Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Olağan Kongresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda, partililerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Tek aday Ersan Türkoğlu ile gidilen seçim sonucunda Türkoğlu partililerin desteği ile yeni merkez ilçe başkanı oldu.

Kültür sitesi salonunda gerçekleşen kongreye Cumhuriyet Halk Partisi grup sözcüsü Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sosyalist Enternasyonel Genel Başkan Yardımcısı 24. Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, Sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Merkez İlçe Kongresi, Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. CHP Bolu Merkez İlçe Olağan Kongresi protokol konuşmaları ile devam etti.

“PARTİME HİZMET ETMEKTEN ONURLUYUM”

Kongrede ilk konuşmayı mevcut başkan İlkay Nural Gürkan yaptı. Başkanlık dönemi boyunca yaptığı çalışmalardan bahseden Gürkan, görevi süresince kendisine destek olan partililere teşekkür etti. Gürkan; “Yaklaşık bir buçuk yıldır yürüttüğümüz görevimizde neler yaptık sizlerle paylaşmak istiyorum. Kongremizden iki ay sonra ülkemiz başarısız bir darbe girişimiyle karşı karşıya geldi. 15 Temmuz’un etkilerine ülke olarak mücadele ettik. Bizde merkez ilçe olarak mağdurum diye bize sahip çıkın diyen yüzlerce vatandaşımızın akınına uğradık. Çoğu FETÖ okullarında okuduğu için, Aktif-Sen’e üye oldukları için, Bank Asya ile ilişkileri olduğu için görevlerinden alınmışlardı. Onları yargılamadan dinledik. Genel merkezimizin bize gönderdiği talimatlar üzerine onlara yardımcı olmaya çalıştık. Bu süreçte sorumlu davranmaya çalıştık. Bu mücadelenin ülkenin bunca sorunu varken hatta Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarına, bu kadar ihtiyacı varken yapılmasının faydasızlığı en sonunda anlaşılmış ve parti içi mücadele de ilk defa somut bir adım atılmış ve uzlaşılmış delege listeleriyle Merkez İlçe merkeze bağlı köy ve mahallelerinde delege seçimlerini tamamlamıştır. Merkez ilçe üzerine aldığı görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışmıştır.7 yıllık siyasi hayatım boyunca yöneticisi en sonunda başkanı olduğum bu merkez ilçe ve partime hizmet etmekten onurluyum. Bu süreçte bizle birlikte Cumhuriyet Halk Partisinin başarası yolunda bir adım atmış herkese ama özellikle yönetim kurulu üyelerime sayın vekilimiz Tanju Özcan’a, Belediye Meclis Üyelerimize, İl Genel Meclis üyelerimize, İl, İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kollarımıza, siz değerli üyelerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLALIM”

Ardından CHP İl Başkanı Kazım Karsu söz aldı. Birlikte hareket etmedikleri sürece bir yere varamayacaklarını söyleyerek birlik çağrısında buluna Karsu; “Değerli arkadaşlarım biz mili günlerimizi kutlamadıkça dini günlerimizi kutlayacak günler ve ülkeler bulamayız. Bizim bu ülkeyi kazanmamız için bize bu ülkeyi emanet eden yüce Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları o günden bu güne bu topraklar için şehit olmuş yurttaşlarım,  askerlerimiz, polislerimiz ve sivil vatandaşlarımız için tanrıdan rahmet yattıkları yer cennet olsun diye düşünüyorum. Arkadaşlar bir araya gelmedikçe, beraber aynı noktaya yumruğumuzu vurmadıkça ufak tefek küçük hatalarımızı birbirimize sunarak bir yere varamayacağımızı zaten çoktan öğrendik. Atatürk ilkeleri onun felsefesi için, onu uğrunda burada toplanmadıkça, bir araya gelmedikçe ne zaman bir araya geleceğimizi bilemiyorum. Hepinize cumhuriyetli günler diliyorum. Birlik beraberlik içinde olalım” dedi.

“BİZİM BİR ARAYA GELMEKTEN BAŞKA HİÇBİR ŞANSIMIZ YOK”

Kongrede Bolu Milletvekili Tanju Özcan’da partililere seslendi. Merkez ilçenin eski yönetimlerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Özcan, bu zaman kadar süren küskünlüklerden partiye gönül verenlerin rahatsız olduğunu ifade ederek bunların geride kalması dileğinde bulundu. Özcan; “Bu günkü kongremizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Öncelikle 1,5 yıldır İlçe Başkanlığımız yapan Sayın İlkay Gürkan arkadaşıma ve çalışma arkadaşlarına yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Ellerinden gelen gayreti yaptılar. Eksik bıraktıkları varsa onu yeni gelecek yönetimler tamamlayacak. Siyasi partilerde ailelerde bu böyle olur böyle de olmalıdır. Uzun süredir partimizde mücadeleyi aşan artık birbirimizi kırma küstürme noktasına gelen hepimizin de sorumlu olan bir süreç yaşadık ve bu sürecin sonunda artık bundan partimize gönül vermiş vatandaşlarımızın çok rahatsız olduğunu net bir şekilde gördük. Elimizden geleni yaptık. Uzun yıllar sonucunda Cumhuriyet Halk Partisinde mutabık kalınan bir delege listesiyle Merkez İlçe kongresine gidildi. Akabinde de genç bir arkadaşımız Sayın Ersan Türkoğlu adaylığını ilan etti. Bizde mutabık kalarak bu arkadaşımızın başarılı olacağından, partimizde başarılı işlere imza atacağını düşünerek destek verdik. Umuyorum bu barış kardeşlik süreci önümüzdeki kongrelerimizde de devam eder, edecektir. Bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi parti içi kavgalarla değil Cumhuriyet Halk Partisi kazandığı seçim başarılarıyla Bolu’da anılacak diye düşünüyorum. Bunun için hepinizin katkı vermesini bekliyorum. Artık bizim bir araya gelmekten başka hiçbir şansımız yok. Bugün yeni bir yönetim devralacak. Bu yeni yönetimin görevi bundan önceki yönetimlerden çok daha zor” şeklinde konuştu.

“YOLUMUZ MUSTAFA KEMAL’İN YOLU”

Tanju Özcan’ın ardından Sosyalist Enternasyonel Genel Başkan Yardımcısı 24. Dönem Milletvekili Umut Oran’da partililere seslendi. Oran; “Bugün bu birlik ve beraberlik ve dayanışmanın tekrar bir daha ayrılmayacak şekilde sağlanmış olmasından dolayı bende mutluyum. Biz geçmişimiz ile beraber güçlüyüz. Cumhuriyet Halk Partisi özel bir parti. 98 yaşında Kuvay-i Milliye ruhuyla başlayan hakikaten özel bir parti. Öncelikle Merkez ilçe başkanımız İlkay Gürkan’a bende teşekkür ediyorum emeklerini ve yönetimini sağ olsunlar. Bundan sonra görev yapacak arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Tarihi bir süreçteyiz. Aslında tarihi bir görev hepimizinki. Bugün görev alacak yönetim içinde tarihi bir görev. Yine bu görev alacak arkadaşlarımızı seçen siz delegeler için de tarihi bir görev. Çünkü görev alacak arkadaşlarımızdan bu ülke tarihi bir başarı bekliyor. Çünkü tarihi bir süreçteyiz. Olmak ya da olmamak, var olmak ya da yok olmak. Böyle bir dönen yaşıyoruz. Şu coğrafyada bizim en büyük aslında mirasımız Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti. Coğrafya darmadağın. Irak’a bakıyoruz. Suriye’ye bakıyoruz, Libya’ya bakıyoruz, Ortadoğu’ya bakıyoruz yani coğrafyada aslında elle tutulacak bir mucize Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet. Bugün gelinmek noktada Cumhuriyet yıkılmak isteniyor. Bundan daha net bir şey yok. Onun için tekrar söylüyorum. Hepimiz tarihi bir süreçteyiz, hepimizi tarihi bir görev bekliyor ve hepimiz bu ülkeye tarihi bir başarı yapmak zorundayız. Bunun için Cumhuriyet Halk Partisi olarak öz ideolojimize sahip çıkmamız lazım. Özümüze dönmemiz lazım, öz gücümüze inanmamız lazım, geçmişimize inanmamız lazım, partimize güvenmemiz lazım, örgütümüze güvenmemiz lazım, gençlik kollarımıza, kadın kollarınıza güvenmemiz lazım. Bunun başka bir yolu yok. Bunu yaparken de yeni bir şeyler söylemek zorundayız, Bolu da söylemek zorunda, Türkiye genelinde de söylemek zorunda genel merkezde söylemek zorunda. Yeni bir şeyler söylemek de yeterli değil yeni bir şeyler yapmak zorundayız. Ezber bozmak zorundayız. Bizim yolumuz belli. Bizim yolumuz Mustafa Kemal’in yolu. Daha iyi bir Türkiye’nin mümkün olduğuna inanıyorum. Bunu da daha iyi bir CHP olarak sağlayabileceğimize inanıyorum. Daha iyi bir CHP için de daha iyi bir Bolu olmak zorunda” ifadelerini kullandı.

“94 YILLIK BİR CUMHURİYET TARİHİ VARSA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İLE BİRLİKTE SİZİN ESERİNİZDİR”

Kongrede son konuşmayı Cumhuriyet Halk Partisi grup sözcüsü Sakarya Milletvekili Engin Özkoç yaptı. Özkoç; “ Herhangi bir mevkide olabilirsiniz, büyük başarılar elde edebilirsiniz ama yol arkadaşlarınızın değerini bilmiyorsanız aslında geldiğiniz yere haybeye gelmişsinizdir. Bir değeriniz yoktur. Değeriniz yol arkadaşlarınızla değerlidir. Onlar size değer verdikleri için, onlar sizin arkanızda durdukları için, onlar sizin mücadelenizle en az sizin kadar mücadele ettikleri için siz değerlisinizdir. Benimde Cumhuriyet Halk Partisinin de değeri Tanju Özcan gibi, Umut Oran Gibi, Namık Havutça gibi yol arkadaşlarının olmasından geçiyor. Önceki dönem İl Başkanlarım, sevgili duayen büyüklerim önünüzde saygı ile eğiliyorum. 94 yıllık bir Cumhuriyet tarihi varsa Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte sizin eserinizdir. Bugün bu salonda hala insanlar geliyor ve biz Türkiye cumhuriyetinin gençleri olarak direnmeye devam ediyorsak sizin eserinizdir. Ondan dolayı Cumhuriyete kattığınız değerlerden dolayı size şükran borçluyuz” dedi.

Konuşmaların ardından seçim gerçekleştirildi. Kongrede tek adaya olan Ersan Türkoğlu CHP’nin yeni Bolu Merkez İlçe Başkanı oldu.

Editör: TE Bilisim