Bolu Rotary Derneği Başkanı Fatma Zehra Aydın, 21 Ekim Dünya Çocuk Felci Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında, “Çocuk Felcine Son için dünyanın hemen hemen her köşesinde bu hastalığı yenmek için ortak güçlerimizi birleştirdik” dedi.

Bolu Rotary Derneği 2020 / 21 Dönem Başkanı Fatma Zehra Aydın, 21 Ekim Dünya Çocuk Felci Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Bolu Rotary Derneği Başkanı Aydın yaptığı açıklamada, “Covid-19 uzun bir süre daha bizimle beraber olacağa benziyor. Bu kapsamda Rotaryenler de dünya genelinde hizmet projelerinin büyük bİr kısmını bu alana yönlendirirken, 80'lerden beri süregelen ‘Çocuk Felcine Son’ girişiminin de arka plana atılmaması gerektiğini hatırlatmanın yerinde olacağını düşünüyorlar. Afrika kıtasında çocuk felcinin sonlandırıldığının resmen tescili sonrası da, sonucun bu konuda atılan başarılı adımların en son göstergesi olarak değerlendiriliyor” dedi.

“AFRİKA KITASI ÇOCUK FELCİNDEN ARINDIRILDIĞINA DAİR SERTİFİKASYONU ALDI”

“Hepimizin bildiği gibi 24 Ekim ‘’Dünya Çocuk Felci Günü" 1988 yılından günümüze Dünya çapında ve ülkemizde tüm Rotary Kulüpleri konuyla ilgili fonlar oluşturmuş, projeler geliştirerek dünyadaki vakaların %99.9’unun çözümüne destek olmuşlardır” Fatma Zehra Aydın açıklamasının devamında ayrıca, “Dünya Çocuk Felci günü dünyanın her tarafındaki Rotaryenlerin bir araya gelerek çocuk felcine karşı sürdürdüğümüz savaşı hatırlama ve bu hastalığa son vermek için yapılması gerekenleri anlatma zamanıdır.  2020 Dünya Çocuk Felci Günü teması: ‘Çocuk Felci Savaşını kazanmak küresel sağlıkta kazanmaktır.’ Çocuk Felcine Son için dünyanın hemen hemen her köşesinde bu hastalığı yenmek için ortak güçlerimizi birleştirdik. Bu yıl Afrika kıtası çocuk felcinden arındırıldığına dair sertifikasyonu aldı. Bu durum hastalığın zor şartlar altında bile yok edilebileceğinin mümkün olduğunu göstermekte” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUK FELCİNE SON”

Son aylar içinde, Rotary'nin kurmakta yardımcı olduğu polio altyapısının bir çok savunmasız ülkede COVID-19 için kullanıldığını vurgulayan Aydın; “Dünyanın dikkati COVID-19 üzerinde iken, özellikle de pandeminin dünya genelinde aşılama programlarını tehdit ettiği günümüzde, ‘çocuk felcine son’ küresel b!r öncelik olmaya devam etmeli. Polio virüsü halen Afganistan ve Pakistan'da çocuk felcine neden olmakta ve virüs mevcut olduğu sürece herkes için bir tehdit olarak dünya üzerinde varolmakta. Çocuk Felcinden arındırılmış bir dünya için verdiğimiz sözü tutmak için şimdi her zamankinden fazla bu konuya eğilmemizin ve fon ve bilinç yaratmamızın önemi ortaya çıkmış bulunmaktadır” dedi.

“BOLU ROTARY DERNEĞİ AŞILAMA FAALİYETLERİNDE LOJİSTİK DESTEK SAĞLAMIŞTIR”

Aydın yaptığı açıklamada son olarak ise şunları söyledi: “Bolu Rotary Derneği; 1992, 1993, 1994 senelerinde Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’nün organizasyonu dahilinde yapılan aşılama çalışmalarında görev alarak, Bolu iline bağlı köylerde Çocuk Felcine karşı yapılan aşılama faaliyetlerinde lojistik destek sağlamıştır. Daha sonraki yıllarda da Çocuk Felcine Son vermek amacıyla toplumsal farkındalık yaratmak adına kendisi de Rotaryen olan, Bolu’muzun değerli Çocuk Hastalıkları Uzmanı Rahmetli Mesut Kalaycıoğlu önderliğinde bilgilendirme toplantıları ve seminerleri düzenlenmiştir. Bu vesile ile kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Editör: TE Bilisim