Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Borazanlar Mahallesi’ne yapmak istedikleri cami konusuna ilişkin AK Parti Grubu’nun açıklamasına cevap olarak, “Dertleri; genel merkez ile beni ters düşürmek. “CHP’li bir belediye başkanı nasıl cami yapar?” algısı yaratmak. Bolu Belediyesi olarak ihaleye çıkıp bu camiyi yaptıracağım. Bir bölgede okula ihtiyaç varsa okul yapılır, camiye ihtiyaç varsa cami yapılır” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

 Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan AK Parti Grubu’nun “cami” açıklamasına cevap gecikmedi. AK Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban’ın açıklamalarının ardından hızlı bir şekilde basın toplantısı düzenleyen Başkan Özcan; AK Parti Grubu’nun, kendisini CHP Genel Merkezi ile ters düşürmek istediğini ve kamuoyunda “CHP’li bir belediye başkanı nasıl cami yapar?” algısı yaratmaya çalıştığını belirtti.

 “CHP’Lİ BAŞKAN NASIL CAMİ YAPAR?” ALGISI YARATMAK İSTİYORLAR”

Başkan Özcan, AK Parti Grubu’nun asıl amacının “CHP’li bir belediye başkanı nasıl cami yapar?” algısı yaratmak olduğunu vurgulayarak, “Artık ben siyasetçi değilim. Polemiklere girmek istemiyorum, cevap vermek istemiyorum ama hak ediyorlar. Biraz önce AK Parti Grup Başkanvekili çıkmış, bir sürü yalan söylüyor, imada bulunuyor. Olmayan şeyleri olmuş gibi gösteriyor. Ben size olayın doğrusunu anlatayım. Bunu ulusal basın servis eden biz değil, kendileridir. Dertleri; genel merkez ile beni ters düşürmek. “CHP’li bir belediye başkanı nasıl cami yapar?” algısı yaratmak. Çok büyük bir yalanları ortaya çıktığı için panik halindeler. Yıllardır her seçimde “CHP gelirse camileri yıkar, yakar. Camileri temizlemez. Şuan Bolu’daki camiler eskisinden daha fazla temizleniyor” diye konuştu.

 “GÖRDÜLER Kİ CHP’LİLER İHTİYAÇ OLDUĞUNDA CAMİ YAPIYOR”

Bolu Belediyesi’nin AK Parti döneminde cami yakınlarına verilmiş alkol ruhsatları olduğunu dile getiren Başkan Özcan, “Bana “Niye cami yapıyorsun” diye kıvıracaklarına, “Sen şu ihalede usulsüzlük yapmışsın, savurganlık yapmışsın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemişsin, ihaleye fesat karıştırmışsın” demelerini bekliyorum. Bunların hiçbirini söyleyemiyorsun, “vay efendim niye cami yapıyorsun” diyorlar. Belediye Meclis Toplantısında niye kıvırıyorsun? Vatandaşlarımız bize 1260 metrekare yer bağışlamışlar. Oranın 117 tane hissedarı var, hepsi bize güvenmiş ve şartsız olarak bağış yapmışlar. Biz burada gayet iyi niyetle yola çıktık. “O bölgede camiye ihtiyaç var ve biz bu camiyi yapacağız” dedik. Belediye Meclis Toplantısında “onun karşısında bu var, şu var” diye yalanlar söylüyorsun. Cami yapmaya çalıştığımız bölgenin karşısında, verilmiş bir alkol ruhsatı yok. Kocaman bir yalan. Eğer şartları varsa alkollü ruhsat verilebilir. AK Parti belediyesinin son döneminde kendileri yapmış; Hilton Otel’in bitişiğinde cami var. Orada da alkol var, niye kimse itiraz etmiyor? Çünkü dertleri bu değil, samimi değiller. Sıkışınca diyorlar ki; “Biz vermedik, Kültür Bakanlığı verdi.” Bu ülkeyi 19 yıldır AK Parti yönetiyor. Eskop Otel’in alt tarafına alkol ruhsatını kim vermiş? Burak Balaban Beyefendi’nin döneminde eski belediye başkanı vermiş. Oradaki tarihi camiye mesafesi ne kadar bir bakın. Dolayısıyla; “mekana uzaklığı şu kadar bu kadar” bunlar laf salatası. Türkiye’de büyük bir algı kırılması yaşanıyor. Yıllarca “CHP’liler camiye karşı” dediler. Ancak gördüler ki CHP’liler ihtiyaç olduğunda cami yapıyorlar” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE İKİNCİ ÖRNEK OLACAK”

Başkan Özcan, yapılması planlanan caminin “belediye camisi” olarak Türkiye’de ikinci örnek olacağını söyleyerek, “Bir de bizim şu farkımız var; Türkiye’de birçok belediye, her yapılan camiye yardım ediyor. Bizim belediyemiz de dahil. Göreve geldiğimden bu yana Göynük’ten, Gerede’den, Seben ya da Mengen’in hangi köyünden olursa olsun bütün camilere yardım ettim. Bizim yapmaya çalıştığımız; belediye camisi yapmak. Bolu Belediyesi olarak ihaleye çıkıp bu camiyi yaptıracağım. Türkiye’de ikinci örnek olacak. İlk örnek 1954 Kırklareli’nin Kaynarca Beldesi. O da CHP’Lİ başkan tarafından yönetiliyor. Camiye yardım yapmakla kalmıyoruz, cami yapıyoruz” dedi.

“AYNI BÖLGEDE BİR TANE CAMİ 10-12 TANE OKUL VAR”

Borazanlar Mahallesi’nde cami ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Özcan, gerekli kamulaştırmaları yaptıkları takdirde, bölgeye okul yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, “O bölgede camiye ihtiyaç var. Borazanlar Mahallesi, 10 yıl önce 2 bin nüfuslu bir yerdi, şimdi 20 bin nüfuslu bir mahalle oldu. Aynı bölgede bir tane cami var, 10-12 tane okul var. Biz “okul yapılmasın” demiyoruz. Cami için alanı ayırdık. Milli Eğitim gerekli kamulaştırmaları yapsın, yeri bize teslim etsin. Orayı da okul olarak yapıp Milli Eğitim’e tahsis etmeye hazırız.  Bir bölgede okula ihtiyaç varsa okul yapılır, camiye ihtiyaç varsa cami yapılır. Sen çıkmışsın karşısında “o varmış bu varmış” diyorsun” ifadelerine yer verdi.

 “MUHALEFETE DÜŞÜNCE CAMİ YAPIMINA KARŞI ÇIKMAYA BAŞLADILAR”

Türkiye’de en çok alkol ruhsatı veren belediyenin AK Partili olduğunun altını çizen Başkan Özcan, “Türkiye’de en çok alkol ruhsatı veren; 25 yıldır AK Parti’nin yönettiği Beyoğlu Belediyesi. Verdikleri iki ruhsattan biri; alkollü mekan ruhsatı. Türkiye’de cami yapılmasına en çok karşı çıkan FETÖ’cüler sanıyordum. Sevmezlerdi öyle işleri. Bir de muhalefete düşünce bu AK Parti zihniyeti cami yapımına karşı çıkmaya başladı. Cami konusunda samimiyim. Yarın bir gün Milli Eğitim aracılığıyla engellemeye çalışabilirler. Hukuki mücadeleye hazırım. Ben bu işe gövdemi koydum. O camiyi bu sene içerisinde tamamlayıp, halkımın hizmetine açacağım. Bu günden söylüyorum; yarın Milli Eğitim bizim planımıza itiraz edebilir. Eğer bize zorluk çıkarırlarsa sorumlusu AK Parti yöneticileri olur. Ben destek vermelerini, bağışta bulunmalarını beklerken “o varmış bu varmış” diyorlar. Hatta mecliste oylama sırasında “oy birliği” ifadesini kullandım ki sıkıntıya girmesinler. Bu karara “evet” demişler gibi olsun istedim. Kıvırıp durursan, mazeret üretirsen, buna dolaylı olarak karşı çıkmış, engellemeye çalışmış olursun. Ben böyle anlarım” diye konuştu.

 “BİR ŞEHRİN NEYE İHTİYACI VARSA O YAPILACAK”

Başkan Özcan son olarak, AK Parti Grubu’ndan özür dilemelerini beklediğini söyleyerek, “Samimiyetle çıkıp, Tanju Bey’den özür dileriz, yapmaya çalıştığı iyi bir şey. Bu caminin yapımına AK Partili Belediye Meclis Üyeleri olarak katkı vermeye hazırız” demelerini bekliyorum. İnşallah nasip olacak başka bir yerde okul da yapacağız. Bir şehrin neye ihtiyacı varsa o yapılacak. Ben inançlı bir insanım, annem babam hacı. Rahmetli büyük dedem Gövem Köyü’ndeki camiyi yaptıran muhtar. Bizde cami yaptırmak, vesile olmak sevap olarak kabul edilir. Ancak ihtiyaç olan bir bölgede cami yaptırılmasına karşı çıkmanın ya da kıvırmanın bedelini öbür tarafta nasıl ödeyecekler bilmiyorum. Allah’a havale ediyorum. Allah, hepimizin aklından geçeni biliyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim