Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yeni yapılan tesisler hakkında bilgiler verdi. Katı atık depolama tesisine kurulan sistem ile toprak altından çıkartılan malzemeler ekonomiye can vermek için değerlendiriliyor. Çöplük bölgesine beş farklı tesis kurduğunu ifade eden Yılmaz, “bu alana 2 farklı müdürlük daha gelecek” dedi.

Katı atık depolama tesisine kurulan yeni ayrıştırıcı makine ile atıklardan ve malzemelerden ekonomiye katkı sağlanıyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tesiste yaptığı açıklamalarda bulunan malzemelerin ayrıştırıldığını ve temizlendiğini dile getirdi. Yılmaz, “Her türlü geliri ekonomiye katmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Yılmaz çöplük alanına daha önce bir başkanın geldiğini sanmıyorum dedi ve “beş tesis kurduğumuz alana iki tane de müdürlük getireceğiz” dedi.

Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Burası tarihin eski zamanlarında dere yatağıymış alt tarafı tamamen malzeme dolu. Malzeme bizim için hazine demek bu hazineyi biz değerlendire bilirmiyiz. Şu an kurduğumuz tesis ise bulunan malzemeyi, hazineyi değerlendirme tesisi. Burada hem bazalt taşı kıracağımız , üreteceğimiz kaldırım taşlarının kalitesini arttıracağımız tesis. Buradan çıkacak malzemeyi yıkayarak tertemiz bir malzeme haline getireceğimiz bir tesis. Her türlü geliri ekonomiye katmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bunları yapacak güçteyiz.”

Çöplük alanını tesisler ile donattığını ifade eden Yılmaz, “çoğu başkanın gelmediği bölgeye beş tesis kurdum ve devamını getireceğim” dedi.

Yılmaz konuşmasına şu şekilde devam etti, “Çöplüğe daha önce hiçbir Belediye Başkanı gitmemiştir gitmez de. Çöplük çok hoş bir yer değildir ama bizim burada şuan 5 tane tesisimiz olduğunu,5 tane işletmemiz olduğunu söylediğimde bunların ne anlam ifade ettiğini düşünün. Girişte çöpten elektrik enerjisi ürettiğimiz tesis var. Ardından tıbbi atık sterilizasyon şirketimiz var. Üçüncü sıradaki işletme ise geri dönüşümün sağlandığı ve çöpte olmaması gereken malzemelerin alınıp tekrar kullanıma kazandırıldığı bir tesisimiz var. Dördüncü olarak ise şuan bir hayvan hastanemiz var. Bir de kırma eleme sistemi ile çöplüğün altındaki malzemeyi ekonomiye kazandıracak bir tesis ile toplam 5 tane tesisimiz bulunuyor. Çöplükte 5 tane önemli tesisi olan bir belediyeyiz. Buradaki amacımız çöplüğü, çöplük olmaktan kurtarmak. Hoş olmayan, görüntüsü olmayan, kokusu yüzünden herkesi rahatsız edecek bir yere bizler, birimlerimizi getirecek kadar ehemmiyet verdiğimiz bilinmeli. Çevreye ne kadar duyarlı olduğumuzu bu sayede görebilirsiniz. Çevremizde bulunan yaşlı ağaçlar da yol yapımı çalışmaları esnasında şehirde sökmek zorunda olduğumuz ağaçları da buralarda değerlendiriyoruz. Bolu belediyesi olarak çevreye duyarlılık konusundaki hassasiyetimizi her yönde göstermeye çalışıyoruz.

Editör: TE Bilisim