.

 “KENDİ İLİMDEN ÖNCE BOLU’YU TAKİP EDECEĞİM”

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut ise Bolu’dan çok umutlu olduğunu belirterek seçimlerde ilk olarak Bolu’yu takip edeceğini söyledi. Barut; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir dizi çalışmalar başlattık. Özellikle yerel seçimlerde çok iddialıyız. 2 milletvekili, 1 parti meclis üyesinden oluşan gruplar ile gittiğimiz yerde il başkanını da alarak o kentteki tüm sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri, sendikaları ve halkı geziyoruz.

‘Cumhuriyet Halk Partisi iyi aday çıkarmadı’ diye bir şey söyleniyor. Buradan hareketle 3 gün boyunca burada halkı dolaşacağız. Görüşmelerimiz gayet olumlu geçiyor ve önümüzdeki seçimde de Bolu adına çok umutluyum. Kendi ilimden daha önce Bolu’yu takip edeceğim” diye konuştu.

Ziyarette son olarak Bolu Gazeteciler Cemiyet Başkanı Bülent Velioğlu konuştu. Velioğlu,  kapılarının tüm partilere açık olduğunu belirterek, kendilerine görüşleri sorulduğu için vekillere teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim