Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanlığı Olağan Genel Kurulu, Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Kongrede yapılan seçimde tek aday olan mevcut CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu tekrar il başkanlığına seçildi.

 HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

CHP Bolu İl Başkanlığı Olağan Genel Kuruluna, CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları Mansur Şen ve Rasim Özdemir, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, İyi Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP 24’üncü Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran, ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilatları, partinin çeşitli kademelerindeki yöneticiler, delegeler ve partililer katıldı.

Kongrede ilk konuşmayı yapan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, “Yüreğim sizler için Cumhuriyet Halk Partisi için atıyor. Bir yürek var ki o yürek Mustafa Kemal’in yüreği. Onun felsefesi onun eserleri onun bize bıraktıkları ile dolu. Bu güzel günde Atatürk’ün yolunda onun izinde Cumhuriyet Halk Partisini ve Türkiye’yi yücelttiği için huzurunuzda Atatürk’e teşekkür ediyorum. Ben tekrar il başkanı olabilmek için uzun uğraş verdik bu güne kadar. Hepinizi yönetime sığdıramadığım için üzüntüm var. 20 kişi içerisinde kadın ve erkek arkadaşlarımızı seçerken çok sıkıntı çektik. Liste dışında kalan arkadaşlarımdan özür diliyorum.” dedi.

Karsu’nun konuşmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajını okudu.

“Yeni bir heyecanla görev alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum”

Kılıçdaroğlu’nun mesajında şu ifadeler yer aldı; “Sizler Mart’ın sonu bahar kıldığımız yerel seçimin kahramanlarısınız. Bu duygularla tek adam sandıkta kazandığımız yerel seçim başarımızı yeni başarılara yol açacak yolcuğumuzun önemli aşamalarından biri olan İl kongremizi selamlıyorum. Unutmayınız ki Türkiye Cumhuriyet Devleti ile birlikte partimizin de kurucusu olan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önümüze koyduğu hedeflere aydınlanan bir yolda yürüyoruz. Bu yolunun temel ilkelerinden biri kimseyi ötekileştirmemek tüm yurttaşlar için siyaset üretmektir. Tıpkı adalet yürüyüşünde olduğu gibi yaşama merkezine herkes için hak, hukuk, adaleti koymuş kim varsa yolculuğumuza dâhil etmektir. Söz hakkı vermektir. Çünkü inanıyor ve biliyoruz ki Halkçı, devrimci bir iktidar kuracağımız bu yolculuğumuz. Demokrasi ile taçlandırılmış. Bir Cumhuriyete ulaştıracaktır bizleri. Dolayısıyla bu il kongremizin Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma kararımızın örneklerinden biri olarak kabul edilmesini istiyorum.  Bu kongreden kaybedenin olmadığı sizlerle birlikte kalpleri demokrasiden yana olan herkesin kazandığı şölenler döndüreceğiz. Sizlerden il başkanınız olarak dileğim ve tek temennim budur. Bu vesileyle şimdiye kadar görev yapan tüm emektar emekçilerimize emekleri ve çalışmaları için teşekkür ediyorum. Yeni bir heyecanla görev üstlenecek arkadaşlarımıza başarı dileklerimi iletiyorum.”

“İktidara gelme çabamız 31 Mart ve 23 Haziran’da sonucunu aldı”

Fethi Açıkel, mesajı okuduktan sonra, kongreye katılanlara hitap etti. Açıkel, Cumhuriyet'i kuran ve onun üzerinde yükselen yurttaşlık hukukunun zarar gördüğünü öne sürerek, "Cumhuriyetimizin demokrasideki, ekonomideki, eğitimdeki, dış politikadaki ve toplumsal barıştaki içine düşürüldüğü bu durumu aşmak için hepimizin büyük bir kararlılıkla cesaretle ve heyecanla savunduğu Cumhuriyet değerlerini, demokratik değerleri 21. yüzyılda ülkeye yakışacak bir şekilde yeniden iktidara getirme çabamız, 31 Mart'ta ve 23 Haziran'da sonucunu almıştır. Millet İttifakımız, Türkiye'nin tüm vatanseverlerini, tüm demokratlarını bir araya getiren seçim ittifaklarımız, diyaloğumuz, samimiyetimiz, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin keyfi, usulsüz ve çürümüş politikalarına 'dur' demiştir." diye konuştu.

Büyük bir kararlılık ve heyecanla, tüm yurttaşları, cumhuriyetçi bir hukukla kucaklayarak, onlarla dayanışarak ilerleyecekleri bir yola girdiklerini dile getiren Açıkel, "Türkiye'de demokrasiyi yeniden inşa etmek, üreten bir ekonomiyi kurmak, sosyal devleti yurttaşlarımızın hak ettiği şekilde anayasal bir kimliğe büründürmek, liyakatli kadrolarla bunu sürdürülebilir kılmak hedefini gerçekleştirmek için yola çıktık." dedi.

Kongrenin devamında CHP Bolu İl Başkanlığı faaliyet raporları okunarak delegeler tarafından oylandı.

Oylamanın ardından CHP İstanbul 24’üncü Dönem Milletvekili Umut Oran konuşmasını yaptı.

“Başarıya ulaşmak çok zor”

Umut Oran, CHP Bolu İl Örgütü’nü 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde gösterdiği başarıdan ötürü tebrik ederek, “Başarılı olmak, başarıya ulaşmak çok zor. Nelerle uğraşıyoruz, hep beraber görüyoruz. 15 yıl sonra Bolu’da, belediye başkanı çıkartabildik. Geçen 15 yılda Bolu’da neler çektik. Daha önce 20 yıl Bolu’da milletvekili çıkaramamıştık. O 20 yıl, Bolu’nun ve cumhuriyet sevdalılarının TBMM’de seslerini duyuramamasının sıkıntısını hep beraber çektik. Bu sebeple, bir kez daha, %57,2 ile Bolu’da, 15 yıl sonra, Bolu Belediye Başkanlığı’nı getiren başta Kazım Karsu, merkez ilçe, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, bütün örgütümüz ve tabi ki milletvekilimiz ve belediye başkanımızı tebrik ediyorum.

“Vatandaşın beklentileri çok fazla”

Oran, Bolu’da, CHP’nin 31 Mart seçimlerinde gösterdiği başarıyı sürdürmesi gerektiğini vurgulayarak, “Değerli belediye başkanımızın başarılı olacağına inanıyorum. Bu güne kadar yaptığı görevlerde hem çok çalışkan oldu, başarılı oldu. Burada da başarılı olmak zorunda. Ama mesele, başarıyı kalıcı kılmak. Mesele, başarıyı ileri taşımak ve sürdürülebilir hale getirmek. Toplumun beklentileri, bizden çok fazla. Vatandaşın derdi çok fazla. İnsanlar iş, aş, can derdinde. Büyük sorunlar var. Parti örgütümüzün beklentileri çok fazla. Dolayısıyla bu başarıyı kalıcı kılmak ve ileri taşımak lazım” ifadelerini kullandı.

Umut Oran’ın konuşmasının ardından, yöneticiler ve eski milletvekili adayları katılımcılara hitap etti.

Konuşmaların ardından tek liste halinde yapılan seçimde mevcut İl Başkanı Kazım Karsu tekrar il başkanlığına seçildi.

Editör: TE Bilisim