CHP Bolu İl Örgütü Ayasofya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı bir programda Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan hakkında Bolu Adliyesine suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan’a tepkiler ilimizde de çığ gibi büyüyor. İmam Mustafa Demirkan hakkında Ayasofya Camii'nde yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve manevi şahsiyetine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Bolu İl Örgütü bir araya gelerek Bolu Adliyesine suç duyurunda bulundu.

“AĞIR SÖZLER SÖYLEMESİNE ÇOK HAYIFLANDIK”

Bolu Adliyesi önünde açıklamada buluna CHP bolu il başkanı Kazım Karsu, “Bugünlerde Cumhuriyetin Kurucusu, ülkemizin bugüne kadar bize ifade ettiği her şeyi, dünyanın en güzel ülkesini hediye eden Yüce Mustafa Kemal Atatürk’ün aleyhine, devletin memurları olarak bildiğimiz imamların ağır sözler söylemesine çok hayıflandık. Hem bu Cumhuriyetin nimetlerini kullanacaksınız hem yüce Atatürk’ün ülkesinde boy göstereceksiniz. Verdiğimiz vergilerle besleneceksiniz, olmadı bu ülkenin Cumhurbaşkanının karşısında bu ülkenin yüce kurucusuna ağır sözler söyleyeceksiniz. Bu ancak ‘Yunan kazansaydı’ diyen insanların zihniyetidir. Ne olursa olsun biz bu ülkeyi sonuna kadar müdafaa edeceğiz. Bu ülke hepimizin ortak değeridir, Atatürk hepimizin atası, bu ülkenin kurucusu. Onun savunucusu, dünyaya meydan okuyarak silah arkadaşlarıyla birlikte aldığı bu ülkeyi sonuna kadar, kanımızın son damlasına kadar savunacağız” şeklinde konuştu.

Karsu’nun açıklamaları sonrası CHP’li yöneticiler ve partililer suç duyurusu dilekçelerini Cumhuriyet Başsavcılığına ilettiler.

Editör: TE Bilisim