Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 98. Yıldönümü nedeniyle, CHP Bolu İl Başkanlığı tarafından Anıt Park’ta tören düzenlendi.

Haber: Aslı Akış

Programa, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan yardımcısı Rasim Özdemir, CHP Bolu İl Başkan Vekili Mehmet Akça, CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP Bolu Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker, belediye ve il genel meclisi üyeleri,  İl yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

CHP’nin 98. yıl dönümü nedeniyle, CHP Bolu İl Başkanlığı tarafından kutlama etkinliği gerçekleştirildi. Kutlama etkinliği CHP Bolu İl Başkan Vekili Mehmet Akça’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Akabinde Saygı Duruşunda bulunuldu ve Bolu Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN ROZETİNİ TAŞIMAK AĞIR BİR YÜKTÜR”

Programda ilk olarak CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP’nin dünya uluslarına örnek bir hareket olduğunu söyleyerek; “İçinde CUMHURİYET yani “Halk İdaresi” ve “HALK” geçen devrimlerin partisi bugün 98 yaşında. CHP’nin sadece isminde, sadece 98. yıllık yolculuğunda değil öncesinde de “HALK” vardır. 9. Ordu Müfettişi göreviyle Samsun’a çıktıktan sonra; Halk için mücadele edip yılmayan, Halkı yüce bilip sultanları umursamayan,

Halka dair duruşunda tehditlere aldırmayan, Halkına sevdasından rütbeleri sökülünce kahrolmayan ve Halkın sinesine dönmeyi en yüce makam sayan bir ruh vardır. Bu ruhun iki büyük eserinden biri Türkiye Cumhuriyeti diğer Cumhuriyet Halk Partisidir. Şuan bu alandaki dostlar bu ruhu taşıyan, cumhuriyete ve Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkanlardır. Cumhuriyet Halk Partisinin rozetini taşımak ağır bir yüktür. Çünkü bu rozette Kuvayi Milliye Ruhu vardır. Dumlupınar vardır. Sakarya vardır. İzmir’in dağlarında açan çicekler, Kıbrıs’ın beş parmak dağlarına şehitlerimizin al kanıyla yazılan özgürlük vardır. Özellikle son 20 yıldır bu rozetin simgelediği partiye karşı özel bir kin var. Bu rozeti taşıyorsanız kamu kurum ve kuruluşlarına çalışan olarak giremiyorsunuz. Ama AKP iktidarı ve ittifak ortağı ömrünü doldurmuştur. Bu yüzden seçime gitmiyorlar. Çünkü seçime giderlerse CHP’nin ve Millet ittifakının iktidar olacağını çok iyi biliyorlar. Ama bu kaçışın sonu yok CHP ve millet ittifakı bileşenleri er ya da geç iktidar olacaktır. İktidara giden yolda öncelikle Ulu Önderim ve Genel Başkanım Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve kaybettiğimiz partililerimizi saygıyla anıyor, tüm örgütümüze tebriklerimi sunuyor, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. Kuruluş Yıldönümünü kutluyorum” şeklinde konuştu.

DİĞER PARTİLER KENDİLERİNİ CHP İLE MUKAYESE ETMESİNLER

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Partinin 98. Kuruluş yıl dönümünü kutlayarak; “Partimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşları ve yol arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Ben inançlı bir insanım. Mustafa Kemal Atatürk gibi hizmetler yapan bir insanın zaten Allahu Teâlâ tarafından cennetle ödüllendirileceğinden benim hiçbir kuşkum yok. Ben bunları ilçe başkanıyken de İl başkanıyken de milletvekiliyken de söylüyordum. Cumhuriyet Halk Partisi’ni diğer partilerden ayıran çok büyük özellik var. Bir partiyi nasıl kurarsınız? 41 kişilik bir kurucular kurulu listesi hazırlarsınız İçişleri Bakanlığına gidersiniz. Dilekçeye damga pulunu yapıştırırsınız. Biz şu partiyi kurduk dersiniz. Parti o gün tüzel kişilik kazanır. Sonra o 41 kişi kendi arasından geçici bir Genel Başkan seçer ilk kurultayını yapıncaya kadar. Partiler böyle kurulur. Cumhuriyet Halk Partisi böyle kurulmuş bir parti değil. Cumhuriyet Halk Partisi savaş meydanlarında kurulmuş. Anadolu ve Rumeli Müdafaa i hukuk cemiyetleri tarafından kurulmuş. Kurulduktan sonra da yaklaşık 1,5 ay sonrada Cumhuriyet kurmuş bir parti. Devlet kurmuş bir parti. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi ile diğer partiler kendilerini bu yönden hiç mukayese etmesinler” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET SEVDALILARIN YÖNETTİĞİ BİR TÜRKİYE'DE BOLU BELEDİYE BAŞKANI OLARAK 99. YILIMIZI KUTLAMAK İSTİYORUM”

Başkan Özcan, Cumhuriyet Halk Partisinin yönettiği bir Türkiye’de belediye başkanı olarak CHP’nin 99. Yılını kutlamak istediğini belirterek; “Çeşitli siyasi partiler zaman zaman yüksek oy almış olabilir Cumhuriyet Halk Partisinden. Cumhuriyet Halk Partisinin siyasi hayatının önemli bir kısmı muhalefette geçmiş olabilir ama CHP’nin bu ülkeyi kurduğunu gerek iktidarda gerekse muhalefette olduğu dönemlerde hep ülkenin çıkarlarını savunmaktan vazgeçmediğini, Cumhuriyetin temel değerlerini savunmaktan vazgeçmediğini bu ülkedeki hırsızlıkları, yolsuzluklara, vatan hainlerine her zaman dur demeye çalıştığını hepimiz biliyoruz. O anlamda kimse Türkiye’deki siyasi partilerin hiçbiri CHP’yi bu anlamda bu ölçüşmeye kalkmasın. Ben inşallah 99. kuruluş yıl dönümümüzde mevcut yapıdan kurtulmuş ülkeyi gerçekten Cumhuriyet Halk Partili, gerçek Atatürk severlerin, Cumhuriyet sevdalıların yönettiği bir Türkiye'de burada Bolu Belediye Başkanı olarak 99. yılımızı kutlamak istiyorum.” şeklinde konuştu.

“CHP İLKELERİNE BAĞLI BİR PARTİDİR”

CHP Bolu İl Başkan Vekili Mehmet Akça Cumhuriyet Halk  Partisinin ilkelerine bağlı olduğunu ifade ederek; “Cumhuriyet Halk Partisi; Mustafa Kemal Atatürk' ün liderliğinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin ve Kuvayı Milliye’nin devamı olarak 9 Eylül 1923 tarihin de kabul edilen "Parti Tüzüğü" ile kurulmuştur. Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu, ilk Genel Başkanı ve değişmez Önderi Mustafa Kemal Atatürk' tür. Cumhuriyet Halk Partisi, programındaki anlamlarıyla Atatürkçülüğün, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve devrimcilik ilkelerine bağlıdır. Cumhuriyet Halk Partisi, başta Kurtuluş Savaşı’mız olmaz üzere aydınlanma ideallerini, emek mücadelelerini, sosyal demokrasinin özgürlük, eşitlik ve dayanışma ilkelerini benimseyen çağdaş demokratik sol bir siyasal partidir.

“BÜTÜN DEVRİMLER CUMHURİYET HALK PARTİSİ DÖNEMİNDE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi, ,Hukukun üstünlüğünü, İnsan Hak ve özgürlüklerini, Laikliği, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi, cinsiyet eşitliğini, sosyal devleti, sürdürüle bilir ve kapsayıcı büyümeyi ve insan onuruna uygun barışçıl ve hakça bir dünya düzeninin kurulmasını vazgeçilmez temel ilkeleri olarak kabul eder. Bu gün Cumhuriyetimizin temelini oluşturan bütün temeller Cumhuriyet Halk Partisi ile yaşamımıza girmiştir. Bütün devrimler Cumhuriyet Halk partisi döneminde gerçekleştirilmiştir. Başta Şeker, Çimento, kağıt, şişe, cam, demir, çelik, tekstil gibi yüzlerce büyük ölçekli sanayi kuruluşları bu dönemde kurulmuştur.

1930'lu yıllar da Türkiye demiryolu ağıyla örülmüştür. 1936 yılların da İlk uçağımız Türk mühendisleri tarafından uçurulmuştur.” Dedi.

“PARTİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Akça, Cumhuriyet Halk Partisinin 98. Kuruluş yıl dönümünü kutlayarak; “Cumhuriyet’in tüm değerleri Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından Cumhuriyet Halk Partisi ile hayatımıza girmiştir. Mustafa Kemal Atatürk "Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir." diyerek bu değerleri ne kadar önemsediğini ifade etmiştir. Yukarıda ifade etmeye çalıştığım, tüm aşamalarda kazanılan Cumhuriyet değerleri bu gün birer birer yok edilmektedir. Hele hele son zamanlar da görmek istemediğimiz ancak görmek zorunda bırakıldığımız uygulamalar içimizi yaralamaktadır. Sizlere buradan bir Cumhuriyet evladı olarak sesleniyorum. Bu tür uygulamaları gerçekleştirmelerine fırsat vermeyelim. Birlik olalım. Partimize dünden daha fazla sahip çıkalım.

“MÜCADELEMİZ, HAKİMİYET KAYITSIZ, ŞARTSIZ MİLLETİN OLANA DEK SÜRECEKTİR”

Cumhuriyet Halk partisi, sadece Cumhuriyeti kuran parti olarak kalmamış, her dönemde aynı kökten beslenen yeni dalları ve filizleriyle ülke siyasetine yön vermiştir. Türk siyasal hayatını şekillendiren diğer iki büyük devrimin, çok partili hayata geçişin ve ülkemizin sosyal demokrasiyle tanışmasının altında da CHP'nin imzası vardır. Halk Partisi’ne gönül verenler, Kurtuluş Savaşı'na uzanan köklerinden gelen mirası önemseyerek, Atatürk ilkelerinin simgesi olan altı okun ışığında ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için yılmadan çalışmaktadır. Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiç bir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi inşa etmektir.

İlke ve devrimlerimizle 2.Yüz yıla çağrı Beyannamemizin ışığın da kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğimiz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımızı söz veriyoruz. Mücadelemiz, Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir. CHP Türkiye Cumhuriyeti'ni, demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye'nin aydınlık geleceğini hedefleyen, ezilenlerin ve halkın partisi olarak halkımızı kucaklamaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisinin 98. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk partilileri, demokrasi mücadelesin de yaşamını yitirmiş aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim