Cumhuriyet Halk Partisi İl ve Merkez İlçe örgütleri tarafından Ramazan Bayramı nedeniyle İzzet Baysal Caddesi üzerindeki bir kafede bayramlaşma töreni düzenlendi.

Partililerin ve yöneticilerin katıldığı bayramlaşmaya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da katıldı. Partilileri ile bir araya gelen Başkan Özcan, 31 Mart’ta Türkiye’deki en büyük başarıyı elde ettiklerini ve bu başarıda partililerinin büyük emeği olduğuna vurgu yaptı. 

MEHMET FATİH YALINIZ

İzzet Baysal Caddesi üzerindeki bir kafede düzenlenen bayramlaşma törenine, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP İl Başkanı Kazım Karsu, Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen ve çok sayıda partili katıldı.

Parti yöneticileri ve Başkan Özcan, bayramlaşma törenine katılan bütün partililerle tek tek bayramlaştı.

Bayramlaşmanın ardından ilk konuşmayı CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu yaptı. Türkoğlu, “Ramazan ayı sadece Allah’a karşı görevlerimiz yapma anlamında değil, aslında bize farklı öğretilerde de tavsiyelerde de bulunuyor. Allah’ın yasak kıldığı şeyleri yapmayacaksın, çalmayacaksın, kul hakkı yemeyeceksin, yalan söylemeyeceksin, milletin biriktirdiği sana emanet ettiği şeyi hakkıyla kullanıp millete hizmet edeceksin. Yerel seçimlerden sonra el değiştiren belediyelerde durumun ne kadar vahim olduğunu görüyoruz, Bolu Belediyesinde de bunu görüyoruz. Gerçekten çok kul hakkı yenmiş, Allah onları ıslah etsin ve affetsin her şeye rağmen.”dedi.

Türkoğlu ayrıca, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimlerinden de bahsetti. Türkoğlu şöyle devam etti; “23 Haziran’da çok önemli bir seçim var, bu seçim sadece İstanbul’da bir yerel seçim değil, ülkemizin demokrasi, hak hukuk ve adalet gibi önemli unsurları açısından da çok önemli bir seçim. 31 Mart’ta kazanılmış bir seçimi hak yiyerek, elden alan bir iktidar, 23 Haziran’da kim bilir neler yapar. O yüzden bizlerin sadece bugün için değil, gelecek kuşaklar için Mustafa Kemal Atatürk’ün yönettiği gibi, olaya hakim olup, bu sürece dahil olmamız gerekiyor.”

Daha sonra Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen konuşmasını yaptı. Tekemen şunları söyledi; “Önümüzde bir İstanbul seçimi var. 25 bin Kıbrıscıklının olduğu Pendik bölgesinde ben de hemşerilerimle birlikte olacağım. İstanbul’da konulan setin aşılması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Yarınların daha güzel olacağı inancıyla, partimizi daha büyük başarılara taşıyabilmek için seçilmiş olduğum Kıbrıscık’ta elimden gelen her şeyi gece gündüz yapmada kararlıyım. Biz bu şekilde çalışırsak, önümüzde iktidara aday olduğumuz günler de yakındır.”

“Kendimizle gurur duyabiliriz”

Daha sonra Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan konuşmasını yaptı. Özcan, seçimlerdeki başarılarından ötürü partililerine teşekkür etti. Türkiye’deki en başarılı sonucu aldıklarını ifade eden Özcan şöyle konuştu; “Kurban Bayramında burada bayramlaştık. O zaman seçimden yeni çıkmıştık. Hatta ben de burada dedim ki, belediye başkanlığı konusunda aday olmayacağım demiştim. Ondan sonraki süreçte tabanın büyük bir desteği oldu, isteği oldu bu anketlere de yansıdı, sonuç itibarıyla böyle bir görevlendirme yapıldı. İlk gün kazanacağız dedik, ve kazandık. Sizlerin sayesinde kazandık. Hepinize bu süreçte gösterdiğiniz özveri için çok teşekkür ediyorum. Sizler olmasaydınız bizler bu göreve seçilemezdik. Bu süreçte istemeden kırdığımız, sıralamada arzu ettiğimiz yeri veremediğimiz arkadaşlarımız olabilir var da. Bundan dolayı da bize hakkı geçmiş olan arkadaşlarımı hem bana hem de il ve ilçe başkanlarımıza haklarını helal etmelerini istiyorum. Çok çalıştık, güzel çalıştık, 15 yılın sonunda yerel yönetimi de aldık, tıpkı 34 yıl sonra milletvekili çıkarttığımız gibi. Bu Bolu için tarihi bir dönem, 31 Mart’ta Türkiye’nin en başarılı sonucunu biz aldık. İl ve büyükşehirler bazında. Bunu da zaten Ak Partiden görevi devraldığım belediye başkanı devir sırasında Türkiye’deki en ağır yenilgiyi biz aldık diyerek özetledi. Bu seçim zaferi ile ilgili kendimizle gurur duyabiliriz. Seçim geride kaldı. Bundan sonra çalışma zamanı, bu değişime çok büyük ihtiyaç varmış, toplum buna kendini hazırlamış ki, yaklaşık 23 bin ziyaretçi ağırladık seçimden bu yana. Ama onlara da söyledik, burada da söylüyorum. Bizim çalışmalarımıza yüzde yüz adapte olmamız gerekiyor.”

“Sözlerimizi yerine getiriyoruz”

Seçim sürecinde Bolu Halkına verdikleri sözleri yerine getirdiklerine dikkat çeken Özcan şöyle devam etti; “Topluma verdiğimiz sözler var. Biz de sözünün eri olan insanlar olduğumuzu iddia ettik, bunu göstermenin de zamanı geldi. Sözlerimizi de yerine getiriyoruz, farklı şeyler yapacağız demiştik, yemin ederek göreve başladık. Diğerlerini de tek tek yerine getiriyoruz. Bir başka yardım kuruluşundan yardım alan hangi yabancı olursa olsun belediye olarak ekstra olarak ayni ve nakdi yardım yapmayacağız demiştik, aşevi kapsam dışı demiştik. Bunu da yaptık. Kıyamet kopartmaya çalıştılar ama vatandaş bizim ne yaptığımızın farkında. Esnaf işleri müdürlüğü kuracağız demiştik, kurduk. Otopark ktılım paylarını düşüreceğiz demiştik, bunu da gerçekleştirdik. Seçim beyannamemize bakıyorum, dikkatli davranmışız, tutamayacağımız bir söz de vermemişiz. İnşallah beşinci yılın sonunda da bütün sözlerini tutmuş bir ekibin başkanı olarak ben yine karşınızda olacağım. Aday oluruz yada olmayız, önemli olan verdiğin sözü tutmak, siz benim sözlerime kefil oldunuz. İnşallah sizin yüzünüzü de kara çıkartmayacağız.”

Bayramlaşma töreninde son konuşmayı CHP İl Başkanı Kazım Karsu yaptı. Karsu, “Buradaki sıcak hava, cumhuriyetin getirdiği atmosferin neticesi. Cumhuriyetin atmosferi tüm ülkeye yayıldı, Bolu bunun öncüsü oldu. Bolu’da belediyeyi almak Türkiye’de çoban ateşini yakmak gibi oldu. Bu atmosfer, cumhuriyetin ve Mustafa Kemal’in atmosferi diye düşünüyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim