Çin'in toplama kamplarında tutulan Doğu Türkistanlılar için Anadolu seferine çıktıklarını belirten Çin Toplama Kampı Mağdurları Platform sözcüsü Mirza Ahmet İlyasoğlu, amaçlarının, Doğu Türkistan'da Çin'in yaptıklarını Türk milletine il il dolaşarak anlatmak olduğunu söyledi.

Haber: Aslı Akış

Doğu Türkistanlı toplama kampı mağdurları, seslerini duyurmak ve ailelerine ulaşmak için Anadolu’yu karış karış geziyor. Çin’de uygulanan soykırımı herkese duyurmak için Bolu’ya gelen 7 kişi ilimizde pek kurum ve siyasi partiye ziyaretlerde bulundu.

“1 MİLYON ÇOCUK KÖLE İŞÇİ OLARAK ÇALIŞTIRILIYOR”

Ziyaretlerin ardından açıklamada bulunan Çin Toplama Kampı Mağdurları Platform sözcüsü Mirza Ahmet İlyasoğlu, 1 milyon çocuğun annesinden, babasından kopartılarak birer Çinli olarak yetiştirildiğine dikkat çekerek;  “Çin malum 2017’den beri Doğu Türkistan’da toplama kampı kurarak milyonlarca insanı toplama kampına aldı. Şuan uluslararası resmi rakamlara göre 1 Milyon çocuk kendi dininden, ırkından ve anne-babasından kopartılarak birer Çinli olarak yetiştirilmektedir. Bu toplama kampların içinde ve dışında insanlar köle işçi olarak çalıştırılmaktadır. O toplama kampında insanların iç organları maalesef ve maalesef helal organ olarak Pekin’deki hastanelerinde Müslüman ülkelere satılmaktadır. Aynı zamanda bu toplama kamplarında insanlar türlü sistematik tecavüzlere maruz kalmaktadır” şeklinde konuştu.

“HER TÜRLÜ İŞKENCE UYGULANIYOR”       

Mirza Ahmet İlyasoğlu, BBC yer alan bir haberin detaylarını aktararak, pek çok işkenceye maruz kalan kişileri örnek gösterdi. İlyasoğlu, “Çinli olan ve 5 sene polis görevi yapan memur, insanları hiçbir sebepsiz bir şekilde köylerden tutukladığını, hatta eğer bir köyde bir kısmını tutukladıysa geri kalanları da komple tutukladıklarını ve hiç işlemediği suçları üzerine imza atmaya zorlamak için türlü işkenceler uyguladığını, hatta ağzımıza alamayacağımız kadar vicdanımıza, Müslümanlığımıza ve Türklüğümüze, namusumuza dokunacak şekilde onların cinsel organlarına elektrik şok vererek işlemediği suçları üzerine imza atmasına ve kabul etmesine mecbur kıldıklarını duyurdu. Aynı zamanda her gün insanlar şişene kadar dövülüyoruz diyor. Türlü işkenceler ve aletlerle insanların üzerinde onları işkence ederek bir zevk alma peşindeler. Yani top yekûn Doğu Türkistan’dan insanlar yok edilmeye mecbur. Toplama kampı dışındaki kızlarımız, Kazak Uygur Türkleri kızlarımız Çinli erkeklerle evlendirilmektedir. Erkekleri toplama kampına alınmış olan ailelere Çinli memur yerleştirerek yine aynı şekilde namusumuza, şerefimize el uzatmaktadır. Biz Doğu Türkistan’lı toplama kamplarında aile yakınları olan bireyler bir platform üzerinde toplama kamp mağdurları platformu üzerinden il il dolaşarak sesimizi Türk milletine anlatmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“HERKES SESİMİZE SES OLSUN BİR AN ÖNCE BU ZULME DUR DİYELİM”

Mağdur ailelerin yakınlarının katledildiğini, bazıların ise toplanma kampında esir tutuladığına işaret eden İlyasoğlu; “Buradaki bazı arkadaşların komple bir ailesinin herkesi kayıp. Bazı arkadaşlarımızın Türk vatandaşı olmasına rağmen 4,5 senedir bu toplama kamplarından çıkamadılar. Benim kardeşim, eniştem ve dört tane arkadaşım yine o toplama kampında. Kendilerinden 5 senedir haber alamıyoruz. Diğer bir kardeşimizin de aynı şekilde 65 yaşındaki babaannesi toplama kampında hunharca katledildi. Yine Cevlan Şirmehmet kardeşimizin annesi de o toplama kamplarında şuan 57 yaşında olmasına rağmen çıkamadılar. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Bu bir insanlık meselesidir. Herkesin bu sesimize ses olmasını, bir an önce bu zulme dur demeye çağırıyoruz. Herkesin zalim Çin’e karşı mazlum Doğu Türkistanlıların yanında olmasını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÇİN’İN SOYKIRIMINA DUR DEMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

İlyasoğlu, herkesi Çin’in soykırımına dur demeye davet ederek; “Bizim ailelerimiz toplama kampında. Çünkü insanlar bir bahanenin arkasına sığınmış durumda. Gerçekler doğru mu yanlış mı? Sosyal medyadakiler doğru mu yanlış mı? bunun peşinde. Onun için biz birinci ağızdan “Ailemiz Nerede?” Çin’den bunu soruyoruz. Çin’de buna cevap veremiyor. Daha geçtiğimiz günlerde Nisan ayında 65 yaşındaki yine bir annemiz, bir onlara kavuşmayı beklerken toplama kampında hunharca katledildi. Onun için biz insanlıktan artık Çin’in bu soykırımına dur demeye çağırıyoruz. Bolu’dan sonraki durağımız Eskişehir olacak.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim