Türkiye’nin büyük bir ekonomik kriz yaşadığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, “Bu sarmaldan çıkmanın tek yolu erken seçimdir" dedi.

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, yazılı bir açıklama yaparak ekonomiyi ve Türkiye’nin durumunu değerlendirdi. Faize dikkat çeken Başkan Karsu, “Ülkemizde derin bir yoksulluk var. Gerçekten çok dramatik insan manzaraları var. Derin yoksulluğun yaygınlaşması asıl en büyük tehlikedir. Madem faiz istenmiyor, o zaman sıfırla. Bütçede faizin payı yüzde 13.7. Bunu sıfırla. Bu parayı da personele, yatırımlara ayır. Hemen bir ek bütçe yapılsın” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI, MİLLETİN GÖZÜNDEN DÜŞMÜŞTÜR”

50+1 barajına da değinen Karsu, Cumhur İttifakı’nın seçim endişesi olduğuna değinerek, “Cumhur İttifakına oy verenlerin mutlu olduklarını sanmıyorum. Milletimizin ne Sayın Erdoğan'a ne de koalisyonun küçük ortağına güveni kalmamıştır. Cumhur İttifakı, milletin gözünden gönlünden düşmüştür. Bugün 50+1 barajından şikâyetlerinin sebebi de budur. Ama artık hangi seçim sistemi gelirse gelsin, baraj nereye inerse insin artık Cumhur İttifakını kurtaramaz” ifadelerini kullandı.

 6 MADDEYİ YAŞAMA GEÇİRİN”

Hükümete seslenerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6 maddelik önerisini de yineleyen Karsu, “Kara kış fonunu hemen kurun. Vatandaşlarımıza kış aylarında acilen destek verin. Sevgili Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun mutfaktaki yangını hafifletmek için açıkladığı ve derhal uygulanmasını talep ettiği 6 maddeyi bir an önce yaşama geçirin” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yayımlayan 6 öneri maddesi şu şekilde:

  • Ziraat Bankası amacına uygun hareket ederek çiftçiye 3 ay geri ödemezsiz, faizsiz kredi vermeli.
  • Çiftçimizin su ve elektrik borçlarının faizi silinmeli, geliri oranında yeniden yapılandırılmalı. Elektrikte ek kalemler kaldırılmalı.
  • Takibe düşmüş borçlara gelen faizler derhal silinmeli. Kredi geri ödemeleri 6 ay ertelenmeli.
  • Tarımsal üretimde kullanılan mazotta KDV önümüzdeki 6 ay kaldırılmalı.
  • Tüketiciye nefes için gıda ürünlerinde uygulanan yüzde 8'lik KDV 6 ay sıfırlanmalı.
  • Tüm belediyelerle kooperatifler arasında işbirliği kurulmalı.

 

 

Editör: TE Bilisim