Yabancı uyrukluların su fiyatlarına 10 kat zam yapacağını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım’dan destek geldi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la ilgili CHP içerisinde farklı açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun gibi isimler Özcan’a tepki gösterdi. CHP Grupbaşkan Vekili Engin Özkoç ise mülteciler için, “Beka sorunu” ifadelerini kullandı. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da sosyal medyada yeni bir açıklama yaprak Tanju Özcan’a destek verdiğini açıkladı.

TANJU ÖZCAN’IN YANINDAYIZ

Başkan Özcan’ın kendi vatandaşını düşünerek bir uygulama yaptığını belirten Milletvekili Yalım, “Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan’a soruşturma açacağınıza gelin bir sandık koyalım; ‘Yabancı; Suriyeliler, Afganlar ülkede kalsınlar mı gitsinler mi?’ diye. Kendi vatandaşlarımıza soralım, eğer kalsınlar diyorlarsa vatandaşlarımız Tanju Özcan suçlu olsun, ama gitsinler diyorlarsa Tanju Özcan’ın yanında olduğumuzun özellikle altını çiziyoruz. Eminiz ki çıkacak olan sonuç%75’in altında olmayacaktır, %75’lik kısmının Suriyeliler gitsin diyeceğinden hiç şüphemiz yoktur. Onun için Tanju Özcan kendi vatandaşını, kendi Bolulu esnafını, kendi hemşerilerini düşündüğünden dolayı gereken açıklamayı ve uygulamayı yapmıştır. Tanju Özcan’ın yanındayız” dedi.

Editör: TE Bilisim