Bolu’da 10 ve 14 yaş aralığındaki yüzün üzerindeki atletizm sporcusu, milli takımda yer alabilmek için koştu.

Haber: Oğuzhan Eke

Karaçayır’da bulunan atletizm pistinde “Bolu’nun En Hızlısı Yarışması” gerçekleştirildi. Yarışmaya 100’ün üzerinde 10-11-12-13-14 yaşlarındaki gençler katıldı. Her yaş grubunda ayrı ayrı gerçekleşen koşuda, gençler en iyi dereceyi yakalamaya çalıştı.

“SPORCULARIMIZ İLİMİZİ TEMSİL EDECEK”

Yarışmada dereceye girenlerin, Bolu’yu milli takımda temsil etme hakkı kazanabileceğini aktaran Bolu Atletizm Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yunus Çolak, “Asıl amacı çocuklarımıza sporu sevdirmek, atletizmi sevdirmek ve onların başarılı bir sporcu olarak Bolu’muzu Türkiye’de, milli takımda temsil etmesini sağlamak. Bugün yapılan seçmelerin ardından öğrencilerimiz 1 Haziran Çarşamba günü Ankara’da bölge şampiyonasına gidecekler. Orada da ilk üçe giren sporcularımız İstanbul’da final yarışlarında ilimizi temsil edecek” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI SPORA KAZANDIRABİLİRİZ”

Gençlerin spora yönlendirilmesi için çağrıda da bulunan Çolak, “Çocuklarımıza atletizm branşını sevdirmek için çalışmalar yapmaktayız. Bütün velilerimize sesleniyorum, çocuklarımızı buraya getirip, atletizme spora kazandırabiliriz. Spor kötü bir şey değil, iyi bir şeydir… Onların derslerinde de etkili olacaktır. Herkesi buraya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim