Kent Konseyi engelliler meclisinin zihinsel engelliler için korumalı işyeri projesi ve zihinsel engellilere yönelik cinsel istismara karşı eğitim projelerinin protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Bolu ilinde ikamet eden 18 yaş üstü engelli bireylere eğitim verilecek.

Kent Konseyi engelliler meclisinin hazırladığı protokol Bolu Belediye Başkanlığı makamında Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalandı. Protokol törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Koçyiğit katıldı. Zihinsel engelliler için korumalı işyeri projesi ve zihinsel engellilere yönelik cinsel istismara karşı eğitim projelerinin protokolü imza töreninde bir konuşma yapan Bolu Valisi Baruş Protokolün amacının kurumlar arasında engelli bireylere verilecek olan kişiler arası iletişim konulu eğitim kapsamında iş birliği sağlanmasını olduğunu dile getirdi.

Vali Baruş konuşmasına şu şekilde devam etti, “Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında Engelli bireylerin gerek zihinsel gerek ruhsal ve bedensel engelli bireylerin cinsel istismardan korunma yöntemleri, kişiler arası iletişim konusunda eğitim verilmesi ve engelli bireylerin istik tamı konusunda iş yerlerinin bilgilendirilmesi hususunda bir protokol düzenlendi. Protokolün amacı bu kurumlar arasında engelli bireylere verilecek olan kişiler arası iletişim konulu eğitim kapsamında iş birliği sağlanmasını kapsıyor. Protokolün kapsamı, Bolu ilinde ikamet eden 18 yaş üstü engelli bireyler olarak belirlendi. Bu protokolün uygulama alanları da Bolu Kent Konseyi, Türk Gençlik Kurumu, İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile açılan zihinsel engelli bireylere yönelik karaçayır bölgesinde açılan kurs yeri olacaktır. Bu eğitim kapsamında çocuklarımıza gençlerimize davranış kontrolü, sosyal beceriler, selamlaşma, tanışma ve tokalaşma becerileri, sözel ve sözel olmayan davranışlar, kişiler arası ikna becerileri, kendimizi anlamak ve gelişim durumumuz, iş yerinde uygun olan ve olmayan davranışlar, sosyal destek ve parasal destek konularında gerekli eğitim verilecektir burada esas amaç, engelli bireylerimizin sosyal hayata kazandırılması, sosyal hayat içerisinde aktif şekilde yer alması diğer zamanlarda olduğu gibi şu anda da kurumlarımız arasında engelli bireylerimizin sosyal hayata kazandırılması hususunda tam bir iş birliği var ben bu protokole katılan ve çocuklarımıza gençlerimize katkı sağlayacak olan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim