Dünya da her geçen Gün çocuk ölümleri artmakta ve bunun için gerekli önemler ve tedbirler hala yeterli sayıda olmadığı açıklanan veriler en acı tabloyu ortaya sermektedir. Devam eden iç savaşlar da Aile içi şiddete en çok yara alan çocukların yarayan kanalarını sarmak için  yeterli olmayan çalışmaları için yeni projeler hayata geçirilmeli.

Ulusal Çocuk Egemenlik Bayramında kutlanan çocuk bayramların da sadece Geleceğimizin yeni nesili Çocuklar için yeni teşvikler aile içi şiddete cinsel istismara konu alınan tedbir ve önlemler için yeni çalışmalar ve devamında Dünya teşvik edecek çalışmalarla örnek bir tablo sergilemeyiz. Hepimiz Bugünün çocuğu yarının geleceği slagonu ile her çocuk için bir şeyler yapmalıyız yılda ne kadar çocuk ölümleri artsa da sokak da kendine yaşam alını yaratan çocuklara sahip çıkmalı onları bir günlük sevinçlere  boğmak yerine yarın için yeni sevinçler yaratmalıyız.

Her ailenin kendi ferdinde yaşattığı sevinci bir başka sevinçlere de ortak olmasını sağlamak gerekir. Belki bir mutlu okşama ile mutluluğuna sevinç katılmalı evet sevgili okurlar yarının geleceği şekillendirdiğimiz hayatın yeni mimarı çocuklar için seyirci kalmak yerine çaba hayatımızın yegane bir parçası haline gelmedir.

 

Masum bir gülüşü kalbimizi fet eder

Bir masum Gülümsemesi dünyaya bedel

Savaş da ezilen kahraman yürekler

Yarınımızın Geleceği Yıldızlı Çocuklar…

Bu küçük bedenlere kan değmesin

Sevginin Barışın Yolu hep bu temiz ellere değsin.