Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bolu İl Örgütü, 24 Haziran seçimleri için çalışmalarına ara vermeden ilçelerde ve il merkezinde devam ediyor.

Haber: Aslı Akış

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bolu İl Örgütü, çalışmalarına il merkezi ve ilçelerde devam ediyor. Kıbrıcık’taki seçim çalışmasına; CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu Milletvekili adayları Özer Özcan, Cahit Çıngı’nın yanı sıra CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Güldane Şahin, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Seçim çalışmaları kapsamında Kıbrıscık ilçesini ziyaret eden CHP heyeti, açık hava toplantısında vatandaşlarla sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. Öte yandan burada konuşma yapan milletvekili adayları 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde destek istediler.

“KÖYLERDEN MÜTHİŞ BİR ENEREJİ ALDIK”

Cumhuriyet Halk Partisi 3. Sıra milletvekili adayı Cahit Çıngı; Kıbrıscık’ta ziyaretlerine devam edeceklerini dile getirerek; “Geçen hafta Seben’deydik. Orayı gezdik İlçe Başkanımızla birlikte. Oralardan bir enerji topladık. Bu haftada programımızı Kıbrıscık oldu. Kalabalık bir grupla Kıbrıscık’ın köylerini geziyoruz. Gezmeye devam edeceğiz. Bütün köylerimizden müthiş bir enerji aldık. Hep söylenir ‘havası sert, insanı mert’ diye. Ablalarımız, yengelerimiz bizi bağırlarına bastılar. Büyük bir sevgi ile karşıladılar. Onlara buradan selam gönderiyorum”  dedi.

“MERT İNSANLAR, YİĞİT İNSANLAR”

Cumhuriyet Halk Partisi 2. Sıra milletvekili adayı Özer Özcan, Kıbrıscıklılara ‘mert insanlar yiğit insanlar’ diye seslendi. Özcan; “Böyle bir serin seçim arifesinde şunları söylemek isterim. Türkiye’de bir sürü memleketin Türkiye’ye vereceği varken, şunu çok iyi biliyorum ki Kıbrıscıklıların Türkiye Cumhuriyetinden alacağı vardır. Kendi halkının üçte ikisini Kıbrıscık dışına göndermek zorunda kalan Kıbrıscıklılar. Mert insanlar, yiğit insanlar. Bolu’da 2 Kıbrıscık var. Gebze’de 3 Kıbrıscık var. Ankara’da ve İstanbul’da en az birer Kıbrıscık var. Bunların sebebi nedir? Rakamlar yalan söylemez. Köylerimizin %65’i boşalmışsa bunu sebebi fukaralaşmaktır, yoksullaşmaktır” şeklinde konuştu.

“16 YILDIR AKLIN NEREDEYDİ?”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın refah seviyesi ile ilgili açıklamasını eleştirdi. Özcan; “Artık ne söylediklerini şaşırdılar. Dün ekonomiden bahsediyor bir meydanda, buzdolabını örnek gösteriyor. Evlere buzdolabı girdi refah seviyesi diyor. Değerli Kıbrıscıklılar buzdolabı ne zaman bulunmuş? Araştırdık tam 213 yıl önce 1805 yılında Amerika’da bulunmuş. Amerikalılar 1830’da buzdolabının seri üretimine başlamışlar. Türkiye de buzdolabı 1930’da gelmiş. Türkiye’den 1961’den itibaren ben doğmadan 13 yıl önce buzdolabının seri üretimine başlanmış. Şimdi bizim ülkenin Cumhurbaşkanı buzdolabını refah seviyesinin göstergesi olarak söylüyor. Böyle bir şey olabilir mi? Evet her evde buzdolabı var, Tayyip Erdoğan olmadan önce de vardı. Ama Tayyip Erdoğan olmadan önce bu buzdolabının içi doluydu şimdi içi boş. İnsanlar et alıp koyamıyor. Pazara gittiğinde fiyatlar yüzünden eli boş dönüyor. Geçen çıkmış diyor ki; 25 Hazirandan sonra ekonomiyi düzelteceğim. Adama sormazlar mı? 25 Hazirandan sonra ekonomiyi düzelteceksin de 16 yıldır aklın neredeydi? 16 yıldır tek başına karara aldı. Tek başına uyguladı. Eleştirenleri de meydanlarda fırçaladı. Geldiğimiz nokta bu. Kim bozdu bu ekonomiyi? 16 yıldır CHP mi vardı iktidarda?” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim