Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu'nun Mudurnu İlçesi’nde, evindeki sobayı benzinle tutuşturmak isterken çıkan yangında evi kullanılamaz hale gelen Ali Meşe ile ilgili bilgiler verdi. Baruş; “Ali Meşe amcamızın evinde kendisi sobasını yakarken üzücü yangın olayı meydana geldi. Çok şükür kendilerine canlarına herhangi bir zarar meydana gelmedi” dedi.

Yangın ve sonrasında gelişen süreçle ilgili bilgiler veren Bolu Valisi Aydın Baruş, “Mudurnu ilçemizin Ordular köyünde ikamet eden Ali Meşe amcamızın evinde kendisi sobasını yakarken üzücü yangın olayı meydana geliyor. Yangından evi hasar görüyor daha doğrusu oturulamayacak duruma geliyor. Çok şükür kendilerine canlarına herhangi bir zarar meydana gelmedi. Biz buna şükrediyoruz. Maddi zarar her zaman giderilir. Biz zaten Mudurnu ilçemizde ahşap evlerin yoğun olması nedeniyle bu yangın olayları işle sık sık karşılaşıyoruz. Yangın olayları olduğundan itibaren de Kaymakamımız kendisi de bizzat yangın mahalline intikal ederek yapılması gereken işlemleri başlatıyor” diye konuştu.

“MAĞDURİYETİNİ GİDERMEK İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ”

Vali Baruş, Kaymakamlığa gerekli talimatları verdiğini ve yerinde incemeler için Mudurnu’ya gideceğini söyledi. Baruş; “Meşe amcamızda çok yaşlı bir amcamız. Hatta basında yer aldı kedisiyle birlikte fotoğrafı yer aldı. Çok dokunaklı bir fotoğraftı. Biz olayın başından beri olayın mağduriyetini gidermek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yanan evi daha önceden yapmış olduğu eski bir ev. Önceden Kaymakamlığımız tarafından durumu bilindiği için Sosyal Yardımlaşma Vakfı imkânlarıyla kendisine ayrı bir ev inşa edilmiş ancak kendisi o eve taşınmamış. Şimdi mevcut evi yandığı için daha önce inşa edilen eve kendisin taşıyacağız. Kaymakamlığımız gerekli, tespitleri yaptı. Evin kullanımı için gerekli eşyayı, diğer donanımları temin ediyoruz. Oğluyla, eşiyle birlikte yaşıyor. İnşallah kendileri de tekrar köylerinde ikamet edebilir bir duruma getireceğiz kısa zamanda” ifadelerini kullandı.

“DUYARLILIK GÖSTERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Mudurnu’daki yangında evi kullanılamayacak hale gelen Ali Meşe’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağını ifade eden Baruş; “Şu anda Ali Meşe amcamız, Bolu merkezde bulunan oğlunun yanında kalıyor. Kendisini de bu akşam ziyaret edeceğim. Geçmiş olsun dileklerimi ileteceğim. Yarında köyüne giderek şu anda kaymakamlık tarafından yapılmış olan evinde yapılan çalışmaları yerinde göreceğim. Kaymamamıza talimat verdim. Donanımları kısa sürede halledecekler. İnşallah bundan sonra köyünde huzurlu bir şekilde yaşamını idam ettirecek. Ben kendisine tekrar buradan geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Bu konuda duyarlılık gösteren medya mensuplarına ve diğer vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

.

Editör: TE Bilisim