Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl ve Merkez İlçe Yönetimi, İYİ Parti Bolu İl Başkanlığını iade-i ziyarette bulundu. Her iki parti birlik ve beraberlik mesajları vererek kutuplaşmaya karşı olduklarını ifade ettiler. 

Ziyarete, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, İyi Parti Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın, İyi Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz ve partililer katıldı. 

Haber: Aslı Akış 

“BİRLİKTEN VE BERABERLİKTEN YANAYIM”

Ziyarette ilk konuşmayı İyi Parti Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın yaptı. Cumhuriyet Halk Partisine ziyaretinden dolayı teşekkür eden Aydın; “Biliyorsunuz ülkemizde ne zaman dış güçler, içimizdeki işbirlikçilerimiz bir oyun kursalar hep ülkemizi Alevi, Sünni, laik, Müslüman, anti laik, Kürt, Türk gibi; günümüzde de siyasal yönden kutuplaştırıyorlar. İyi parti CHP ile konuşmayacak, CHP’li AKP ile konuşmayacak, insanlar birbiri ile hiç sohbet etmeyecek, birbirine gitmeyecek bu şekilde ülkemiz, halkımız ne yazık ki kutuplaştırılıyor ve zararı da milletimize oluyor.

Bizler siyasi parti temsilcileri birbirimizi ziyaret edeceğiz, ,istişareler edeceğiz ki halkımızda farklı partilere oy veren insanlar da kahvelerde, sokaklarda, iş yerlerinde birbirleri ile oturup konuşabilsinler. Son zamanlarda siyasal konjonktürde ne kadar kutuplaşırsak o kadar oy alırız kaygılarından dolayı ülkemiz zarar alıyor. Ben birlikten yanayım, beraberlikten yanayım. Hani deniliyor ya Afrin’de askerimiz savaşıyor siyasetin zamanı mı, eleştirinin zamanı mı? Evet, biz askerimizin arkasındayız, yanındayız. Bu bağlamda da Afrin’de şehit olan Mehmetçiğimize Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bunun arkasına sığınarak muhalefeti susturmaya çalışıyorlar. Bunun yanında şeker fabrikalarımızı özelleştirme adına kapatacaklar. Bize bu nişasta bazlı şekerleri mevcut kılacaklar. Ülkemizin, halkımızın birliği, bütünlüğü için önce siyasilere iş düşüyor” dedi.

“CUMHURİYETİ İLELEBET MÜDAFAA EDECEĞİZ”

Aydın’ın ardından Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu konuştu. Hangi partiden olursa olsun aynı noktada birleşmeyi vurgulayan Karsu; “Önce sizin partinizin iyi olmasını sonra yuvanızın iyi olmasını diliyorum, ufkunuzun ve ufkumuzun açık olmasını istiyorum. Ufkunuz zaten açık inşallah hepimizin ufku aynı noktada birleşir. Atamızın dediği gibi “Yurtta Barış Cihanda Barış” ilkesi ile ona göre hareket ederiz diye düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti bir dar boğazdan geçmektedir. Hatta bu dar boğazın en tehlikeli yeri de bölünmüş, parçalanmış bir Türkiye isteyenlerin arzuladığı gibi kötü bir gidişle belli yerlere doğru koşar adım gitmektedir. Bizim ülkemizin kurucuları Yüce Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bize emanet ettikleri Türkiye’yi “Yurtta Barış Cihanda Barış” kaydıyla beraber olun, birlik olun demişlerdi. Kendileri de birlik ve beraberliği sağlayarak kocaman dünyada koca bir Türkiye Cumhuriyeti kurdular ve bizlere emanet ettiler. Biz bu Cumhuriyeti ilelebet müdafaa edeceğiz. Hep beraber olursak daha güzel savunacağımızı biliyorum.” şeklinde konuştu.

“HER ŞEY DÜNYADA SEVGİNİN ÜRÜNÜDÜR”

Karsu birlik ve beraberlik mesajları vererek; “Ben Demokrat Partinin zamanından gelen bir arkadaşınızım. Demokrat partinin hüküm sürdüğü yıllarda çocuktum. Annem babam konuşurlardı hep çekindikleri nokta ayrışım noktasıydı; bölünelim, bölünmeyelim, birlik olalım beraber olalım konusundaydı. Bizi bölmeye çalışıyorlardı ama biz direne direne hiç kimse bize söz söyleyemedi. Şimdi o noktaya geldik. Beraber olursak bu güzel ülke herkese yeter diye düşünüyorum. Cennet gibi bir ülke. Yalnız satmamak elden çıkarmamak kaydıyla. Her şeyi elden çıkardılar. Köyde tarım kalmadı, hayvancılık, meyvecilik öldü. Hayvanı, sebzeyi, meyveyi dışarıdan satın alıyoruz. Şimdi gazetelerde görüyorum ithal ceviz yemeyin. Ceviz gelirken ilaçlanıyor yerli ceviz yiyin diyorlar. Ülkemiz her şeye müsait tarlalar, köyler boşaldı, korkuyorum yakın gelecekte bu boşalan köyleri, tarlaları başkalarına devredecekler satacaklar diye korkuyorum. Onun için ülkemize sahip çıkalım. Birbirimizi sevelim. Her şey dünyada sevginin ürünüdür. İnsan birbirini sevdikçe her şey artar. Önümüzde belirleyici seçimler var. Bu seçimlerde aklı başında davranırsak aklı selim galip gelir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE ÇOK CİDDİ BİR KUTUPLAŞMA VAR”

Ziyarette bir konuşma da CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan yaptı. Bu kadar güzel insanı bir arada görmekten dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Özcan, inşallah adınız gibi bahtınızda iyi olur, hayırlı olsun diyerek sözlerine başladı. Özcan; “Artık örgütlenmeyi tamamladınız, kongrenizi yaptınız, yöneticiler seçildi bundan sonra artık size de bizler gibi düşen görev sahada çalışmak. Bu mevcut Türkiye’nin başına bela olan yapıdan ülkeyi kurtarmak için katkı vermek diye düşünüyorum. Sayın başkan güzel bir hoş geldiniz konuşması yaptı. Gerçekten önemli bir şeye değindi. Türkiye’de çok ciddi bir kutuplaşma var. Bu kutuplaşmaya yol açan da vatandaş değil ve muhalefet partileri de değil. Bu kutuplaşmayı sağlayan ve her geçen gün kalıcı hale getiren bizzat bu ülkenin bir partisinin genel başkanı olan aynı zamanda Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan zatı muhterem. Her konuşmasını izliyorsunuz artık öyle bir noktaya geldik ki; Türkiye’de ezan sesinden çok Cumhurbaşkanının sesini duyar hale geldik. Günde 5 vakit ezan sesi,10 vakit Cumhurbaşkanının sesini duyuyoruz. Ve her konuşmasında bizim burada konuştuğumuz gibi iyilikten, güzellikten, dostluktan, arkadaşlıktan, barıştan, kardeşlikten bahsetmiyor. Sürekli olarak birilerine ey diyor, birilerini kınıyor, birilerine ağır sözlerle yükleniyor. Bu tür üsluplarda maalesef Türkiye’nin kutuplaşması ve her geçen gün artması sonucunu doğuyor” diye konuştu.

“AK PARTİ’YE OY VERMEYECEĞİM DEMEK CESARET İŞİ”

Özcan, AK Parti’nin aldığı oylar ile alakalı da konuşarak;  “Bizim merkez ilçe başkanlığı, belediye meclis üyeliği yaptığımız dönemde biz AK Parti’nin bu kadar oyu nereden aldığını bilemezdik. Ya bunlar nereden alıyor %47,%50 oyu derdik. Çünkü insanlar AK Parti’ye oy verdiklerini söylemezdi. Acaba söylersem kömür mü aldın, makarna mı aldın bundan dolayı mı oy verdin derler diye söylemezdi. Şimdi öyle bir noktaya geldik ki; son 2-3 yıldır artık AK Parti’ye oy vermeyeceğini söyleyemez hale geldi insanlar. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı ve etrafındakiler bu %49,5 oy nereden çıktı der hale geldi.  Sokakta AK Parti’ye oy vermeyeceğim demek büyük bir cesaret işi” dedi.

 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN HER ZAMAN YANINDA OLDUK”

CHP’nin Terörle mücadele konusuna karşıt gibi gösterilmekten kaynaklı yanlış ifadelerede bulunulduğunu belirten Özcan; “Türkiye’de bu günlerde terörle mücadele konusunda kararlı adımlar atılıyor. Sınır dışında operasyonlar düzenliyor. Sayın genel başkanımız sürekli ifade ediyorlar terörle mücadele anlamında biz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her zaman yanında olduk, olmaya da devam ederiz diyor. Ama Sayın Cumhurbaşkanı CHP veya diğer partiler terörle mücadeleye karşıymış gibi her gün bunları eleştiren söylemler geliştiriyor. Öyle bir hale getiriyor ki; sokaktaki bazı vatandaşlar dönüp bize ya siz terörle mücadeleden rahatsız mısınız sorusunu dahi soyuyor. Biz bunu ülke açısından tehlikeli buluyoruz. Referandum sürecinde başlamıştı bu hala da devam ediyor. Referandum sürecinde Hayır oyu vereceğini vatan haini olarak ilan edenler bu günde Türkiye’nin menfaatleri noktasında hükümeti destekliyoruz demesine rağmen muhalefet partilerini sanki terörle mücadelede teröristlerin yanındaymış gibi gösterme gayreti bizleri üzüyor ve kimseye de faydası yok bunun.” şeklinde konuştu. 

“2019 SON CÜMLELERİN SÖYLENECEĞİ SÜREÇ”

2019’da yapılacak seçimlerin önemli olduğunu ifade eden Özcan şöyle konuştu: “Bizler demokrasiye inanan insanlarız. Asgari müştereklerimiz önemli ölçüde örtüşüyor. Atatürk, Cumhuriyet sevgisi, Laiklik hassasiyeti, Üniter devlet yapısı anlamında farklı düşündüğümüzü düşünmüyorum. Önümüzdeki seçimlerin ne kadar önemli olduğunu sizler de en az bizim kadar idrak ediyorsunuz. Bu ülkenin başındakiler seçimle, demokrasi geldiler bugün demokrasiyi rafa kaldırmaya çalışıyorlar. Bence 2019 Türkiye açısından, Türkiye’deki demokrasinin geleceği açısından son cümlelerin söyleneceği süreç olacak. 2019’da başarılı olmak zorundasınız, zorundayız milletimizin menfaatleri, ülkenin geleceği için.” ifadelerini kullandı.

“TAYYİP ERDOĞAN’I ORADAN İNDİRMEK İÇİN ÇIKTIK”

İYİ Bolu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz ise ziyarette yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ İYİ Parti olarak biz 3 aylık kısa bir süre içerisinde örgütlenmemizi aşağı yukarı 80 vilayette tamamladık. Bundan sonra sahaya ineceğiz. Bundan 3 gün önce AK Partili bir arkadaşımızı tesadüf caddede gördüm. Ya başkanım siz Tayyip Erdoğan’ın oyunu bölmek için mi çıktınız dedi. Biz Tayyip Erdoğan’ın oyunu bölmek için çıkmadık, Tayyip Erdoğan’ı oradan indirmek için çıktık” dedim. Bu halk bu partiyi bunun için kurdu. Tabi o AK Parti ile zengin oldu, büyüdü, gelişti, sizler bu parti ile büyüdünüz bu parti ile zengin oldunuz dedim ama biz bu AKP iktidarını Cumhurbaşkanını inşallah indireceğiz.”

“ÜNİTER YAPIMIZI KİMSENİN BÖLMEYE GÜCÜ YETMEZ”

Ziyarette son konuşmayı CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu yaptı. Türkoğlu; “İYİ Parti kongreler sürecini tamamlayarak Türkiye siyasetine farklı bir renk belki özellikle sağ tabanda yeri doldurulması gereken bir parti konumu ile siyasete başladı. Başarılar diliyorum iyi partiye siyasi yaşamında, mücadelesinde. Hepimizin en büyük problemi Türkiye Cumhuriyetinin üniter yapısının, toprak bütünlüğünün bozulması noktasında. Ama ben şöyle düşünüyorum; ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Türkiye Cumhuriyetinin bölünmesi mümkün değil. Bunu şu düşünce ile savunuyorum: Türkiye Cumhuriyetinin toprakları bu memlekette yaşayan emperyalizme karşı mücadele veren bütün halklar tarafından savunuldu. Toprakları vatan yapan uğruna dökülen kan ise bu memleketin her tarafında bu memlekette yaşan halkların tamamının kanı vardır. Bizim üniter yapımızı kimsenin bölmeye gücü yetmez.

“SİYASİ PARTİLER ÜLKEYE HİZMET İÇİN YOLA ÇIKARLAR”

Bütün siyasi partiler ülkeye hizmet için, ülkenin geleceği için yola çıkarlar. Bizlerde bu düşünce ile yola çıktık. Tezlerimizi, düşüncelerimiz seçim dönemlerinde seçmenlerimize anlattık. Yaşadığımız süreç referandumu sürecinde özellikle Hayır ve Evet cephesini göz önünde bulundurursak Hayır cephesinin haklı olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Türkiye Cumhuriyetinin kamusal, kurumsal bir yapısı vardır. İl Başkanına vali dururken şuraya şu kadar Doktor atadık, buraya şu hizmeti yaptık demek o kurumu oluşturan o kurumun başında bulunan kişiye en başta hakarettir.

Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı Bolu’ya geldi. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı buraya gelirken Cumhurbaşkanlığı ödeneğinden mi, AKP’nin ödeneğinden mi yoksa kendi cebinden mi buraya geldi? Bu da bir muamma. Seçim sürecine gireceğiz Sayın Cumhurbaşkanı bu süreçte aday olarak AKP’nin mi, Cumhurbaşkanlığı’nın, devletin fonlarını mı yoksa kendi cebinden mi parasını harcayacak? Siyaset yapmak isteyen insanlar o ülkeye hizmet için düşüncelerini, fikirlerini ortaya koyarlar. Kendilerine hizmet etmek için değil. Biz bu memlekete hizmet etmek için İYİ partinin de bulunduğu cephe içerisinde mücadele ettik. Asgari müşterekler neticesinde o mücadele yine devam edecek. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar korkmadan, sindirilmeden biz sizden farklı düşünüyoruz, siz yanlış yapıyorsunuz diyebilecek güçteyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim