İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Suat OrhanAK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söylediği, “30 dekar arazisi olan 500 bin liralık traktör alıyor, sonra da zarar ediyor. Hani, ayranın yok içmeye tahtırevanla gidersin ekin biçmeye misali" sözlerine ağır bir dille eleştiride bulundu.

Haber: Aslı AKIŞ

Çiftçilerle ilgili söylediği sözler nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’ e bir tepkide İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Suat Orhan’dan geldi.

MAZOT, GÜBRE, İLAÇ VE DİĞER FİYATLARIN UÇTUĞUNDAN ‘VEKİLİN’ HABERİ YOK”

Çiftçiye yönelik yaptığı açıklama nedeniyle Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’e tepki gösteren Orhan Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak; “AKP’li Milletvekili 2022 yılı bütçe görüşmelerinde ‘Çiftçi’ hesap bilmediği için ‘İcralık’ olduğunu söylemiş. Sayın vekil kendisi hesap bilse 30 dekar arazisi olan bir Çiftçiye, devlet ve özel bankalar traktör kredisi için 500 bin TL kredi vermeyeceğini bilmesi lazım. Mazot, gübre, ilaç ve diğer fiyatların uçtuğundan ‘vekilin’ haberi yok.” dedi

“VAY BENİM ÇİFTÇİMİN HALİNE”

Çiftçinin sandıkta gerekli hesabı vereceğine işaret eden Suat Orhan; “Bunlarda Çiftçi için bütçe görüşüp 2022 de Çiftçiye bütçe ayıracaklar. Anlaşıldı ki Yine bu sene AKP hükümetinin gündeminde Çiftçi yok. Alın teriyle helal kazanç sağlayan ve emeğinin karşılığını alamayan ama bu güzel Ülkemiz ve Milletimiz için üretmekten vazgeçmeyen Çiftçimize, AKP’li Vekil demiş ki, çiftçi Hesap bilmiyor, Çiftçi Savurgan demiş, gün gelecek Sandık çiftçinin önüne de konacak, çiftçiyi Küçümseyen AKP’li vekil o zaman Çiftçi hesabı biliyor mu? Bilmiyor mu? Göreceksiniz…”ifadelerine yer verdi.

“MİLLETİN DERDİNDEN UZAK BİR HÜKÜMET TARAFINDAN YÖNELTİLİYORUZ”

Orhan, hükümete de yüklenerek; “Demek ki neymiş, Çiftçinin ve Milletin derdinden uzak bir hükümet tarafından yönetildiğimiz bu zihniyetten belli oluyor.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim