Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yeni AK Parti il yönetimini eleştirdiği açıklamasında, “Beyefendiler köşklerinde, yeni binalarında oturup, iş bulduk diye kanunsuz hareket ettiğimizi iddia etmekten başka hiçbir şey yapmıyorlar. Nerede o eski AK Parti grubu? Nerede vatandaşın derdiyle dertlenen, sıkıntısını çözmeye çalışanlar? Hepsinin altında lüks araçlar, zenginleştiler. Zenginleştikçe fakirleri unuttular” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ve yönetimini hedef aldı. AK Parti’nin yeni il yönetiminin vatandaşların sorunlarına duyarsız kaldığını iddia eden Başkan Özcan, kendilerini eleştiren AK Parti İl Başkanı Suat Güner’e de sert sözlerle yüklendi.

Bolu Belediyesi’ne başvuran kimseyi geri çevirmediklerine değinen Başkan Özcan, açıklamasında, ihtiyaç sahiplerine yaptıkları yardımlara ilişkin de bilgiler verdi.

AK Parti Bolu teşkilatının kurulduğu dönemlerde, yönetimlerinde ‘Milli Görüş’ temelli isimlerin yer aldığına dikkat çeken Başkan Özcan, “AK Parti ilk kurulduğunda gerçekten milli görüş temelli insanlar vardı yönetimlerinde. Halkın derdiyle dertlenen insanlar vardı. Hem alt düzeylerinde hem de üst düzeylerinde. Ondan sonra ne oldu? Parayı buldular. Kamudaki işlere hısım, akrabalarını yerleştirdiler. Biz 1203 kişiyi hangi işe soktuğumuzu paylaşmamak kaydıyla, Sayın Suat Güner’e gönderebiliriz. Sağda solda paylaşmamak kaydıyla. Biz bu insanlara iş bulurken, sen “AK Partili misin? CHP’li misin? Nereye oy verdin?” diye sormamışız. Bizim kapımıza kadar gelmiş bana iş bulun, yardımcı olun diyen insanlara. Ama ben şimdi soruyorum; AK Parti 20 yıldır iktidarda. 20 yıldır kimi, hangi kamu kurumuna yerleştirmişler. Yerleştirdiklerinden kaç kişinin AK Parti yönetimleriyle, Belediye Meclis Üyeleriyle ya da İl Genel Meclis Üyeleriyle akrabalığı yok? Kamu kurumlarına yerleştirdikleri güvenlikçi, hasta bakıcı insanlara AK Partiye üye olma şartı getirmişler mi getirmemişler mi? Rasim Bey burada 1203 kişiye iş bulurken, kimsenin siyasi kimliğini sormadı. ‘Nereye üyesin?’ diye sormadı. ‘Git şuraya üye ol, ondan sonra yardımcı olayım’ demedi. Adil bir şekilde, hakkaniyetle bir şekilde bunu yapıyoruz. Hayatımda böyle bir tanımla karşılaşmadım” sözlerine yer verdi.

“ÇİÇEĞİ BURNUNDA İL BAŞKANI YANLIŞ BAŞLADI”

Başkan Özcan, kendilerini eleştiren AK Parti İl Başkanı Suat Güner’e de çağrıda bulunarak, “Bu sabah, çiçeği burnunda il başkanımızı aradım, geçmiş olsun dileklerimi sundum. Şifa diliyorum tekrardan. Üst aklı kim ise, yanlış başladı. Öyle görünüyor ki, gelen gideni aratıyor. 6 yıl AK Parti’nin başında kalan Nurettin Doğanay bize böyle bir suçlama getirmemişti. İş bulmaya çalışıyorsunuz insanlara diye. Ben buradan halka şikayet ediyorum. Bizim bulduğumuz iş kadar kendileri de bulurlar. Oturmasınlar AK Parti binasında. Çıksınlar, işvereni, fabrikaları dolaşsınlar. Biz nasıl katkı sunabiliriz desinler. Umut olsunlar insanlara, Yeni iş yerleri kurmaya çalışsınlar, yeni yatırımcı getirmeye çalışsınlar, gayret etsinler. Halk o yüzden merkezi hükümeti AK Parti yönetimine veriyor bu sorunları çözsünler diye. Ama 18 bin tane iş başvurusu sadece belediyede var. İŞ-KUR kayıtlarında ne kadar onu da bilmek mümkün değil. Kaldı ki şunu da söyleyeyim, bizim işe girmesine vesile olduğumuz insanların tamamı İŞ-KUR’A işsiz olarak kayıtlı olan insanlar. Biz zaten diyoruz ki “Bakın size iş bulabilmemiz için İŞ-KUR’a kaydolmanız gerekiyor” diyoruz. Dolayısıyla bizim aldıklarımız bu insanlar aynı zamanda İŞ-KUR kayıtlarından da düşüyor. Biz aslında onlara yardımcı oluyoruz. Maalesef çiçeği burnunda il başkanı bunların hiç birinin farkında değil. Bilmediği şeyler de var. Öğrenecek daha” ifadelerini kullandı.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE EN BAŞARILI İKİNCİ BELEDİYE SEÇİLDİK”

Bolu Belediyesi tarafından pandemi döneminde yapılan yardımlara ilişkin bilgiler veren Başkan Özcan, “Kovid döneminde Türkiye’nin en başarılı ikinci belediye başkanı seçildik biz. 32 bin gıda kolisi dağıttık. Dağıtırken de muhtarlarda, STK’larda herkes birebir şahit. “Sen kimsin? Sen necisin? Sen nerelisin? Nereye oy veriyorsun?” sorusunu sormadan dağıttık. Milyonlarca maske dağıttık. Türkiye de iddialı bir şekilde söylüyorum, en az maske problemi yaşayan şehir Bolu oldu. Bin 600 kişiye her gün sıcak yemek veriyoruz Bay Suat, senin bundan da haberin yoktur. Yine yaklaşık bin 600 aileye düzenli olarak kuru gıda, giyecek yardımı yapıyoruz. Senin bundan da haberin yoktur. “İhtiyacım var, hastamı yıkayamıyorum” diyen her hastayı yıkıyoruz. Sayı sınırımız falan da yok burada. “Ben elden ayaktan düştüm, evimi temizleyemiyorum” diyen her insanın talebini yerini getiriyoruz. Bir tane talebi geri çevirmiyoruz. Hali vakti yerindedir o ayrı. Ama dar gelirli, elden ayaktan düştüm diyen, evimi temizleyemiyorum diyen bir tane insan bu kapıdan boş dönmedi” dedi.

“YOKSULLUK ENVANTERİ HARİTASI ÇIKARIYORUZ”

Başkan Özcan, ihtiyaç sahibi vatandaşların tespit edileceği “Yoksulluk Envanteri Haritası” hazırladıklarını dile getirerek, “Bolu Belediyesi olarak Türkiye’de ilk kez, “Yoksulluk Envanteri Haritası” çıkartıyoruz. Şuanda biliyoruz ama bunu sayısal ortama döktük, görsel ortama dökeceğiz. Bolu’nun bütün mahallelerinde, “Nereden yardım alıyor insanlar?” Bunları tek tek tespit ettik, kamuoyu ile paylaşmayacağız. “Bu insanların gerçekten yardıma ihtiyacı var mı?” bunları muhtarlarımıza danışarak öğreneceğiz. “Bu insanların arasında daha çok yardım almaya ihtiyacı var mı bunu da tespit edeceğiz. Yardım alanların dışında, yardım ihtiyacı olup da istemeye utananlar var. Yardım istemenin yolunu yordamını bilmeyenler var. Biz insanların bu eksiklerini de gidereceğiz, Türkiye de tek olacak” şeklinde konuştu.

“HEPSİNİN ALTINDA LÜKS ARAÇLAR, ZENGİNLEŞTİKÇE FAKİRİ UNUTTULAR”

Yeni AK Parti il yönetiminin vatandaşın sorunlarına duyarsız kaldığını ifade eden Özcan, “Beyefendiler köşklerinde, yeni binalarında oturup, iş bulduk diye kanunsuz hareket ettiğimizi iddia etmekten başka hiçbir şey yapmıyorlar. Nerede o eski AK Parti grubu? Nerede vatandaşın derdiyle halleden, vatandaşın sıkıntısına üzülen bunu samimi olarak çözmeye çalışanlar? Hepsinin altında lüks araçlar, zenginleştiler, zenginleştikçe fakirleri unuttular, dar gelirlilerin sıkıntılarını unuttular, işsizlerin sıkıntılarını unuttular, iş bulana da kanunsuz iş yapıyorsun diyorlar. Ben bunu ayıplıyorum, kamuoyunun takdirine sunuyorum. İş bulmaya aracılık etmek suçsa, biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim