Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Bolu'ya geldi. Program dâhilinde geldiği Bolu’da ilk olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra Yukarı Çarşı’da esnaf ziyaretlerinde bulunup vatandaşlarla sohbet etti.

Haber: Aslı Akış

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu belediye binası önünde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP İl Başkanı Kazım Karsu, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer tarafından çiçeklerle karşılandı.

Protokol girişinde kendisini bekleyen Zabıta Tören Mangasını selamlayan Kılıçdaroğlu ardından belediye bandosunun çaldığı marş ve müzikler eşliğinde belediye binasına girdi. Bu sırada bir partili yazdığı şiiri okudu.

Daha sonra Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın makamına geçen Kılıçdaroğlu, basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, ardından Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ESNAF ZİYARETİ

Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaretinin ardından programı kapsamında Yukarı Çarşı esnafını ziyaret etti, dükkânlara girerek esnaf ile sohbet etti, onlarla çözüm önerilerini anlattı.

ESNAF SORUNLARINI ANLATTI

Yukarı Çarşı esnafı Pakize Tanyeri, esnafın çok kötü durumda olduğunu dile getirerek; “Bize 500 TL kira yardımı dediler esnaflara birer milyon vereceğiz dediler hala incelemede. Kira yardımı yok. Şimdi diyor ki esnafa 25 milyon kredi veriyorum. Bu esnafın borcu olmayacak diyor. İcrası olmayacak diyor. Çekleri geri dönmeyecek diyor ve böyle bir esnaf yok. Bu esnafa kredi vermiyor. Ne yapıyor? 3 tane kefil ve ipotek istiyor. 8 aydır esnaf aç, kirayı veremiyor. 30-35 lirayla esnaf dükkanını kapatıyor ve durumumuz çok kötü. Sen şimdi uzaya ne adamı gönderiyorsun. Uzaya neden isim arıyorsun. “Yoksulluk” ismi koy. Yani esnaf çok kötü bir durumda. Ekonomi dip durumda sayın başkanım. Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan her konuda esnafın yanında” şeklinde konuştu.

Emekli öğretmen Hatice Aykaç; “Emekli olduk ama 65 yaş üstü olduğum için belirli saatler içerisinde dışarı çıkamıyorum. Yürüyüş yapamıyorum. Sabahın erken saati çok soğuk, normal saate yasak var” dedi.

Kendisine icra geldiğini ifade eden Çetin Cavaç; “Özellikle hem hanımıma hem kendime bir senedir hiçbir işlem yapamadım. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ne savcı çağırıyor ne de başkası çağırıyor. Ben malımı mülkümü satmak zorunda kaldım başkanım” diye konuştu.

“MORALİNİZİ BOZMAYIN HER ŞEY DÜZELECEK İNŞALLAH”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise esnaflara cevap vererek; “Moralinizi bozmayın. Her şey düzelecek inşallah. Bunu hep beraber düzelteceğiz. Türkiye zengin bir ülke. Bu ülke güçlü bir ülke lakin kötü yönetiliyor. O kötü yönetimi nasıl halledeceğiz? Demokratik yöntemlerle halledeceğiz. Sandığa gideceğiz. Duruşumuzu belli edeceğiz. Türkiye’yi iyi yönetecek insanlara Türkiye’yi emanet edeceğiz. Bundan endişeniz olmasın” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU GÜVERCİNLERE YEM VERDİ

Yukarı Taşhan'da bulunan Eskici Baba Türbesini de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, tarihi Yıldırım Bayezit Camisi önünde bulunan güvercinlere yem verdi.

Bu sırada bir basın mensubunun "Dilek tuttunuz mu?" sorusuna, "Dileğim; cumhuriyeti kuranların bize bıraktıkları güzel bir Türkiye var ve biz 100'üncü yılında Türkiye Cumhuriyeti'ni demokrasiyle taçlandıralım. En büyük dileğimiz bu. Bu dilekle yem attık." karşılığını verdi.

Editör: TE Bilisim