Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve 2. Sıra Milletvekili Adayı Özer Özcan, partinin il, ilçe ve kadın kolları ile birlikte Gerede İlçesinde seçim çalışmalarına devam etti.

Gerede ziyaretleri esnasında bir konuşma yapan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Gerede’de, Fehmi Bey’in resmi dışında hiçbir adayın resmi yok. Peki AK Partinin 1. Sıra adayı yok mu? Kimdir?” diye konuştu.

CHP’nin Gerede’de devam ettiği seçim çalışmalarına, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran, İl Başkanı Kazım Karsu ve partililer katıldı. CHP Milletvekili adayları ve partililer, buradaki ziyarette esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, 24 Haziran’da yapılacak genel seçimler için destek istediler.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Gerede’deki seçim çalışmaları esnasında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “16 yıldır Sayın Erdoğan bu ülkeyi yönetiyor, günahıyla sevabıyla. Ama Sayın Erdoğan diyor ki aynı zamanda belediye başkanlarına, yorulanlar bıraksın. Metal yorgunluğu var dedi bir çok belediye başkanına bıraktırdı. Biz de diyoruz ki Sayın Erdoğan da yoruldu. Biz ona 24 Haziran’da yaptıkları için teşekkür edelim, Allah razı olsun diyelim ama bu dönem bir değişim yapalım. Parti işi değil bu sistem artık. Sayın İnce rozetini çıkardı, herkesin Cumhurbaşkanı olmaya talibim dedi. Ülkeyi artık partiler yönetmeyecek, Cumhurbaşkanları yönetecek.  O yüzden biz, yakından tanıdığımız, benim iyi ahbabım olan en başından itibaren, genel başkan adayı iken de yanında duran bir kardeşiniz olarak, Muharrem İnce’ye oy istiyorum, bir destek istiyorum. Eğer Sayın İnce, de Cumhurbaşkanı olursa herhalde biz de Bolu milletvekili olarak daha iyi yerlerde oluruz. Memleketimize, Gerede’mize, Yeniçağa’mıza, Mengen’imize daha fazla hizmet etme şansı buluruz.” diye konuştu.

Özcan’ın ardından konuşan CHP Bolu 2. Sıra Milletvekili Adayı Özer Özcan ise şunları kaydetti; “Ben 45 yaşıma kadar Gerede nüfus kağıdı taşıdım. Gerede nüfusuna kayıtlı idi dedelerim, kimi gazi kimi şehit. Ben kendimi Gerede uşağı olarak tanımlıyorum, sizler de farklı görmeyiniz. Bu seçimlerde, Tanju Bey’le beraber bir yola çıktı, niyetimiz halisane, ulusumuzun yüzünün gülmesi daha rahat, üretken, dünyada daha hatırı sayılır bir devlet olabilme arzumuz vardır. Eğer 16 yıllık iktidardan mutlu iseniz, gelinin sonuç sizi tatmin ediyorsa, duygularınızı zorlamak hakkımız değildir. Buyurunuz devam ediniz, ama biz değişim olması lazım diyenlerdeniz. Eğer değişim olur ise, sizler için çalışıp vekaletinizi iyi kullanacağız buna söz veriyoruz. Ancak halkın, iktidarları değiştirme gücünün elinden gitmemesi lazım. Seçim yasalarında oynanarak, KHK’larla yasama, yürütme ve yargıyı egemenliği altına alarak, basını tamamen tekeline alarak ve şu mübarek ramazan gününde seçimi bir aya sıkıştırarak insanları inim inim inleterek, iktidarını devam ettirme arzusunda olanlara, padişah meraklılarına lütfen bir dur deyiniz.”

Gerede’deki seçim çalışmalarında bir konuşma da Umut Oran yaptı. Umur Oran, “Siyaset hizmet işi, siyaset dertlere derman olma işi. Sorunları çözme işi, çözümün bir parçası olma işi. Biz sizlerden sorunları çözmek için dertlere derman olmak için sizlerden yetki istiyoruz. Bu dönem, biriken dertler var, biriken sorunlar var. Zaman zaman değişime ihtiyaç oluyor. Cumhuriyet tarihimizde de böyle oldu. Onun için sizlerden bu dönem bu biriken sorunları, bu yorulan kadroların yerini bizim partimizi, bizim siyasetçilerimizi denemenizi istiyoruz. 16 yıldır sorunlar ortada. Çözülen var, çözülmeyen var. Sizlerin, dertlerinize deva olmaya, sizlerin sorunlarına çözüm olmaya adayız. Sizlerden yetki istiyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim