TBMM Grup İdare Amiri ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP Bolu İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bolu ziyareti öncesinde istişarelerde bulundular.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

CHP’li vekillerin İl Başkanlığına yaptığı ziyarette, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve partililer de yer aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bolu ziyareti öncesinde istişarelerde bulunmak amacıyla Bolu’ya gelen Cumhuriyet Halk Partili vekiller, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve CHP il teşkilatı ile fikir alışverişinde bulundu.

Ziyarette ilk olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, milletvekillerine Bolu’ta teşriflerinden dolayı teşekkür ederek, “3’ü de benim değerli dostlarım. Özlemiştim kendilerini. Bugün burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Yakında Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir Bolu ziyareti olacak. Onu programlamak için buradalar. Nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Burada daha sizleri daha sık ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.

“BOLU MİLLETVEKİLİ OLARAK GÖREV YAPAN 140 ARKADAŞIM VAR”

TBMM’deki 140 CHP’li milletvekilinin Bolu’ya hizmet ettiğinin altını çizen Başkan Özcan, “Burası bir geçiş noktası, Türkiye’nin en güzel şehri. Ben kendimi çok şanslı görüyorum; hem milletvekili hem de belediye başkanı olarak Bolu’ya hizmet etme şansı yakaladım. Benim milletvekilliğim düştü ama ben herkese söylüyorum; Ankara’daki bürokratlarla konuşurken de “ben milletvekili değilim ama orada Bolu milletvekili olarak görev yapan 140 arkadaşım var. Ona göre temkinli olun. Bolu’yu sahipsiz sanmayın” diye uyarıyorum. Bugüne kadar Bolu ile ilgili ne istediysek hiç kırmadılar. O yüzden Bolu halkı adına kendilerine minnettarım” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SERGİLİYOR”

TBMM Grup İdare Amiri Burdur Milletvekili Mehmet Göker, pandemi sürecinde Başkan Özcan’ın yaptığı çalışmalarla örnek bir belediye başkanlığı sergilediğini söyleyerek, “Tanju Başkanıma bir teşekkür etmek istiyorum. Çünkü içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar ve pandemi koşulları içerisinde gerek su fiyatlarındaki indirim, gerekse esnaflardaki alacakların ötelenmesi ya da hibe edilmesi anlamında gerçekten Türkiye’ye örnek olacak bir Belediye Başkanlığı sergiliyor. Kendisi de parlamentodan da en yakın arkadaşımdır. Bu anlamda kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“CHP KUTUPLAŞMANIN PARÇASI OLMAYACAKTIR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyüdüğünü işaret eden Göker, partilerinin kutuplaştırıcı değil birleştirici bir tutum sergilediğini ifade ederek, “Türkiye’nin en önemli gündemi ekonomi, işsizlik ve aşsızlık. Bu anlamda günde telefonlarımıza gelen mesajlar, telefonlarımıza gelen yardım ihtiyaçları ve iş talepleri inanın bizi yaşanabilir bir seviyenin dışına itti. Çok mutsuz bir pozisyonda bu siyaseti götürmek durumundayız. Partimiz yol alıyor. En son metropol anketinde de 26,5-27’lere kadar gelmiş bir oy potansiyeline sahibiz. Bu da belediyelerimizin öncülüğünde Cumhuriyet Halk Partisi’nin aslında halka ne denli dokunabildiğini, görev verildiği takdirde ne denli halk politikası izleyebileceğini, halkça paylaşım yapabileceğinin en güzel göstergesi olarak oranlara yansıyor. Tam da bu ekonomik şartların bu denli zor olduğunda birbirimize kenetlenip, ortak mücadele yapmamız gerekirken, dün gördünüz; İçişleri Bakanı çıkıp Grup Başkan Vekilimiz Sayın Özgür Özel’e aşağılayıcı ifadelerle hitapta bulunması, yine akşam üstü Boğaziçili yüz küsur gencimizin medeni bir şekilde itirazlarını dile getirdikleri, protesto eylemlerinden sonra gözaltına alınmaları tüm toplumu, tüm Türkiye’yi, burada yaşayan insanları olabildiğince birbirleriyle kutuplaştırmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi bu kutuplaşma noktasının bir parçası olmayacaktır. Bu bizim zaten kendi iç yapımızda, insanlarımıza uyan bir şey değil. Birleşerek, bütünleşerek, Cumhuriyet Halk Partisinin ilk seçimde iktidar yapacağımızdan, kimsenin kuşkusu olmasın. Gerçekten sahadaki veriler bu yönde. İnsanlar bu çıkışın bizde olduğunu görüyor. Ortak mücadeleye devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

“PARLAMENTOYU BIRAKIP DOĞDUĞU TOPRAKLARA HİZMET ETMEYE GELDİ”

Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP’nin 15 yıl sonra Bolu’da yeniden iktidar olmasının önemine vurgu yaparak, “Biz Bolu’yu zor şartlarda tabiri caizse, iğneyle kuyu kazarcasına hepinizin kıymetli emeğiyle parlamentodan tanıdığım, atom karınca gibi engin deneyimiyle bir kardeşimizin size öncülükle yoldaşlık edip, parlamentoyu bırakıp doğduğu topraklara hizmet duygusuyla sarılıp o aidiyetle Bolu Belediyesini 15 yıldan sonra tekrar bize kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki hedef; değerli Belediye Başkanlarımızın yerelde halkçı Belediye, yaşamın merkezine insanı koyarak, onu dalga dalga genişlemesiyle, sizlerin de yine kıymetli emekleriyle olacak ilk seçimde 19 yıldır ülkemize hak etmediği kötülükleri yaşatan AK Parti iktidarından hep birlikte ülkeyi kurtaracağız” dedi.

“İLK SEÇİMDE BU KARA KÂBUSU ÜLKEMİZDEN GÖNDERECEĞİMİZ”

CHP’nin yapılacak ilk seçimde iktidar olacağına inandığını belirten Durmaz, “Tabi ki bu bizim tarihi bir sorumluluğumuz. Sizlerde biliyorsunuz ki şuan da bu ülke coğrafyasıyla, topraklarıyla, tüm nimetleriyle külfetleriyle bize emanet. Miras olmadığını sizlerin gözlerine baktığımda da görüyorum. Biz birer nöbetçiyiz. Çocuklarımıza, torunlarımıza hak ettiği bir Türkiye Cumhuriyetini tekrar bırakmak, eğitimiyle, halkça paylaşımıyla, sosyal devlet anlayışıyla, uluslararası saygınlık kazandırmayla, bu ülkenin zenginlik kaynaklarının, madenlerinin uluslararası güçlere peşkeş çekmekten uzaklaştırmanın, kurtarmanın yolu Cumhuriyet Halk Partisinin tekrar iktidarıdır. Sayın Genel Başkanımız ve kıymetli yöneticilerimiz, tabi ülkemizde AK Parti’nin gerginleşmekten beslendiği bir iklimde, insanların ortak hedef için ülkenin geleceği için merkez sahada da olsalar yüreğinde laik,  demokratik Cumhuriyet ve ülke sevdası olan siyasi partilerle çok ciddi bir ittifakla bir araya gelip, ülkemizi birlikte kurtarmayı, tıpkı dedelerimizin kurtuluş savaşında yaptığı gibi bir yola girdik. Biz bu kararlı yolda insanı önemseyerek ve ortak noktalarımızda buluşarak, olacak ilk seçimde bu kara kabusu ülkemizden göndereceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ İNSANLARIN BİZE NEDEN OY VERDİĞİNİ DOĞRU ANLATMAK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere ülkeyi karış karış gezip, partilerini anlattıklarını söyleyen Durmaz, “Hedefimiz elbette ki oy veren insanların neden bize oy verdiğini doğru anlatmaktan geçiyor. Bunun için sadece İl Başkanımız yetmez, sadece Kadın Kolları Başkanımız yetmez, sadece Gençlik Kolları Başkanımız yetmez, sadece İlçe Başkanlarımız yetmez, Belediye Başkanlarımız yetmez. Bunu hep birlikte ama ne kadar insanlara ulaşabilir, onlara ülkenin içinde bulunduğu durumu ve bunu hak etmediğimizi anlatabilirsek, işlerimiz kolaylaşacaktır. Bu kararlılığı, bu birikimi, bu insana ülkenin içinde bulunduğu durumu anlatma noktasında hepinizin yeterli donanıma bilgiye sahip olduğunu biliyorum. İnşallah Sayın Genel Başkanımızın ve Milletvekillerimizle ilimize yaptığı bir ziyarette Bolu’nun marka değerinin yeniden tüm Türkiye tarafından bilinir hale gelmesine katkı sunacağız” diye konuştu.

“BUGÜN BOLU’YA BAŞKA BİR GURURLA GELDİM”

Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ise CHP’nin Bolu’da iktidar olmasından gurur duyduğunun altını çizerek, “İstanbul’da öğrencilik yaptım ve uzunca bir zaman avukatlık mesleğim sırasında da Bolu’ya uğradım ama bugün bir başka gururla geldim. Bugün Bolu’da, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağı dalgalanıyor. Aynı bayrağı genelde, ülkemize dikebilmek için bizler çalışıyoruz. Genel başkanımız da Anadolu’yu karış karış gezerek partimizi anlatıyor. Genel Başkanımız Bolu’ya gelmeden önce, biz geldik ve belediyemizle birlikte nasıl bir organizasyon yapacağımızı planlamak amacıyla buradayız. Belki birkaç sefer daha geleceğiz ve sonra da genel başkanımız teşrif edecek” şeklinde konuştu.

“PANDEMİ KOŞULLARINDA CANHIRAŞ ÇALIŞIYORUZ”

Pandemi koşullarında CHP’nin tüm örgütlerinin yoğun çalışmalar içerisinde olduğunu belirten Hakverdi, “Cumhuriyet Halk Partisi, il ve ilçe örgütleri ile pandemi koşullarında canhıraş çalışıyor. Örneğin Aksaray’da CHP’li vekil olmamasına rağmen bizi kucakladılar ve “Biz geçen dönem iktidara 4 vekil vermiştik, bu dönem 2 vekil verdik. Size vekil vermedik ama sizler geldiniz, hatırımızı soruyorsunuz, biz onları görmüyoruz” dediler. Yani, alanda ciddi anlamda bütün arkadaşlarımız çalışıyor. Bu çalışma, bu emek, yapılacak ilk genel seçimde partimizi iktidara taşıyacaktır. Buna inancım tam. Sizler de bu pandemi koşullarında emek vererek buraya gelmişsiniz, teşekkür ederim. Hiç merak etmeyin, bu azimle CHP’yi Bolu’da nasıl iktidar yapmışsak, ülkemizde de sizlerin emekleriyle iktidar olacağız” ifadelerini kullandı.

Ziyarette son olarak CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, vekillere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilisim